Νέες Έρευνες Αποκαλύπτουν Γιατί Όλοι Είδαμε "Το Φόρεμα" με Διαφορετικά Χρώματα!

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!, ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Νέες Έρευνες Αποκαλύπτουν Γιατί Όλοι Είδαμε

Αν δεν ζείτε σε σπηλιά ή αν δεν πέσατε μόλις από το διάστημα, σίγουρα θα έχετε ακούσει για το Φόρεμα (#thedress)!

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν το ίντερνετ πήρε φωτιά από τα χρώματα ενός φορέματος. Άλλοι το έβλεπαν μπλε με μαύρες λεπτομέρειες και άλλοι λευκό με χρυσές. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ξανά σε φωτογραφία (το να τη βλέπει, δηλαδή, καθένας με διαφορετικά χρώματα). Αυτό κέντρισε την περιέργεια πολλών επιστημόνων στον κόσμο οι οποίοι έσπευσαν να ρίξουν φως στο μυστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί, πριν σας πούμε τι προέκυψε από τις μελέτες των επιστημόνων, πως ο οίκος Roman Originals που σχεδίασε το φόρεμα, επιβεβαίωσε πως το φόρεμα είναι μπλε και μαύρο.

thehomeissue_forema01

Οι δύο κύριοι συνδυασμοί που βλέπει ο περισσότερος κόσμος, σε γραφιστική ανάλυση.

Σε ό,τι αφορά στις 3 μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology τα πράγματα έχουν ως εξής…

Στην πρώτη μελέτη που έγινε από τον νευροεπιστήμονα Bevil Conway του Wellesley College, το φαινόμενο του Φορέματος έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα χρώματα και επιβεβαιώνει πως δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο όλα τα χρώματα. Επίσης σε μελέτη που έγινε σε 1.400 άτομα, παρατηρήθηκαν διαφορές ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Οι γυναίκες και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, έβλεπαν το Φόρεμα ως λευκό με χρυσό. Ο Conway είπε πως η κακή ποιότητα της φωτογραφίας του Φορέματος ήταν αυτή που οδήγησε σε όλη αυτή την ανατάτωση. Ο εγκέφαλός μας δεν είχε αρκετές πληροφορίες για να επεξεργαστεί τα χρώματα της φωτογραφίας πράγμα που οδήγησε στο μπέρδεμα.

Στη δεύτερη μελέτη που έγινε από τον ψυχολόγο Karl Gegenfurtner του Πανεπιστημίου Giessen της Γερμανίας, ζητήθηκε από 15 τυχαία άτομα να κοιτάξουν το Φόρεμα σε μια οθόνη με καλά ρυθμισμένα χρώματα και στη συνέχεια να ρυθμίσουν το χρώμα ενός δίσκου έτσι ώστε να ταιριάζει στα χρώματα της φωτογραφίας. Όλα τα χρώματα που είδε καθένας από αυτούς αντιστοιχούσαν σε αυτά που υπάρχουν στο φυσικό φως της ημέρας, επιβεβαιώνοντας την θεωρία ότι οι διαφορετικές εκτιμήσεις εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ερμηνεύει το φως της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Η τρίτη μελέτη που έγινε από τον Michael Webster του Πανεπιστημίου της Νεβάδα έδειξε πως το θέμα με το Φόρεμα δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις αν αυτό ήταν πράσινο ή πορτοκαλί καθώς το μάτι είναι πιο πιθανό να μπερδέψει τις αποχρώσεις του μπλε όταν ο φωτισμός είναι γαλάζιος. Αν για παράδειγμα κοιτάξει κάποιος ένα γκρίζο αντικείμενο το οποίο γίνεται σιγά-σιγά κίτρινο ή γαλάζιο, είναι πιο πιθανό να δει το κίτρινο απ' ό,τι το γαλάζιο. Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα μάτια μας κάτω από το φυσικό φως του ήλιου. Ο Webster λέει πως η όρασή μας είναι αρκετά καλή για να πει αν κοιτάμε ένα λευκό χαρτί σε κόκκινο φωτισμό ή ένα κόκκινο χαρτί σε λευκό φωτισμό. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με το μπλε, για παράδειγμα, το οποίο είναι ένα πιο προβληματικό χρώμα.

Αυτό είναι το φόρεμα που δίχασε όλο τον κόσμο. Εσείς τελικά τι χρώμα το βλέπετε;

Αυτό είναι το φόρεμα που δίχασε όλον τον κόσμο. Εσείς τελικά τι χρώμα το βλέπετε;

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι πως τα χρώματα είναι εντελώς υποκειμενικά καθώς παράγονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο διαφορετικά βλέπει ο καθένας από εμάς τις αποχρώσεις του κάθε χρώματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όχι απλά διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά τελείως άλλα χρώματα!

Δείτε κι άλλα απίστευτα κτίρια και παράξενα σπίτια που θα σας κάνουν να πείτε “Oh My God!” πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θαυμάστε μια Πολύχρωμη Πολυκατοικία όλο Καμπύλες!

.

Η πολυκατοικία Hundertwasserhaus στη Βιέννη είναι ένα μοναδικό πολύχρωμο πείραμα που αψηφά όλους τους νόμους της αρχιτεκτονικής.

Βάλτε στο Σπίτι σας Χρώμα με τους Συνδυασμούς των Επαγγελματιών

.

Δώστε νέα πνοή στον χώρο σας με χρώμα, χρησιμοποιώντας τους συνδυασμούς που θα είναι hot την επόμενη χρονιά με τους διακοσμητές.

Το Χρώμα του Κρασιού Ήρθε για να Μείνει στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας!

.

Αυτές οι αποχρώσεις του κρασιού είναι φανταστικές για τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Αυτή Είναι η Εκπληκτική Μπογιά που Αλλάζει Χρώμα στους Τοίχους με το Πάτημα ενός Κουμπιού

.

Η μπογιά που αλλάζει χρώματα είναι εδώ! Όχι μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και ανάλογα με τη μόδα, τη διάθεση και την ψυχολογία σας!

Coolors: Μια Εφαρμογή που σας Επιτρέπει να Δημιουργήσετε Τέλειους Χρωματικούς Συνδυασμούς με το Πάτημα Ενός Κουμπιού!

.

Ναι, είναι τόσο απλό: αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να βρείτε ένα φρέσκο χρωματικό συνδυασμό κομμένο και ραμμένο στα γούστα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να πώς Μπορείτε να Αντιμετωπίσετε τις Κρίσεις Άγχους και Πανικού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Απίστευτη Έρευνα που Αποκαλύπτει το πώς η Τσάντα σας Επηρεάζει τα Ψώνια σας
More in OMG!, PLUS +, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ, ΧΡΩΜΑ
Να πώς Μπορείτε να Αντιμετωπίσετε τις Κρίσεις Άγχους και Πανικού

Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού.

Close