Οι πιο Περίεργοι Παράγοντες που Μειώνουν το IQ!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Οι πιο Περίεργοι Παράγοντες που Μειώνουν το IQ!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η σύνδεση μεταξύ του μυαλού και του σώματος σας είναι ένα ισχυρή. Αλλά, μια πρόσφατη έρευνα έβαλε στη συζήτηση και κάποιους παράγοντες, που δεν το περιμένατε, οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν πραγματικά τη νοημοσύνη σας. Παρακάτω θα δείτε μερικά παραδείγματα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS One, οι λοιμώξεις που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό, θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές συνέπειες για το IQ ενός ατόμου. Όμως, μην ανησυχείτε αν έχετε ένα απλό συνάχι, γιατί η έρευνα αφορά πιο σοβαρές λοιμώξεις. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο στη Δανία διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν λοιμώξεις που απαιτούσαν τη παραμονή τους στο νοσοκομείο, είχαν χαμηλότερο σκορ στα τεστ IQ, σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν μείνει ποτέ σε ένα νοσοκομείο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην ανοσολογική απόκριση μόλυνση-φλεγμονή, που αλλάζει τον τρόπο που τα κύτταρα επικοινωνούν με τον εγκέφαλο.

Αυτές οι τροφές είναι τέλειες για να έχετε μυαλό ξυράφι.

Διάσειση. Εάν χτυπήσετε σοβαρά στο κεφάλι, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μνήμη σας, ειδικά αν είστε γυναίκα. Σύμφωνα με έρευνες από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στην Ταϊβάν, οι γυναίκες με ήπια κρανιοεγκεφαλική κάκωση (όπως μια διάσειση) είχαν χαμηλότερο σκορ στα τεστ IQ, σε σχέση με εκείνες  που δεν είχαν κανέναν τραυματισμό στο κεφάλι. Οι ερευνητές υποθέτουν, ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες σε βλάβες του εγκεφάλου, από ό, τι οι άνδρες και μπορεί τελικά να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυτές τις 6 Εύκολες Τεχνικές θα Γίνετε πιο Έξυπνοι!

.

6 απλές τεχνικές σας υπόσχονται μυαλό εύστροφο, καθαρό και σπιρτόζικο!

Μπορείτε να Εκπαιδεύσετε το Μυαλό σας να τα Κάνετε όλα πιο Γρήγορα; Κι όμως Γίνεται

.

Μάθετε πώς θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να τα κάνει όλα πολύ πιο γρήγορα. Από εσάς εξαρτάται!

Σας ενοχλεί ΑΥΤΟ; Είστε ιδιοφυΐες!

.

Μπορεί να είστε και ιδιοφυϊες. Δείτε πώς θα το καταλάβετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Τρόπος που Φτιάχνετε τα Μαλλιά σας Αποκαλύπτει τον Χαρακτήρα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπείτε στην Εντυπωσιακή Έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι