Άτακτη... Βεράντα: Μυστικά για να Την Επαναφέρετε σε Τάξη μετά τις Διακοπές!

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Άτακτη... Βεράντα: Μυστικά για να Την Επαναφέρετε σε Τάξη μετά τις Διακοπές!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η βεράντα σας μοιάζει με παράδειγμα για τη θεωρία του χάους; Μην πτοηθείτε, δείτε πώς θα την βάλετε ξανά εν... τάξει!

Μπορεί να σας φαίνεται παλαιομοδίτικο, όμως ένας από τους ομαλότερους δρόμους για να επιστρέψετε στους ρυθμούς της καθημερινότητας, περνάει από τη... βεράντα σας. Γιατί το λέμε αυτό; Από τη μία η ενασχόληση με το μπαλκόνι σας θα σας βοηθήσει να συνεφέρετε τα φυτά που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της απουσίας σας το καλοκαίρι και από την άλλη μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την περίσταση για να ανανεώσετε τη διακόσμηση και τις πράσινες γωνιές του. Για να σας βοηθήσουμε να βάλετε τάξη, σας παρουσιάζουμε ένα μίνι οδηγό για να επαναφέρετε τη βεράντα σας στην παλιά της δόξα!

Βρείτε καθαρές λύσεις To πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε δεν είναι το πότισμα ούτε το καθάρισμα του δαπέδου και των επίπλων αλλά η απομάκρυνση των μαραμένων βλαστών και λουλουδιών που «τραυματίζουν» την τέλεια εικόνα της βεράντας σας. Πάρτε, λοιπόν, ένα κοφτερό και καθαρό μαχαίρι ή κλαδευτήρι και κόψτε με προσοχή όλα τα νεκρά τους μέρη. Και μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να ξεκινήσετε έτσι την ενασχόληση με τη βεράντα σας, αλλά αυτό το καθάρισμα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της βεράντας σας μετά τις διακοπές και, έτσι, να προγραμματίσετε τις επόμενες κινήσεις σας. Με την ίδια αποφασιστικότητα, καλό είναι να ξεφορτωθείτε όλα εκείνα τα αγριόχορτα που φύτρωσαν εκεί που δεν τα έσπειραν! Για ποιο λόγο πρέπει να γίνετε τόσο αυστηροί; Αν τα αφήσετε, θα «κλέψουν» νερό από τα φυτά σας ενώ ενδέχεται να περιέχουν φυτοπαθογόνα κι, έτσι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Νιώθετε ότι έχει έρθει η ώρα να ανανεωθεί η βεράντα σας διακοσμητικά; Πατήστε εδώ για να πάρετε ιδέες!

Κάντε τα μούσκεμα Και εννοούμε τα φυτά. Ξεκινήστε ρίχνοντας γενναιόδωρες ποσότητες νερού σε όλα τα φυτά. Αν το χώμα σε κάποια γλάστρα έχει ξεραθεί τελείως, βυθίστε τη γλάστρα κατά τα 2/3 σε μια λεκάνη με νερό για 5 λεπτά για να βοηθήσετε το χώμα της να αποκτήσει ξανά την ικανότητα να συγκρατεί νερό και στραγγίξτε την καλά προτού την τοποθετήσετε ξανά στο μπαλκόνι σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη φάση, όμως, είναι η ροή του νερού: μην ανοίξετε τέρμα τη βρύση γιατί η ορμή του θα μετατοπίσει το χώμα από τις γλάστρες στο δάπεδο της βεράντας και θα αφήσει εσάς εκτεθειμένους σε περισσότερες δουλειές και τα φυτά σας χωρίς...έδαφος.

Για να κάνετε καθαρές δουλειές, προσέξτε την ορμή του νερού όταν ποτίζετε.

Για να κάνετε καθαρές δουλειές, προσέξτε την ορμή του νερού όταν ποτίζετε.

Περάστε τα από εξέταση Ελέγξτε αν τα φυτά σας έχουν προσβληθεί από έντομα, μύκητες ή άλλους φυτοπαθογόνους οργανισμούς. Πώς; Κοιτάξτε προσεκτικά κάτω από την επιφάνεια των φύλλων τους και τους βλαστούς. Σε περίπτωση που τα φύλλα έχουν χάσει το αντιπροσωπευτικό χρώμα τους ή εμφανίζουν ασυνήθιστες κηλίδες, αλλά δεν υπάρχει κάποια παθογόνα ένδειξη, τότε μάλλον εμφανίζουν έλλειψη σε κάποιο θρεπτικό στοιχείο οπότε καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν γεωπόνο για να σας υποδείξει αν πρέπει να τα αποχωριστείτε ή αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τα σώσετε.

