13 Tips για να Αυξήσετε την Απόδοση του Καλοριφέρ και του Κλιματιστικού σας

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

13 Tips για να Αυξήσετε την Απόδοση του Καλοριφέρ και του Κλιματιστικού σας

Μερικά tips που θα κάνουν τα θερμαντικά σας σώματα ή/και το κλιματιστικό σας να αποδίδουν περισσότερο με το λιγότερο, εφικτό, κόστος βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ.  

Είδη πρώτης ανάγκης αποτελούν τα κάθε είδους θερμαντικά σώματα του σπιτιού για το χειμώνα και καλό είναι να τα φροντίζουμε για να απολαμβάνουμε τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους.

Τα μέγιστα όμως χρειαζόμαστε και όσον αφορά την οικονομία αφού οι τσέπες με τον καιρό φαίνονται μεγαλύτερες μιας κι όλο αδειάζουν.

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Καθαρίστε εξονυχιστικά όλα τα θερμαντικά σώματα Μπορεί να μοιάζει με κακόγουστο αστείο όμως δεν είναι. Η σκόνη είναι ένας ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας και εμποδίζει σημαντικά τη σωστή λειτουργία των θερμαντικών σας σωμάτων.

Καθαρίστε τακτικά και εξονυχιστικά όλα τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Καθαρίστε τακτικά και εξονυχιστικά όλα τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Τοποθετήστε ενισχυτές θερμότητας πάνω στα θερμαντικά σας σώματα Η λειτουργία των ενισχυτών θερμότητας θα μεγιστοποιήσει τη θερμοκρασία που διαχέεται μέσω των θερμαντικών σας σωμάτων.

Απεγκλωβίστε με κάθε διακοσμητικό κόστος όλα τα θερμαντικά σώματα Τοποθετώντας διακοσμητικά κουβούκλια γύρω από τα θερμαντικά σώματα ή ακόμη και κάποιο ράφι πάνω από αυτά ουσιαστικά εμποδίζετε τη διάχυση του ζεστού αέρα στο χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κρύβετε τα σώματα πίσω από έπιπλα ή βαριές κουρτίνες. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θέλετε να συμβαίνει γι’ αυτό απλώς απεγκλωβίστε τα!

Μην τοποθετείτε τίποτε μπροστά και πάνω στα θερμαντικά σώματα.

Μην τοποθετείτε τίποτε μπροστά και πάνω στα θερμαντικά σώματα.

Όλα Όσα Μπορείτε να Κάνετε μέσα στο Σπίτι σας χωρίς Ρεύμα

Κρατήστε όλες τις εσωτερικές πόρτες ανοιχτές Κρατώντας τις εσωτερικές πόρτες όλων των δωματίων του σπιτιού ανοιχτές εξασφαλίζετε, με φυσικό τρόπο, την ομοιογένεια της θερμοκρασίας ολόκληρου του σπιτιού.

Τοποθετήστε θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα Χρησιμοποιώντας θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα του σπιτιού σας θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου.

Οι θερμαντικές κεφαλές θα σας δώσουν αυτονομία για κάθε σώμα χωριστά.

Οι θερμαντικές κεφαλές θα σας δώσουν αυτονομία για κάθε σώμα χωριστά.

Πώς να Φτιάξετε Υγιεινό Αποσμητικό στο Σπίτι σας με Μηδέν Χημικά

Τοποθετήστε ανακλαστήρες θερμότητας πίσω από κάθε θερμαντικό σώμα Τοποθετώντας ανακλαστήρες θερμότητας πίσω από κάθε θερμαντικό σας σώμα θα αποφύγετε τις απώλειες θερμοκρασίας που παρουσιάζονται μεταξύ των σωμάτων και της επιφάνειας των τοίχων.

Κάντε εξαέρωση σε όλα τα σώματα Σε ένα σωστά εξαερωμένο σώμα η κυκλοφορία του νερού δεν παρεμποδίζεται από τον αέρα που στα πρώτα στάδια λειτουργίας φυλακίζεται μέσα σε αυτό άρα κατά συνέπεια και αποδίδει καλύτερα.

Με το ειδικό κλειδάκι κάντε εξαέρωση σε όλα τα σώματα του σπιτιού σας.

Με το ειδικό κλειδάκι κάντε εξαέρωση σε όλα τα σώματα του σπιτιού σας.

Διαβάστε επίσης:

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Φροντίστε τα φίλτρα του κλιματιστικού να είναι πάντα σε θέση να λειτουργούν σωστά Κακοσυντηρημένα ή βρώμικα φίλτρα για το κλιματιστικό σημαίνει κακή λειτουργία και μειωμένη απόδοση. Για το λόγο αυτό αλλάζετε τα φίλτρα σε τακτά χρονικά διαστήματα ή καθαρίστε τα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Καθαρίστε ή αλλάξτε τα φίλτρα του κλιματιστικού.

