Γιατί τα Αναψυκτικά Έχουν Καλύτερη Γεύση Όταν τα Πίνουμε Από το Γυάλινο Μπουκάλι

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Γιατί τα Αναψυκτικά Έχουν Καλύτερη Γεύση Όταν τα Πίνουμε Από το Γυάλινο Μπουκάλι

Έχετε παρατηρήσει κάποια διαφορά στη γεύση των αναψυκτικών όταν τα πίνετε από γυάλινο μπουκάλι, πλαστικό μπουκάλι ή μεταλλικό; Πολύς κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά (ειδικά όσοι πίνουν αρκετά συχνά) και μάλιστα όλοι αναφέρουν πως η γεύση των αναψυκτικών που βρίσκονται τοποθετημένα σε γυάλινα μπουκάλια είναι πολύ καλύτερη από εκείνη των αναψυκτικών που βρίσκονται σε πλαστικά ή μεταλλικά μπουκάλια και κουτάκια.

Υπάρχει λόγος που τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια και η βιοχημικός Sarah Risch, αναφέρει τον λόγο.

Το πιο Πρωτότυπο και «Αναπαυτικό» Παράθυρο που Έχετε Δει

Μέσα στη γυάλινη συσκευασία υπάρχουν πολυμερή, δηλαδή μόρια, τα οποία αποτελούνται από μικρότερες μονάδες που είναι ενωμένες μεταξύ τους. Στα γυάλινα μπουκάλια τα πολυμερή αντιδρούν με το υγρό των αναψυκτικών ενώ στα αλουμινένια δοχεία τα πολυμερή δεν απορροφούν όλη τη διαλυτή γεύση από το ποτό. Τέλος, στα πλαστικά υπάρχει ένα πολυμερές που λέγεται «ακεταλδεΰδη» και επηρεάζει τα αναψυκτικά αλλάζοντας ελαφρώς τη γεύση τους.

Τα αναψυκτικά έχουν πολύ πιο ωραία γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια.

Τα αναψυκτικά έχουν πολύ πιο ωραία γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια.

«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίας και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων, κάποιες ατυχίες μπορεί να συμβούν», τονίζει η Sarah Risch και προσθέτει πως το γυαλί είναι αδρανής ουσία και γι'αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείται για διάφορα ποτά και αναψυκτικά καθώς δίνει καθαρή γεύση χωρίς αλλοιώσεις.

Αυτό Είναι το πιο Πολυτελές Κοτέτσι στον Κόσμο

Σύμφωνα με το Popular Science οι περισσότεροι οργανισμοί προσπαθούν να βελτιώσουν τις συσκευασίες και την αντίδρασή τους με κάποια τρόφιμα αλλά δυστυχώς κάποια υλικά δοχείων αλλοιώνουν ελαφρώς τις γεύσεις.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην καταλαβαίνει τη διαφορά (παρά μόνο σε γνωστά αναψυκτικά που έχει συνηθίσει τη γεύση τους και καταλαβαίνει διαφορές) αλλά ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι τα γυάλινα δοχεία που δεν αλλοιώνουν καθόλου τη γεύση.

Πώς Τρώνε το Τοστ στις Διάφορες Χώρες του Κόσμου

Οι ειδικοί τονίζουν πως το γυαλί είναι το μόνο υλικό που δεν αλλοιώνει αρνητικά τη γεύση των ποτών.

Οι ειδικοί τονίζουν πως το γυαλί είναι το μόνο υλικό που δεν αλλοιώνει τη γεύση των ποτών.

Πάντως οι ειδικοί που εργάζονται στην Coca Cola επιμένουν πως «η υπέροχη γεύση της Coca Cola είναι η ίδια ανεξαρτήτως της συσκευασίας μέσα στην οποία βρίσκεται». Μάλιστα αναφέρουν πως το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο το αναψυκτικό σε γυάλινο μπουκάλι είναι καθαρά και μόνο στο μυαλό τους. Άλλωστε είναι διαφορετική απόλαυση να βάζεις ένα μπουκάλι από γυαλί στο στόμα σου από ένα αλουμινένιο δοχείο.

8 Αλατοπιπεριέρες που θα Δώσουν Άλλον Αέρα στα Μαγειρέματά σας!

Φυσικά πολλές φορές η αλλοίωση της γεύσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευασία αλλά και από το πόσο έχει εκτεθεί ένα προϊόν στον ήλιο και σε άσχημες συνθήκες αποθήκευσης αλλά και πόσο καιρό υπάρχει ένα αναψυκτικό πάνω στο ράφι του σουπερμάρκετ.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 σε 1: Πλυντήριο και Στατικό Ποδήλατο Μαζί!

.

Αυτό είναι το πρώτο ποδήλατο που ταυτόχρονα πλένει και ρούχα.

10 Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρατε για τη Σαμπάνια

.

Η σαμπάνια είναι το αγαπημένο ποτό πολλών και σίγουρα αυτό που διαλέγουν για να γιορτάσουν κάτι σημαντικό. Δείτε μερικά απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζατε για αυτήν.

Ανοίξτε το Αναψυκτικό σας Χωρίς Ανοιχτήρι με 21 Εκπληκτικούς Τρόπους (VIDEO)

.

Μάθετε γιατί ακόμα κι εν καιρώ ανάγκης το ανοιχτήρι είναι περιττό κι ανοίξτε το μπουκάλι με το αναψυκτικό σας... αλλιώς!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα τα Μυστικά μιας Διάσημης Ηθοποιού για Υπέροχο Σώμα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο πιο Αποτελεσματικός Τρόπος να Πλύνετε τα Πινέλα του Μακιγιάζ!