Ο Οδηγός του Single για να Μην Πετάει Καθόλου Φαγητό

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Ο Οδηγός του Single για να Μην Πετάει Καθόλου Φαγητό

Πετάτε πολύ φαγητό γιατί δεν μπορείτε να υπολογίσετε ποτέ τις σωστές ποσότητες που πρέπει να μαγειρεύετε; Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τη λύση. Διαβάστε τον οδηγό του single για να μην πετάτε το φαγητό που σας έχει περισσέψει!

Οργανώστε τα γεύματά σας Επισκεφτείτε το μανάβικο και το σούπερ μάρκετ και ψωνίστε πράγματα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που καλό είναι να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο για όλη την εβδομάδα που έρχεται. Έτσι, δεν θα ψωνίσετε άσχετα πράγματα και θα αξιοποιήσετε όλα αυτά που θα αγοράσετε. Το σημαντικό είναι να έχετε μια πολύ συγκεκριμένη λίστα. Αν, για παράδειγμα, μία συνταγή χρειάζεται δύο καρότα, πάρτε μόνο δύο καρότα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μία ολόκληρη συσκευασία με καρότα ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να φάτε τα υπόλοιπα.

Διαβάστε τις συνταγές πριν φύγετε από το σπίτι για να ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε. Αν η συνταγή σας θέλει 5 φλ. ζωμό κότας τότε κάντε έναν πρόχειρο υπολογισμό για να δείτε σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί το κάθε φλιτζάνι και να υπολογίσετε πόσα θα αγοράσετε. Έτσι, δεν κινδυνεύετε να αγοράσετε πολύ λίγο ή περισσότερο από όσο χρειάζεστε.

Μην αγοράζετε ολόκληρες συσκευασίες για να χρησιμοποιήσετε μόνο δύο κομμάτια από αυτές.

Μην αγοράζετε ολόκληρες συσκευασίες για να χρησιμοποιήσετε μόνο δύο κομμάτια από αυτές.

Μαγειρεύετε μόνο αυτά που θα φάτε Αν η συνταγή που θέλετε να φτιάξετε είναι για 6 άτομα, χωρίστε τα υλικά σας στα 3 για να έχετε να τη φτιάξετε 3 φορές για μεσημέρι και βράδυ. Μην μαγειρεύετε περισσότερο από αυτό που πιστεύετε πως μπορείτε να φάτε εκτός αν θέλετε να έχετε και για την επόμενη μέρα.

Βάλτε αυτά που πρόκειται να λήξουν μπροστά-μπροστά Όταν βγάζετε από τις σακούλες σας όλα όσα έχετε αγοράσει από το σούπερ μάρκετ καλό είναι να φέρνετε μπροστά-μπροστά στα ράφια του ψυγείου τα παλιά τρόφιμα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης ή που κοντεύουν να χαλάσουν.

Γίνετε ο master της κατάψυξης Μάθετε να βάζετε στην κατάψυξη τρόφιμα που δεν έχετε σκοπό να φτιάξετε σύντομα ή που κινδυνεύουν να λήξουν. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύετε στην κατάψυξη φαγητά που έχετε μαγειρέψει σε ατομικές μερίδες έτσι ώστε να ξεπαγώνετε κάθε φορά μόνο τη μερίδα που χρειάζεστε.

Να είστε ευέλικτοι Αν είστε νέοι στο μαγείρεμα μπορεί να αισθάνεστε πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο τα υλικά που αναγράφονται στην κάθε συνταγή. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε και εναλλακτικά υλικά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά βότανα από αυτά που γράφονται στη συνταγή σας αν δεν έχετε τα αναγραφόμενα.

Χρησιμοποιήστε ό,τι σας έχει απομείνει Με την συνεχή εξέλιξη του διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για να αξιοποιήσετε ό,τι σας έχει περισσέψει. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε μία ομελέτα με τα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει ή να φτιάξετε μία σούπα ή ένα smoothie.

Μάθετε πού να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας Υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη που σας λέει που πρέπει να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας. Το γάλα, για παράδειγμα, πρέπει να το βάζετε στα κανονικά ράφια του ψυγείου και όχι σε αυτά της πόρτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μην Βάλετε Ποτέ στο Ψυγείο Αυτά τα Τρόφιμα

.

Το ψυγείο καλύτερα να μένει άδειο παρά να περιέχει αυτές τις 8 τροφές. Δείτε γιατί!

11 Τροφές που σας Φέρνουν την Ευτυχία

.

Ήρθε η ώρα να γευτείτε 11 διατροφικά ελιξίρια ευτυχίας που θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας και θα σας φτιάξουν τη μέρα με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

5 Βήματα για να Συντηρείτε Σωστά τα Τρόφιμα

.

Είστε σίγουροι ότι συντηρείτε σωστά τα τρόφιμα σας; Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η τροφοθήκη έχει τους δικούς της κανόνες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε σε πέντε βήματα.

Γεμίστε Οικονομικά (και Υγιεινά) το Καλάθι του Σούπερ Μάρκετ!

.

Ένας έξυπνος οδηγός για το σούπερ μάρκετ που θα σας βοηθήσει να βάλετε στο καλάθι σας μόνο υγιεινά προϊόντα.

Σας Περίσσεψε Φαγητό; Εκμεταλλευτείτε το με τον Χρήσιμο Κανόνα των 2 Ωρών!

.

Ένας είναι ο κανόνας που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε σωστά το φαγητό που περίσσεψε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Food for Sex: Οι 5+1 πιο αφροδισιακές (και νόστιμες) τροφές!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Πράγματα που Δείχνει η Ανακαίνιση που Κάνατε για την Προσωπικότητά σας