Διαμέρισμα 13 τμ: Μπορεί να Είναι Μικρό Αλλά δεν του Λείπει Τίποτα!

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Διαμέρισμα 13 τμ: Μπορεί να Είναι Μικρό Αλλά δεν του Λείπει Τίποτα!

Το μεγαλύτερο παράπονο των περισσότερων ανθρώπων είναι πως το σπίτι τους δεν είναι αρκετά μεγάλο ή δεν διαθέτει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Βλέποντας το διαμέρισμα παρακάτω θα νιώσετε τεράστια ευγνωμοσύνη για το σπίτι σας και θα συνειδητοποιήσετε πως με σωστή διαχείριση του χώρου μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας μοναδικά.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 13 τ.μ. σχεδιάστηκε από τον Szymon Hanczar και βρίσκεται στην Πολωνία. Διαθέτει μια μικρή κουζίνα, μπάνιο, ένα υπνοδωμάτιο και ντουλάπα με πλυντήριο.

Καθιστικό Το καθιστικό του σπιτιού αποτελείται από μια αιώρα, μια μεγάλη συρταριέρα και ένα μικρό γραφείο. Το ποδήλατο του ιδιοκτήτη έχει κρεμαστεί στον τοίχο με ειδικό μηχανισμό για να μην πιάνει χώρο. Αντί για καναπέ, ο ιδιοκτήτης προτίμησε να βάλει μια αιώρα, αν και στο ίδιο ακριβώς σημείο θα χώραγε και ένας μικρός καναπές.

10 Ασυνήθιστοι και Πολύ Ιδιαίτεροι Νιπτήρες Μπάνιου

Στο σαλόνι τοποθετήθηκε αιώρα αντί για καναπέ για να μην κλειστεί ο χώρος και φαίνεται μικρότερος.

Στο σαλόνι τοποθετήθηκε αιώρα αντί για καναπέ για να μην κλειστεί ο χώρος και φαίνεται μικρότερος.

Ο σχεδιαστής του διαμερίσματος αυτού χρησιμοποίησε τους τρεις χρυσούς κανόνες της διακόσμησης μικρών χώρων:

1) Τοποθέτηση μικρών διαστάσεων επίπλων για να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος.
2) Καθαρές γραμμές και μίνιμαλ διακόσμηση.
3) Εκμετάλλευση του χώρου σε ύψος, μήκος, πλάτος.

Ο χώρος είναι πολύ απλά διακοσμημένος καθώς αν φορτωνόταν με περισσότερα διακοσμητικά, ράφια και ντουλάπια θα φαινόταν ακόμα μικρότερος.

7 Απίστευτες Εφευρέσεις που θα σας Κάνουν να Τρίβετε τα Μάτια σας

Το ποδήλατο τοποθετήθηκε στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου.

Το ποδήλατο τοποθετήθηκε ψηλά στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου.

Γραφείο Το γραφείο είναι στο σωστό μέγεθος και θα μπορούσε με ειδικό μηχανισμό να μαζεύει στον τοίχο όποτε δεν χρειάζεται για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Βιβλιοθήκη δεν υπάρχει και έτσι τα βιβλία τοποθετούνται στο πάτωμα δίπλα σε έναν μεγάλο πίνακα. Άλλωστε πλέον είναι must ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης βιβλίων, αρκεί να μη δημιουργούνται μεγάλες στοίβες.

Το γραφείο είναι φτιαγμένο από ανοιχτόχρωμο ξύλο που συνδυάζεται πολύ με το λευκό των τοίχων. Η πλαστική μαύρη καρέκλα δίνει μοντέρνα νότα στον χώρο.

Το γραφείο είναι φτιαγμένο από ανοιχτόχρωμο ξύλο που συνδυάζεται πολύ με το λευκό των τοίχων.

Έξτρα tip Δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά στο μικρό σπίτι σας βάζοντας μερικά βιβλία στο πάτωμα και ένα όμορφο χοντρό κερί από πάνω. Ένας πίνακας στο πάτωμα πίσω από τα βιβλία θα δημιουργήσει το τέλειο φόντο.

