Αυτό Είναι το Ασανσέρ του Μέλλοντος

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Αυτό Είναι το Ασανσέρ του Μέλλοντος

Το πρώτο ασανσέρ δημιουργήθηκε το 1857 και από τότε μέχρι και σήμερα όλα τα ασανσέρ έχουν την ίδια κατεύθυνση: κατακόρυφη. Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στο design, το μέγεθος και το σχήμα των ανελκυστήρων, αλλά η κατεύθυνση είναι το μοναδικό πράγμα που δεν έχει αλλάξει. Όλα αυτά, όμως, μέχρι σήμερα που μια γερμανική εταιρία έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στις μεταφορές όλου του πλανήτη. 

Μέχρι σήμερα τα περισσότερα ασανσέρ δούλευαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έπαιρναν ανθρώπους από χαμηλούς ορόφους και τους ανέβαζαν σε ψηλότερους ή το αντίθετο.

Μια νέα τεχνολογία υπόσχεται ασανσέρ που θα κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Τα ασανσέρ του μέλλοντος θα κινούνται κατακόρυφα, οριζόντια, διαγώνια και θα πηγαίνουν ακόμα και εκτός κτιρίων. Θα διαθέτουν, μάλιστα, ένα σύστημα που θα επιτρέπει να κινούνται μέσα στο ίδιο φρεάτιο περισσότερα από ένα ασανσέρ.

Mάθετε αν σας Απατά ο Σύντροφός σας

Αυτό είναι το ασανσέρ του μέλλοντος.

Αυτό είναι το ασανσέρ του μέλλοντος.

Η γερμανική εταιρία χαλυβουργίας και ανελκυστήρων, Tryssenkrupp, δημιούργησε ένα νέο είδος ασανσέρ, το Multi, που χρησιμοποιεί μαγνήτες προκειμένου να κινεί τους ανελκυστήρες.

Το πιο Έξυπνο Κομοδίνο Είναι Αυτό!

Τα συγκεκριμένα ασανσέρ θα λειτουργούν χωρίς καλώδια και έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγουν από την μέχρι τώρα συνηθισμένη κατακόρυφη πορεία τους.

Το ασανσέρ του μέλλοντος θα κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις.

Το ασανσέρ του μέλλοντος θα κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις.

Πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα ασανσέρ Όταν ένας ανελκυστήρας θα ανεβαίνει, για παράδειγμα, από τον πρώτο στον 30ο όροφο, κάποια στιγμή θα στρίβει και θα κατευθύνεται οριζόντια αφήνοντας το «πεδίο» ελεύθερο για κάποιον άλλον ανελκυστήρα. Έτσι, θα μπορούν την ίδια στιγμή να κάνουν τη δουλειά τους περισσότεροι από ένας ανελκυστήρες.

Ο Patrick Bass, CEO της Tryssenkrupp της Βορείου Αμερικής, δούλεψε στη βιομηχανία των ανελκυστήρων επί 26 χρόνια, ενώ τα τελευταία 16 αφιερώθηκε στην έρευνα και στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Πιστεύει πως οι συγκεκριμένοι ανελκυστήρες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα μεταφορών που θα ταιριάζει απόλυτα στις πόλεις του μέλλοντος.

«Έξυπνη Βαλίτσα»: Θα Αλλάξει τον Τρόπο Που Ταξιδεύετε

Μέχρι τώρα όλοι μας χρησιμοποιούμε μέσα μεταφοράς για να φτάσουμε, για παράδειγμα, στο σταθμό του μετρό, άλλο μέσο για να πάμε στο γραφείο μας και διαφορετικό για να φτάσουμε στον όροφο που εργαζόμαστε. Ο Bass υποστηρίζει πως στο μέλλον το ασανσέρ θα μας μεταφέρει από τον όροφό μας κατευθείαν στη στάση του μετρό που θα μας πάει στο σπίτι μας ή σε κάποιο αυτόνομο αυτοκίνητο κάνοντας τη ζωή μας και τις μετακινήσεις μας πολύ πιο εύκολες.

«Στο μέλλον θα δείτε μια τεράστια αλλαγή στο σύστημα μεταφορών, τόσο μέσα στα κτίρια όσο και στις πόλεις. Θα αρχίσετε να βλέπετε συστήματα κτιρίων και πόλεων να ενώνονται μεταξύ τους», αναφέρει ο Bass.

Αυτά τα ασανσέρ θα εξοικονομούν πολύ χώρο στις εταιρίες.

Αυτά τα ασανσέρ θα εξοικονομούν πολύ χώρο στις εταιρίες αλλά και σε διαμερίσματα.

Η εταιρία δημιούργησε μια μικρή version του Multi ασανσέρ το 2014, ενώ ελπίζει μέσα στο 2016 να ολοκληρώσει το πρώτο ασανσέρ σε μεγάλο κτίριο της Γερμανίας. Παρόλο που η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι ακριβή, θα βοηθήσει τις εταιρίες να εξοικονομήσουν χρήματα στο μέλλον. Τα ασανσέρ αυτά θα κινούνται λίγο πιο αργά από τα συνηθισμένα αλλά θα βελτιώνονται διαρκώς. Η εταιρία είναι υπεύθυνη για περισσότερα από 1.000.000 ασανσέρ σε όλο τον κόσμο και σύντομα θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Αυτή Είναι η Νέα Σούπερ Συσκευή που Φτιάχνει τα Καλύτερα Smoothies!

«Δεν είμαστε εταιρία ασανσέρ, είμαστε εταιρία μεταφορών», τονίζει ο Bass προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της εταιρίας που ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο δημιουργώντας ασανσέρ διαφόρων κατευθύνσεων.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Είναι τα Μπουκάλια των Σαμπουάν στο Μέλλον

.

Αυτά είναι τα μπουκάλια σαμπουάν του μέλλοντος!

Δείτε το Φυτό που Πετάει. Κι όμως, Υπάρχει!

.

Αυτό είναι το ιπτάμενο μπονσάι που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Να τι Πραγματικά Κάνουν οι Θορυβώδεις Γείτονες από Πάνω! (VIDEO)

.

Δείτε τι κάνουν οι θορυβώδεις γείτονες που μένουν από πάνω σας.

Αυτό Είναι το Νέο Stick για Selfies που θα σας Ενθουσιάσει!

.

Αυτό είναι το νέο στικ για selfies που έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους!

Το Κόλπο για να μην Ξαναστρώσετε το Κρεβάτι σας

.

Με αυτά τα σεντόνια δεν θα ξαναχρειαστεί να στρώσετε το κρεβάτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τέλος στα Ίσια Μαλλιά! Αυτή την Παραλλαγή τους Έχουν Υιοθετήσει οι Stars!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ζεστός και Κρύος Καφές: Πώς να τον Διατηρήσετε στη Σωστή Θερμοκρασία