Καθαρίστε ή αλλάξτε τα φίλτρα του κλιματιστικού.

Οικονομία για Πάντα με Φυσικό Αέριο

Ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους αγωγούς του κλιματιστικού σας Απώλειες από τους αγωγούς του κλιματιστικού σημαίνουν μείωση της απόδοσης και λανθάνουσα θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αναζητήστε για τυχόν διαρροές και φροντίστε για την άμεση επισκευή τους.

Φροντίστε για την ανεμπόδιστη διάχυση του αέρα από το κλιματιστικό Οτιδήποτε μπορεί να διακόπτει την ομαλή διάχυση του αέρα από το κλιματιστικό, όπως κάποιο ψηλό έπιπλο ή ράφι,  θα πρέπει να μετακινηθεί.

Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος σας φροντίστε τα έπιπλα να μην εμποδίζουν τη συνεχόμενη ροή του αέρα που διαχέεται από το κλιματιστικό.

Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος σας φροντίστε τα έπιπλα να μην εμποδίζουν τη συνεχόμενη ροή του αέρα που διαχέεται από το κλιματιστικό.

Κάντε Οικονομία (και) στο Μαγείρεμα

Σταματήστε να υπερβάλλετε με τη θερμοκρασία του κλιματιστικού Μια συγκεκριμένη και σταθερή θερμοκρασία αποδίδει καλύτερα και περισσότερο σε βάθος χρόνου απ’ ότι θα συνέβαινε με τις συχνές αυξομειώσεις αυτής μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Ρυθμίστε σωστά τα πτερύγια κατεύθυνσης αέρος του κλιματιστικού Η κατεύθυνση του αέρα θεωρείτε ιδιαίτερα σημαντική για την σωστή απόδοση του κλιματιστικού. Ρυθμίζοντάς τη προς τα πάνω ο χώρος θα ζεσταίνεται καλύτερα.

Φροντίστε για τη σωστή κατεύθυνση των πτερυγίων αέρος του κλιματιστικού.

Φροντίστε για τη σωστή κατεύθυνση των πτερυγίων αέρος του κλιματιστικού.

Έτσι θα Κάνετε Οικονομία στο Καζανάκι!

Απομονώστε το χώρο όπου βρίσκεται το κλιματιστικό κλείνοντας τις πόρτες των υπνοδωματίων Σε αντίθεση με τα θερμαντικά σώματα, δυστυχώς, το κλιματιστικό δεν έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια σταθερή θερμοκρασία για όλους τους χώρους του σπιτιού. Ακόμη κι αν είναι υψηλών προδιαγραφών, καίγοντας περισσότερο ρεύμα φυσικά, θα καταφέρετε απλώς να σπάσετε το κρύο στα υπόλοιπα δωμάτια.

Tip για το τέλος: Κάτι το οποίο θα σας φανεί χρήσιμο, όποιο κι αν είναι το μέσο που χρησιμοποιείτε είναι το να κρατάτε τις κουρτίνες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κλείνετε τα παντζούρια πριν ο ήλιος βασιλεύσει.

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Μυστικά για να Χρησιμοποιήσετε πιο Αποτελεσματικά το Κλιματιστικό σας το Χειμώνα

.

Για να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά το κλιματιστικό σας ακολουθήστε αυτά τα 6 tips.

Έτσι θα Κάνετε Οικονομία στον Θερμοσίφωνα!

.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί τέλος με ένα τρικ που θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε χρήματα από το θερμοσίφωνα.

Οικονομία στη Θέρμανση και Ζεστό Σπίτι Ταυτόχρονα!

.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού σας για θέρμανση και μόνωση, χωρίς να παιδευτείτε και χωρίς να ξοδευτείτε!

Γλιτώστε το Καθαριστήριο με Αυτές τις Οδηγίες κι Εξοικονομήστε Χρήματα

.

Πόσο πολύ θα θέλατε να πηγαίνετε όλα σας τα ρούχα στο καθαριστήριο αλλά τα οικονομικά σας δεν σας το επιτρέπουν; Ορίστε πώς θα το γλιτώσετε.

Το Μυστικό της Χαρτοπετσέτας: Να πώς θα Εξοικονομήσετε Χρήματα στο σπίτι με μια Αλλαγή

.

Δείτε έναν πολύ απλό τρόπο για να εξοικονομήσετε χρήματα μέσα στο σπίτι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 DIY Έπιπλα και Διακοσμητικά από Κούτσουρα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι Το Καλοκαιρινό Αντικείμενο που θα Ζεστάνει το Σπίτι σας
More in ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8 DIY Έπιπλα και Διακοσμητικά από Κούτσουρα!

Μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα από κορμούς και κούτσουρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λίγο κόπο και ακόμα λιγότερα χρήματα.

Close