Δημιουργήστε το Τέλειο Μπαλκόνι με 12 Βήματα

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Δημιουργήστε το Τέλειο Μπαλκόνι με 12 Βήματα

Το μπαλκόνι είναι ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας, γι’αυτό και πρέπει να του δίνουμε την προσοχή που του αξίζει. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να το απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο αν το διακοσμήσουμε τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα κάναμε σε κάποιον από τους εσωτερικούς μας χώρους. 

Για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο μπαλκόνι που θα σας ηρεμεί, θα σας χαλαρώνει και θα σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα σε αυτό, χρειάζονται 12 απλά βήματα. 

Πριν ξεκινήσετε και για να κάνετε πιο εύκολα τη ζωή σας, καλό είναι να μετρήσετε τις διαστάσεις του μπαλκονιού σας, να κάνετε μια λίστα με όσα χρειάζεστε και τέλος να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο budget για να μην καταλήξετε να πληρώσετε τα διπλάσια ή και παραπάνω. 

Ακολουθούν τα 12 βήματα για ένα υπέροχο μπαλκόνι:

Ξεκινήστε με το βασικό έπιπλο

Το πρώτο βήμα είναι το πιο βασικό. Ξεκινάτε πάντα από τα μεγάλα έπιπλα, από τους μεγάλους όγκους, δηλαδή τον καναπέ.

Καλό είναι να επιλέξετε έναν με κομψό σκελετό και λεπτά ψηλά πόδια για να δείχνει πιο ανάλαφρος και πιο άνετος ο χώρος και για να σας είναι πιο εύκολο να καθαρίζετε από κάτω. Όσον αφορά στα χρώματα, οι επιλογές σας είναι απεριόριστες. Αν όμως επιθυμείτε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα που δεν θα το βαρεθείτε όσα χρόνια και αν περάσουν, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα όπως είναι το γκρι, το μπεζ, το γκρι-μπεζ ή το καφέ. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε την τέλεια βάση για να προσθέσετε χρώμα με άλλα αντικείμενα ή μικρότερα έπιπλα.   

Τοποθετήστε καρέκλες ή πολυθρόνες

Για να δημιουργήσετε ένα όμορφο εξωτερικό καθιστικό, εκτός από καναπέ θα χρειαστείτε και μια ή δύο καρέκλες ή πολυθρόνες. Το μυστικό είναι να αποφεύγετε τα σετ. Δηλαδή η καρέκλα ή η πολυθρόνα είναι πολύ σωστό να ταιριάζει με τον καναπέ, αλλά θα δείξει ακόμα πιο όμορφη αν δεν είναι ίδια ακριβώς με τον καναπέ. Μπορείτε να επιλέξτε μια εξίσου με λεπτά ψηλά πόδια που να έχει ένα διαφορετικό υλικό ή σχέδιο, που να αναδεικνύει τον καναπέ αλλά και να ξεχωρίζει από μόνη στον χώρο.

Επιλέξτε το coffee table

Αμέσως επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο τραπέζι. Εδώ η λογική είναι η ίδια με πριν, δηλαδή να μην είναι όλα ίδια. Μπορεί να έχει κοινό υλικό, ένα στοιχείο διακοσμητικό ή και χρώμα. 

Εσείς καλό είναι να επιλέξετε ένα ελαφρύ έπιπλο που να μην έχει μεγάλο όγκο για να να μη βαρύνετε πολύ τον χώρο σας. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα τραπέζι που να συνδυάζει υλικά όπως για παράδειγμα μέταλλο με γυαλί. 

Η επιλογή είναι υποκειμενική και αφορά ξεκάθαρα το προσωπικό σας γούστο. 

Προσθέστε βοηθητικά τραπεζάκια

Τέταρτο βήμα, επιλέξτε βοηθητικά τραπεζάκια. Αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε δίπλα από τον καναπέ και την πολυθρόνα για να ακουμπάτε πιο άνετα μια κούπα, το βιβλίο σας ή ένα πιάτο. 

Οι επιλογές σας για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει είναι πάρα πολλές, αφού υπάρχουν σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και υλικά. Αν θέλετε να δώσετε μια ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο, μπορείτε να βρείτε ένα πιο statement, που να έχει ένα έντονο design, ένα ιδιαίτερο υλικό, ή χρώμα για να ξεχωρίζει με στιλ από τα υπόλοιπα έπιπλα και αντικείμενα. 

Τοποθετήστε ένα χαλί

Το χαλί είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης και για το μπαλκόνι. Υπάρχουν πολλά χαλιά εξωτερικών χώρων για να επιλέξετε, όμως η πιο στιλάτη και πιο «πράσινη» επιλογή είναι να διαλέξετε ένα από φυσικά υλικά γιατί έχουν υπέροχες υφές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 

Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όπως θα βάζατε χαλί στο καθιστικό σας, έτσι θα χρειαστεί να κάνετε και για το μπαλκόνι ώστε να δείχνει ότι όντως είναι η συνέχεια του σπιτιού σας.

Διακοσμήστε με σκαμπό, πουφ και βοηθητικά καθίσματα

Επόμενο βήμα είναι τα σκαμπό, τα πουφ και γενικά τα βοηθητικά καθίσματα. Αυτά ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιείτε συχνά αποδεικνύονται πολύ λειτουργικά, πολύ χρήσιμα και πάρα πολύ στιλάτα για τη διακόσμηση. 

