Google Home στις Διαταγές σας Παρακαλώ!

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Google Home στις Διαταγές σας Παρακαλώ!

Χρόνια πριν μπαίνοντας στη web 2.0 εποχή σίγουρα κανένας κοινός θνητός από όλους εμάς δεν περίμενε την τόσο ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας του διαδικτύου και των συναφών με αυτό συσκευών.

Για όσους είναι λάτρεις των επιστημονικών ταινιών το νέο λανσάρισμα της Google, από το συνέδριο Google I/O που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco  της California των Η.Π.Α., είναι γνώριμο και μάλλον ελπιδοφόρα αναπάντεχο.

Ο λόγος για το νέο εργαλείο που ετοίμασε η Google για τους χρήστες της και συγκεκριμένα το Google Assistant που δεν μπορεί να είναι τίποτε παραπάνω από ότι και η ονομασία του. Ένας ψηφιακός βοηθός για όποιον τον χρειάζεται!

Η Google Εγκαινιάζει το Ασφαλές Σερφάρισμα για Παιδιά

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Google Assistant

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Google Assistant.

Η Google δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, Sundar Pichai, παρουσίασε το Google Assistant ως ένα εργαλείο «αμφίδρομης» συνομιλίας όπου θα διευκολύνει τους χρήστες στον έλεγχο των smartphones, smartwatches και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, καθιστώντας την Google ως «προσωπικό θεματοφύλακα».

Google glass: Δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια

Το Google Assistant αποτελείται αυτή τη στιγμή από τρία προϊόντα - εφαρμογές: Το Home, το Allo και το Duo, όπου ουσιαστικά πρόκειται για εφαρμογές που έρχονται να «λύσουν τα χέρια» των οκνηρών αλλά και πιο έμπειρων χρηστών.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται με σκοπό να μας ενημερώνει φωνητικά για το ημερήσιο πρόγραμμά μας μέσω του συγχρονισμού του με το προσωπικό μας Google Account και συγκεκριμένα της εφαρμογής Google Calendar. Δεν κάνει όμως μόνο αυτό! Μπορεί να συγχρονιστεί με οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή (όπου είναι αυτό εφικτό με Bluetooth) και να εκτελεί εντολές που του απευθύνουν. Μπορεί να μας καλέσει ένα ταξί, να ξυπνήσει με μουσική εμάς και όποιον άλλον επιθυμούμε μέσα στο σπίτι, να προγραμματίσει ένα ραντεβού, να μας ενημερώσει για τις κυριότερες ειδήσεις, να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση, να ανάβει και να σβήνει τα φώτα και γενικά να κάνει τη «δουλειά» που θα έκανε ένας πραγματικός μπάτλερ. Το κακό είναι πως περιορίζεται (ακόμη τουλάχιστον) μονάχα σε αυτά και δεν μας γλιτώνει από τα λοιπά οικοκυρικά.

Σημαντικότερα ελάττωμά του όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζεται συνεχόμενη τροφοδοσία ρεύματος

Ένα από τα ελαττώματά του είναι ότι χρειάζεται συνεχόμενη τροφοδοσία ρεύματος.

Το πιο Έξυπνο Κομοδίνο Είναι Αυτό!

Με μια ανάσα μπορούμε να πούμε πως το Allo είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όπου σε παράλληλη σύνδεση με το Google Assistant θα βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις «διαταγές» του χρήστη. Θα μπορεί, για παράδειγμα, να προτείνει πιθανούς προορισμούς την ώρα που ο χρήστης κανονίζει μια έξοδο ή τις ώρες προβολής μιας ταινίας, την κράτηση των θέσεων και ταυτόχρονα τη διαδρομή προς το σημείο προορισμού. Τέλος, θα μπορεί να παίρνει και πρωτοβουλίες καθώς μέσω του Smart Replay θα βρίσκεται σε θέση να υποδεικνύει πιθανές απαντήσεις σε μηνύματα βάσει του περιεχομένου αυτών ακόμη και να σχολιάζει μια φωτογραφία χάρη στη χρήση συγκεκριμένων αλγορίθμων.

Διαβάστε επίσης:

Σε ότι αφορά το Duo είναι μια εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν σε βίντεο το χρήστη που τους καλεί προτού καν απαντήσουν στην κλήση του.

Τα Allo και Duo θα είναι διαθέσιμα από το καλοκαίρι για Android και iOs ενώ θα είναι βασισμένα στον τηλεφωνικό αριθμό του χρήστη.

Ωστόσο, το Google Assistant δεν έρχεται να δώσει κάτι νέο αλλά να συμπληρώσει ένα κενό που είχε αφήσει στη διαδικτυακή αγορά αφού αντίστοιχες εφαρμογές υπάρχουν ήδη διαθέσιμες στο κοινό από άλλες εταιρείες όπως τα Echo, Siri, Alexa και Cortana.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε Αυτό το Κρεβάτι Μπορείτε να Κολυμπήσετε Χωρίς να Βραχείτε!

.

Δημιουργήθηκε η πρώτη «πισίνα» που δεν μπορεί να σας βρέξει.

Αυτό Είναι το Ασανσέρ του Μέλλοντος

.

Αυτά τα ασανσέρ θα σας πάρουν τα μυαλά!

Mάθετε αν σας Απατά ο Σύντροφός σας

.

Ο εύκολος αλλά ακριβός τρόπος για να μάθετε αν σας απατάει ο σύντροφός σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Χρήσεις της Μαγιονέζας που δεν Μπορείτε να Φανταστείτε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Τελειότερος Τρόπος για να Τρώτε Καλοκαιρινές Τροφές Όλο το Χρόνο!