Κάντε τα πλακάκια Ήρθε η ώρα να μετακινήσετε όλα τα έπιπλα και τις γλάστρες από τη βεράντα σας και να καθαρίσετε το δάπεδό της. Αρχικά, σκουπίστε την καλά για να ξεφορτωθείτε τη σκόνη κι άλλα μικρά σκουπίδια από το μπαλκόνι σας. Στη συνέχεια, διαλύστε λίγη χλωρίνη σε ένα κουβά νερό και χρησιμοποιήστε αυτό το μαγικό καθαριστικό φίλτρο για να σφουγγαρίσετε καλά τη βεράντα σας. Τι να κάνετε με τα πιο επίμονα σημεία; Τρίψτε τα με ένα πανί χρησιμοποιώντας το ίδιο διάλυμα για να δείτε τα πλακάκια της βεράντας σας να λάμπουν και πάλι!

Θέλετε να έχετε πάντα καθαρή βεράντα; Δείτε εδώ έξυπνα tip που θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε!

Σκούπα, φαράσι, κουβάς και σφουγγαρίστρα και φύγαμε για μια πιο καθαρή βεράντα!

Σκούπα, φαράσι, κουβάς και σφουγγαρίστρα και φύγαμε για μια πιο καθαρή βεράντα!

Ρίξτε ξίδι Σειρά στην επιχείριση-σκούπα με τον κωδικό όνομα «Βεράντα εν Τάξει» έχουν τα έπιπλά της: μουλιάστε ένα πανάκι με λίγο νερό και περάστε με αυτό την επιφάνειά τους. Βρήκατε λεκέδες; Ρίξτε λίγο λευκό ξίδι στο πληγέν σημείο και τρίψτε το καλά: ο λεκές θα εξαφανιστεί κι εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τις δουλειές σας!

Δώστε τους τροφή Μερικές μέρες αφού ποτίσετε τα φυτά σας μετά τις διακοπές, προσθέστε λίπασμα στο χώμα τους. Τα ανόργανα στοιχεία θα τα ανανεώσουν και θα τα δυναμώσουν ώστε να αντιμετωπίσουν το επικείμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αν έχετε καμέλιες, γαρδένιες κι αζαλέες, να θυμάστε ότι χρειάζονται ειδικό λίπασμα για να διατηρηθεί το κατάλληλο επίπεδο οξύτητας στο χώμα τους. Τέλος, σκαλίστε επιφανειακά το χώμα στις γλάστρες σας για να αφήσετε τις ρίζες των φυτών σας να αναπνεύσουν!

Λάμψτε τα έπιπλα της βεράντας σε με λίγο... ξίδι.

Λάμψτε τα έπιπλα της βεράντας σε με λίγο... ξίδι.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τον κήπο ή τη βεράντα σας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαχωριστικά Βεράντας: Προστατευτείτε Από τα Αδιάκριτα Βλέμματα

.

Δεν φαντάζεστε πόσα πράγματα μπορείτε να βάλετε στο μπαλκόνι σας για να απομονωθείτε από τους γείτονες.

Φτιάξτε μια Πανέμορφη Βεράντα με τις πιο Οικονομικές Ιδέες

.

Πάρτε μια γεύση από τις φετινές διακοσμητικές τάσεις για τον εξωτερικό χώρο και αποκτήστε μια βεράντα που δεν θα θέλετε να αποχωρίζεστε ποτέ!

5 Καλοκαιρινές Ιδέες Διακόσμησης με Βαζάκια Μαρμελάδας!

.

Δείτε μερικές εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε δημιουργικά με βαζάκια μαρμελάδας, μετατρέποντάς τα σε καλοκαιρινά διακοσμητικά αντικείμενα.

Λουλουδάτο DIY: Μεταμορφώστε τα Γλαστράκια σας με τον Πιο απλό Τρόπο

.

Δείτε πώς να μεταμορφώσετε τις γλάστρες σας με το πιο εύκολο diy.

Δείτε την «Έξυπνη» Γλάστρα που Ποτίζει Μόνη της τα Φυτά σας

.

Μάθετε για μια γλάστρα που μπορεί να ποτίζει μόνη της το φυτό σας για 3 ολόκληρες εβδομάδες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Σαββατοκύριακο Αρκεί για να Φέρετε το Καλοκαίρι στον Κήπο σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα Ωραιότερα Λουλούδια του Σεπτεμβρίου