Για παράδειγμα μπορείτε σε καθημερινή βάση να χρησιμοποιείτε τα βοηθητικά καθίσματα ως υποπόδια και όταν έχετε περισσότερο κόσμο στο μπαλκόνι να τα τοποθετείτε πιο κεντρικά για να κάθονται όλοι πιο άνετα. 

Δείτε περισσότερα εδώ:

Δημιουργήστε ατμοσφαιρικό φωτισμό

Έβδομο και πολύ σημαντικό βήμα είναι ο φωτισμός. Το φως που έχουμε στην απλίκα πάνω στον τοίχο δεν σημαίνει ούτε ότι είναι αρκετό, ούτε ότι μας καλύπτει αισθητικά. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να κάνετε πιο ζεστό, πιο ατμοσφαιρικό, πιο ρομαντικό τον φωτισμό, τοποθετώντας επιδαπέδια και επιτραπέζια φανάρια. 

Μην επιλέξετε μόνο ένα, αλλά περισσότερα για να κατανέμεται ομοιόμορφα το φως σε όλο το μπαλκόνι. 

Υπάρχουν πολλά φανάρια σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και υλικά. Τα ξύλινα, τα μεταλλικά, τα ραττάν και οι μεταξύ τους συνδυασμοί είναι τα πιο δημοφιλή. 

Προσθέστε φυτά

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα φυτά είναι απαραίτητα για μέσα και έξω από το σπίτι. Επομένως αν θέλετε να δημιουργήσετε το τέλειο μπαλκόνι, τότε καλό είναι να μην παραλείψετε να προσθέσετε όσα περισσότερα μπορείτε. 

Διαλέξτε διαφορετικά μεταξύ τους και σε είδος και σε μέγεθος και τοποθετήστε τα μέσα σε στιλάτες γλάστρες. 

Ακουμπήστε τα στα τραπέζια, σε ένα σκαμπό, κάτω στο πάτωμα ή σε ένα μόνο σημείο για να δώσετε μια ξεχωριστή πινελιά στον χώρο. 

Τοποθετήστε διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι πολύ χρήσιμα για τους εξής λόγους: Πρώτον δίνουν πιο προσωπικό ύφος στη διακόσμηση, δεύτερον χαρίζουν χρώμα και πλούσιες υφές στο μπαλκόνι και τρίτον μας βοηθούν να καθόμαστε ακόμα πιο άνετα στον καναπέ. 

Για όλα αυτά αξίζει να προσθέσετε μερικά επιπλέον από αυτά που ενδεχομένως έχει ο καναπές σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην το παρακάνετε και γεμίσετε παντού με αυτά. Επίσης καλό είναι να διαφέρουν μεταξύ τους για να υπάρχει μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον. 

Εντάξτε μερικά διακοσμητικά στοιχεία

Τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα είναι αυτά που θα δώσουν περισσότερο στιλ και χαρακτήρα στο μπαλκόνι σας. Μπορείτε να διαλέξετε πήλινα διακοσμητικά αντικείμενα, ριχτάρια στον καναπέ, να βάλετε στους τοίχους πολύ ωραία κάδρα, να διακοσμήσετε τα τραπέζια σας με πολύ μικρά παχύφυτα σε πολύ ωραία κασπώ, να διακοσμήσετε με καπέλα, με μακραμέ, με ψάθες, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα. Μια εξίσου στιλάτη ιδέα είναι να διακοσμήσετε το coffee table με ένα πολύ ωραίο σετ σερβιρίσματος τσαγιού πάνω σε έναν δίσκο. 

Διακοσμήστε με καλάθια

Προτελευταίο βήμα προσθέστε διακοσμητικά καλάθια από φυσική πλέξη. Θα σας βοηθήσουν να βάλετε μέσα πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται αλλά που τα χρειάζεστε στο μπαλκόνι και επίσης θα δώσουν μια ευχάριστη διακοσμητική νότα στο μπαλκόνι σας. 

Προχωρήστε στις τελικές διορθώσεις

Τελευταίο βήμα και πολύ σημαντικό είναι να κάνετε τις τελικές διορθώσεις.Μόλις τοποθετήσετε όλα σας τα πράγματα, κάντε μερικά βήματα πίσω και παρατηρήστε καλά τον χώρο σας. Μπορεί να χρειάζεται κάποιες αλλαγές στη διαρρύθμιση ή στα αντικείμενα που έχετε τοποθετήσει. Προχωρώντας σε αυτές τις μικρές αλλαγές, θα έχετε ολοκληρώσει και τη διακόσμηση του χώρου σας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Βήματα για Ένα Υπέροχο Boho Μπαλκόνι

.

Βάλτε εύκολα boho πινελιές στο μπαλκόνι σας και μεταμορφώστε το.

Μπαλκόνι: Η πιο Έξυπνη, Οικονομική και Στιλάτη Διακόσμηση!

.

Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας με τα tips που σας δίνουμε.

Μικρό Μπαλκόνι: Έξυπνες Ιδέες για να Διπλασιάσετε τον Χώρο του

.

10 τρόποι για να δώσετε περισσότερη αξία στο μπαλκόνι σας μεγαλώνοντάς το οπτικά.

Ο Σπύρος Σούλης σας Δείχνει Πώς να Διακοσμήσετε το Μπαλκόνι σαν Σκηνικό Ταινίας

.

Μπορείτε να φτιάξετε και εσείς ένα ονειρεμένο, μαγικό μπαλκόνι που θα θυμίζει σκηνικό ταινίας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα Διασημότερα Φυτά για Μέσα στο Σπίτι Είναι Αυτά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αλλάξτε τη Διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