Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζετε και Αφορούν το Δίσεκτο Έτος

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζετε και Αφορούν το Δίσεκτο Έτος

Όπως όλοι γνωρίζετε κάθε 4 χρόνια ο χρόνος έχει 366 μέρες αντί για 365 και αυτό το έτος ονομάζεται δίσεκτο. Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτό το έτος που επαναλαμβάνεται κάθε 4 χρόνια και πολύς κόσμος πιστεύει πως αυτός ο χρόνος είναι πάντα κακή τύχη για αυτούς που θέλουν να παντρευτούν.

Δείτε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το δίσεκτο έτος:

Οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν πως το ηλιακό έτος δεν ταίριαζε με το ημερολογιακό έτος που έφτιαξαν οι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει επειδή η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο σε 365 μέρες, 5 ώρες, 48 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Για αυτό το λόγο έχει προστεθεί η έξτρα μέρα στο ημερολόγιό μας καθώς ανά 4 χρόνια συμπληρώνεται η μέρα καθυστέρησης.

9 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζετε για τη Nutella

Στην Αμερική το δίσεκτο έτος αποκαλείται leap year γιατί ενώ κανονικά κάθε χρόνο οι ημερομηνίες μετακινούνται κατά μια μέρα, στο δίσεκτο έτος μετακινούνται 2 μέρες. Δηλαδή αν σε ένα κανονικό έτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Σάββατο, τον επόμενο χρόνο θα πέσουν Κυριακή, ενώ αν το έτος είναι δίσεκτο, θα πηδήσουν μια μέρα και θα είναι Δευτέρα.

Στην Αμερική το δίσεκτο έτος αποκαλείται leap year γιατί ενώ κανονικά κάθε χρόνο οι ημερομηνίες μετακινούνται κατά μια μέρα, στο δίσεκτο έτος μετακινούνται 2 μέρες.

Οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που αποφάσισαν να μπαίνει έξτρα μέρα κάθε δίσεκτο έτος στις 29 Φεβρουαρίου. Τον 16ο αιώνα αποφασίστηκε πως το δίσεκτο έτος θα πρέπει να υπολογίζεται τα ζυγά έτη που διαιρούνται με το 4 (2012, 2016, 2020 κλπ).

Ένας άλλος κανόνας ήταν πως κανένα έτος που διαιρούνταν με το 100 δεν θα έπρεπε να υπολογίζεται ως δίσεκτο εκτός και αν διαιρούνταν ταυτόχρονα και με το 400. Αυτός είναι ο λόγος που το 1900 δεν μέτρησε ως δίσεκτο έτος ενώ το 2000 μέτρησε κανονικά ως δίσεκτο.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι πως σύμφωνα με τους αστρολόγους όσοι έχουν γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου έχουν μοναδικά ταλέντα και πολύ ιδιαίτερες προσωπικότητες. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε 4 χρόνια, αν και οι περισσότεροι επιλέγουν να γιορτάζουν στις 28 Φεβρουαρίου σταθερά κάθε χρόνο, πλην των δίσεκτων.

10 Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρατε για τη Σαμπάνια

Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι γυναίκες επιτρέπεται να κάνουν πρόταση γάμου στον άνδρα τους μόνο στις 29 Φεβρουαρίου.

Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι γυναίκες επιτρέπεται να κάνουν πρόταση γάμου στον άντρα τους μόνο στις 29 Φεβρουαρίου.

Μερικά ακόμα περίεργα γεγονότα!

Τίποτα το πολύ σημαντικό δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο στις 29 Φεβρουαρίου.

Στην Ελλάδα θεωρείται κακή τύχη ο γάμος εκείνη την ημέρα ενώ στην Ιρλανδία οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πρόταση γάμου στους άντρες μόνο εκείνη την ημέρα του έτους.

11 Απίστευτα Μυστικά που τα Ξενοδοχεία σας Κρύβουν!

Ένας σκοτσέζικος νόμος του 1288 έλεγε πως οι ανύπαντρες γυναίκες μπορούσαν να κάνουν πρόταση γάμου στον καλό τους στις 29 Φεβρουαρίου και αν εκείνος αρνούνταν θα έπρεπε να πληρώσει ως πρόστιμο...ένα φιλί, ένα μεταξωτό φόρεμα ή ένα ζευγάρι γάντια!

Οι Κινέζοι θεωρούν πολύ άτυχο αυτό το μήνα και αποφεύγουν να παντρεύονται το δίσεκτο έτος ενώ δεν θεωρούν τυχερά τα μωρά που γεννιούνται στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική και οι Ολυμπιακοί αγώνες πέφτουν πάντα σε δίσεκτο έτος.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κι Όμως, Τόσα Χρόνια Κόβετε Εντελώς Λάθος το Κέικ σας

.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κόψετε ένα στρογγυλό κέικ.

Αυτό είναι το Μικροσκοπικό Gadget που θα σας Βοηθήσει να Χάσετε Κιλά

.

Δείτε το υπέροχο gadget που θα σας βοηθήσει να χάσετε πολλά κιλά.

Αυτό το Αντικείμενο Μπορεί να σας Κρατάει Ζεστούς όλο τον Χειμώνα!

.

Μια ιαπωνική εφεύρεση βάζει τέλος στις κρύες νύχτες και μέρες του χειμώνα.

26 Περίεργα Πράγματα που θα Βρείτε Σχεδόν σε Κάθε Βρετανικό Σπίτι

.

Αυτά είναι τα 26 πιο περίεργα πράγματα που θα βρείτε στα περισσότερα βρετανικά σπίτια.

Γιατί η Disney World δεν Είναι ο Παράδεισος που Γνωρίζαμε

.

Μάθετε όλα τα μυστικά της Disney World που σπάνια αποκαλύπτονται, όπως τα είπε ένας πρώην εργαζόμενος.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς θα Διώξετε τις αρνητικές Σκέψεις με 5 Τρόπους!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ΠΡΙΝ πάτε στο Φούρνο, Μάθετε Πόσες Θερμίδες Κρύβουν τα 6 πιο Αγαπημένα σας Σνακ