9 Βήματα για 'Eνα Πεντακάθαρο Σπίτι σε Λιγότερο από Μισή Ώρα

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ

9 Βήματα για 'Eνα Πεντακάθαρο Σπίτι σε Λιγότερο από Μισή Ώρα

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε ένα πεντακάθαρο σπίτι, όμως δεν υπάρχει πάντα χρόνος για να διατηρούμε τα πάντα στην εντέλεια. Το χειρότερο είναι πως όσο παραμελούμε το κομμάτι της καθαριότητας τόσο περισσότερη δουλειά καλούμαστε να κάνουμε αργότερα. 

Το μυστικό για να μένει πάντα το σπίτι καθαρό είναι η δημιουργία μιας ρουτίνας. Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς όμως όλοι μπορούν να βρουν ένα πλάνο που να τους εξυπηρετεί. Για παράδειγμα αν βάζετε στόχο κάθε φορά που μαγειρεύετε και τρώτε να μην αφήνετε κανένα πιάτο στο νεροχύτη και κανένα τρόφιμο πάνω στον πάγκο, τότε σίγουρα η κουζίνα σας θα είναι πάντα καθαρή και τακτοποιημένη.

Αν πάλι δεν μαγειρεύετε συχνά, μπορείτε να βάζετε καθημερινά στόχο να μην αφήνετε κανένα ρούχο εκτός ντουλάπας και να στρώνετε καθημερινά το κρεβάτι.

Επομένως οι μικρές αυτές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε καθαρό το σπίτι ως έναν βαθμό για να μπορέσετε να εφαρμόσετε τα 9 βήματα που ακολουθούν, τα οποία υπόσχονται ένα πεντακάθαρο σπίτι σε λιγότερο από μισή ώρα:

Πριν ξεκινήσετε, συγκεντρώστε σε ένα σημείο όλα τα "εργαλεία" που θα σας βοηθήσουν στο καθάρισμα

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Πριν ξεκινήσετε συγκεντρώστε όλα όσα θα χρησιμοποιήσετε μαζί σε ένα σημείο. Απορρυπαντικά, πανιά, σκούπες, γάντια, κτλ, θα πρέπει να βρίσκονται συγκεντρωμένα για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.

Βάλτε ένα timer

Βάλτε ένα timer με αντίστροφη μέτρηση. Όταν ορίζετε τον χρόνο, τότε είστε πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο σας, δηλαδή να τελειώσετε τις δουλειές σας πριν χτυπήσει χωρίς κάποιον περισπασμό. Μια λογική ώρα που μπορείτε να θέσετε είναι τα 30 λεπτά.

Ξεκινήστε με το συμμάζεμα 

Ξεκινήστε με το συμμάζεμα. Πετάξτε τα σκουπίδια σε μια σακούλα απορριμμάτων και τα ρούχα που είναι δεξιά και αριστερά πεταμένα μέσα στο καλάθι των απλύτων. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εύκολο για εσάς να βάλετε τα υπόλοιπα πράγματα στη θέση τους.

Κάντε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα

Ένα ξεσκονόπανο είναι ένα εξαιρετικό "εργαλείο" για να ξεσκονίσετε γρήγορα τις επιφάνειες.  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο πανί.

Απολυμάνετε τις επιφάνειες σε κουζίνα και μπάνιο

Ο πάγκος της κουζίνας, π νεροχύτης όπως επίσης η ντουζιέρα, η λεκάνη της τουαλέτας και ο νιπτήρας χρειάζονται τακτικό καθάρισμα. Σκουπίστε τα προσεκτικά με απολυμαντικά απορρυπαντικά και μαντηλάκια.

Καθαρίστε τους καθρέφτες

Οι καθρέφτες που συγκεντρώνουν σκόνη και πιτσιλιές ειδικά μέσα στο μπάνιο δημιουργούν μια πολύ κακή εικόνα για το σπίτι. Ψεκάστε τους με τα ειδικά απορρυπαντικά για να είναι καθαροί και αστραφτεροί. Δεν θα χρειαστείτε πάνω από 2 λεπτά για να τους καθαρίσετε.

Ηλεκτρική Σκούπα

Αφού έχετε απαλλαγεί από τη σκόνη και την ακαταστασία, σειρά έχει η ηλεκτρική σκούπα. Κάντε ένα γρήγορο πέρασμα με αυτή σε όλο το σπίτι και εστιάστε λίγο παραπάνω μόνο στα σημεία που κινείστε περισσότερο όπως για παράδειγμα η κουζίνα.

Στρώστε τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες

Τακτοποιήστε στα γρήγορα το κρεβάτι και αμέσως μετά συγυρίστε τον καναπέ. Τινάξτε τα μαξιλάρια και διπλώστε την κουβέρτα που σκεπάζεστε όσο ξαπλώνετε σε αυτόν.

Τοποθετήστε καθαρές πετσέτες στο μπάνιο και την κουζίνα

Αντικαταστήστε τις πετσέτες της κουζίνας και του μπάνιου σας με καθαρές αφού πρώτα τελειώσετε με όλα τα παραπάνω.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαριστικό για Πλακάκια που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας στο Σπίτι

.

Πείτε όχι στα τοξικά και με τις σωστές αναλογίες φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

10 Σημεία που οι Περισσότεροι Ξεχνούν να Καθαρίσουν Όλο το Χειμώνα

.

Αυτά είναι τα 10 αντικείμενα στο σπίτι που δεν καθαρίσατε όλο το χειμώνα.

5 Καθημερινά Αντικείμενα που είναι πιο Χρήσιμα απ' όσο Φαντάζεστε

.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο 5 καθημερινά αντικείμενα ανακαλύπτοντας τις πιο περίεργες και χρήσιμες ιδιότητές τους.

Βάλτε μια Φλούδα Λεμονιού στο Πλυντήριο Πιάτων και Δείτε τι θα Συμβεί

.

Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε κάθε λογής απορρυπαντικά όταν μπορείτε να βρείτε τη λύση στη φύση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Οργανώσετε τα Πράγματά σας σε ένα Σπίτι Χωρίς Ντουλάπια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

δικαιολογίες
4 Δουλειές που Αφορούν το Σπίτι και οι Περισσότεροι Κάνουν πως Δεν τις Βλέπουν