Πανέξυπνα Έπιπλα για κάθε Μικρό Διαμέρισμα!

Κουζίνα Η κουζίνα είναι πολύ μικρή και γι'αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργική. Εφόσον ο πάγκος είναι πολύ μικρός έχει τοποθετηθεί ένα έξτρα μικρό συρτάρι που λειτουργεί ως έξτρα πάγκος και επιφάνεια κοπής.

Στην κουζίνα έχει αξιοποιηθεί η κάθε γωνιά.

Στην κουζίνα έχει αξιοποιηθεί η κάθε γωνιά. Το πρώτο συρτάρι ανοίγει με αποτέλεσμα να μεγαλώνει λίγο παραπάνω ο πάγκος της κουζίνας.

Μπάνιο Αν θεωρείτε το ντους απόλαυση, τότε σε αυτό το μπάνιο δύσκολα θα απολαμβάνατε το ντους σας. Ο χώρος είναι υπερβολικά μικρός και στην κυριολεξία καταλαμβάνει το χώρο μιας ντουζιέρας.

Το μπάνιο είναι πολύ μικρό αλλά έχει διακοσμηθεί σε μίνιμαλ τόνους για να μη φαίνεται φορτωμένο και ακόμα πιο μικρό.

Το μπάνιο είναι απίστευτα μικρό.

Υπνοδωμάτιο Πάνω από την κουζίνα και το μπάνιο υπάρχει το υπνοδωμάτιο. Εκεί βρίσκεται ένα διπλό στρώμα και έξτρα χώρος στο πλάι για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να ακουμπάει τα απαραίτητα.

7 Παράξενες Εφευρέσεις που θα σας Κάνουν να μην Πιστεύετε στα Μάτια σας

Το μεγάλο κρεβάτι είναι σαν να βρίσκεται σε πατάρι.

Το μεγάλο κρεβάτι είναι σαν να βρίσκεται σε πατάρι.

Έξτρα tip Μην φοβάστε να κρεμάσετε έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο σας. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι πίνακες σε μπλε χρώμα κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Ακριβώς από κάτω και μπροστά από την κουζίνα και το μπάνιο βρίσκεται μια μεγάλη ντουλάπα μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί και το πλυντήριο.

Η μεγάλη ντουλάπα είναι απαραίτητη σε έναν χώρο τόσο μικρό.

Η μεγάλη ντουλάπα είναι απαραίτητη σε ένα τόσο μικρό χώρο.

8 Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρατε καν ότι Υπάρχουν!

Όπως είδατε, λοιπόν, το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 13 τ.μ. περιλαμβάνει τα πάντα και δεν του λείπει τίποτα. Μπορεί οι χώροι να είναι τρομακτικά μικροί αλλά έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν και εσείς μένετε σε ένα μικρό σπίτι δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσει ο χώρος σας λειτουργικότητα. Τα έπιπλα που έχουν πολλαπλές χρήσεις είναι μια καλή επιλογή ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο σας τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά τα 7 Πράγματα Μέσα στο Σπίτι σας Κουράζουν και δεν το Καταλαβαίνετε

.

Αυτά είναι τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι που σας κουράζουν και δεν το καταλαβαίνετε.

Αυτό είναι το Μικροσκοπικό Gadget που θα σας Βοηθήσει να Χάσετε Κιλά

.

Δείτε το υπέροχο gadget που θα σας βοηθήσει να χάσετε πολλά κιλά.

Δείτε το Σπίτι των 32 Τετραγωνικών Μέτρων με τα 24 Δωμάτια!

.

Τι να πει και ο Gary Chang, Κινέζος αρχιτέκτονας, που έχει καταφέρει να χωρέσει 24 δωμάτια σε ένα χώρο μόλις 32 τετραγωνικών μέτρων!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σκισμένο Καλσόν: 4 Λόγοι για να μην το Πετάξετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

λάδι καρύδας
Δείτε 6 Απίστευτα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με το Λάδι Καρύδας!