Δεν Έχετε Κήπο; Tips για να Φτιάξετε ένα Πανέμορφο και Κατάφυτο Μπαλκόνι

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Δεν Έχετε Κήπο; Tips για να Φτιάξετε ένα Πανέμορφο και Κατάφυτο Μπαλκόνι

Το γεγονός ότι δεν έχετε αυλή δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να έχετε… κήπο! Τα όμορφα μπαλκόνια μπορούν να μεταμορφωθούν σε πανέμορφους κήπους που θα απολαμβάνετε αρκετούς μήνες το χρόνο. Λάβετε, λοιπόν, υπόψη σας τα παρακάτω tips για έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Έξυπνο Τρικ που θα Γεμίσει τη Βεράντα σας με Τριαντάφυλλα

Καιρικές συνθήκες Για να είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας είναι κατάλληλα για το κλίμα στο οποίο ζείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στο πιο κοντινό σας φυτώριο: δεν πουλάνε τίποτα που δεν θα επιβιώσει στις καιρικές συνθήκες στις οποίες ζείτε. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να αγοράσετε φυτά που προορίζονται για εξωτερικό χώρο. Ένα πράγμα που επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το μικροκλίμα του μπαλκονιού σας. Τι φως έχει και για πόσες ώρες; Το πιάνει ο αέρας ή είναι προστατευμένο; Μήπως είναι υπερβολικά σκιερό; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις και θα καταλήξετε με φυτά που θα είναι χαρούμενα στο μπαλκόνι σας.

μπαλκόνι

Για να είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας είναι κατάλληλα ρίξτε μια ματιά στο πιο κοντινό σας φυτώριο.

Βεράντα: Κάντε την Πανέμορφη με τις πιο Όμορφες και Οικονομικές Ιδέες

Ετήσια ή πολυετή φυτά; Σκεφτείτε αν θέλετε φυτά που θα επιβιώνουν και για αρκετά χρόνα ή φυτά που θα κρατήσουν μία ή δύο σεζόν. Γενικά, είναι καλό να υπάρχει συνδυασμός. Έτσι θα μπορείτε να απολαμβάνετε ετήσια φυτά όπως ο βασιλικός και διάφορα φρέσκα βότανα. Τα πολυετή, ωστόσο, θα εξασφαλίσουν να υπάρχει πράσινο στο μπαλκόνι σας ακόμα και κάποιους χειμερινούς μήνες και επίσης θα μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο.

μπαλκόνι

Θα μπορείτε να απολαμβάνετε ετήσια φυτά όπως ο βασιλικός.

Γλάστρες και χώμα Όταν διαλέγετε γλάστρες, εκτός από την εμφάνιση, λάβετε υπόψη σας και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες, όπως και το αν επιτρέπουν στο νερό να φύγει. Οι γλάστρες που είναι φτιαγμένες από πορώδη υλικά (όπως πχ από τερακότα) επιτρέπουν σε περισσότερο νερό να φύγει απ’ ότι οι πλαστικές γλάστρες. Επίσης, οι γλάστρες με τρύπες είναι μια καλή λύση και μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πιατάκι για να μην τρέχει το νερό στο μπαλκόνι σας.  Όσον αφορά το χώμα, ένα μιξ χώματος γενικής χρήση είναι συνήθως κατάλληλο για τα περισσότερα φυτά.

μπαλκόνι

Οι γλάστρες που είναι φτιαγμένες από τερακότα επιτρέπουν σε περισσότερο νερό να φύγει.

18 Μικρές Βεράντες (+3 πιο Μεγάλες) που θα σας Δώσουν Απίστευτες Ιδέες Διακόσμησης!

Έπιπλα Τι θέλετε να κάνετε στον «μπαλκονόκηπό» σας; Αν θέλετε απλά έναν χώρο με φυτά και λουλούδια, ίσως δεν χρειάζεστε έπιπλα. Ωστόσο, ένα μικρό τραπεζάκι με δυο καρέκλες θα μετατρέψουν το μπαλκόνι σας σε έναν υπέροχο χώρο για να απολαμβάνετε τον καφέ σας ή να λύνετε τα αγαπημένα σας Sudoku! Συμβουλή μας είναι να ξεκινήσετε σκεπτόμενοι πως θα χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι, να βάλετε τα έπιπλα που χρειάζεστε και έπειτα να γεμίσετε τον χώρο που απομένει με φυτά.

μπαλκόνι

Ένα μικρό τραπεζάκι με δυο καρέκλες θα μετατρέψουν το μπαλκόνι σας σε έναν υπέροχο χώρο.

Τοποθέτηση Το πιο προφανές μέρος για να βάλετε τις γλάστρες σας είναι το πάτωμα του μπαλκονιού σας. Ωστόσο, αν «παίξετε» με τα επίπεδα και τα ύψη θα εξασφαλίσετε περισσότερο χώρο για τα φυτά σας και επίσης θα έχετε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, καθώς το μπαλκόνι σας θα σταματήσει να μοιάζει με μπαλκόνι και θα μοιάζει με ανοιχτό κήπο. Μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες στα κάγκελα και από την οροφή του μπαλκονιού σας. Υπάρχουν μάλιστα γλάστρες που είναι φτιαγμένες για να κρέμονται από τους τοίχους σας, κάτι που θα πάει το μπαλκόνι σας σε άλλο… επίπεδο!

μπαλκόνι

«Παίξτε» με τα επίπεδα και τα ύψη.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τον κήπο ή τη βεράντα σας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας με 10 Ευρώ τα πιο Όμορφα Ραφάκια για τη Βεράντα σας!

.

Φτιάξτε υπέροχα ραφάκια για το μπαλκόνι σας εύκολα και οικονομικά.

Έξτρα Φωτισμός στη Βεράντα: 3 Ανατρεπτικές Ιδέες!

.

3 φωτιστικά που θα ανανεώσουν τη βεράντα σας.

Αυτή Είναι η Τελευταία Λέξη της Μόδας στη Διακόσμηση Κήπου και Βεράντας Φέτος

.

Αυτές είναι οι τάσεις που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στη διακόσμηση του εξωτερικού σας χώρου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπαίθριο καθιστικό
6 Tips για να Φτιάξετε ένα Όμορφο Σαλονάκι στη Βεράντα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Υπέροχες Βεράντες από Όλο τον Κόσμο
More in OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ
υπαίθριο καθιστικό
6 Tips για να Φτιάξετε ένα Όμορφο Σαλονάκι στη Βεράντα σας

Ένα υπάιθριο καθιστικό είναι ιδανικό για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

Close