Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να τα κάνετε όλα πιο γρήγορα; Και όμως γίνεται

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να τα κάνετε όλα πιο γρήγορα; Και όμως γίνεται

Όσα πράγματα και αν έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα, μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να δουλέψεις με τις… λειτουργίες του εγκεφάλου σου!

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος είναι το πιο δυνατό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού. Για εκείνους, το «δεν μπορώ» ή «δεν προλαβαίνω», δεν υπάρχει αφού θεωρούν ότι αν δουλέψεις λίγο παραπάνω με τον εγκέφαλό σου, όλα είναι δυνατά.
Πως θα το καταφέρεις;

1-Βασίσου στη λογική πλευρά του εγκεφάλου:
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο μέρη: Η αριστερή πλευρά εξετάζει τη γλώσσα, το λόγο και τη λογική. Η δεξιά πλευρά επεξεργάζεται τη συγκίνηση, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών, και των φόβων.
Προσπάθησε να βγάλεις το άγχος και το φόβο για το αν θα τα καταφέρεις, και βάλε τα δυνατά σου να κάνεις το μυαλό σου να δουλέψει με λογική! Αν το κάνεις αυτό, θα θυμάσαι πιο εύκολα τι έχεις να κάνεις με αποτέλεσμα να τελειώνεις τις δουλειές σου πιο γρήγορα.  Σίγουρα μπορείς να απομονώσεις για κάποιες ώρες της ημέρας τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σου, αρκεί να το προσπαθήσεις αρκετά.

Δείτε, επίσης, πώς να βάλε σε τάξη και το σπίτι σας εκτός από το μυαλό σας.

2-«Γύμνασε» τους μύες του εγκεφάλου:
Δεν είναι τόσο δύσκολο απ’όσο ακούγεται! Το μόνο που έχεις να κάνεις για να καταφέρεις να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές απαιτήσεις πιο γρήγορα, είναι να γράφεις τις δουλειές σου σε μια λίστα και να τις διαβάζεις συχνά.
Φτιάξε μια to do list με ιεραρχική σειρά. Μόλις κάνεις την πρώτη δουλειά, σβήσε το bullet  από τη λίστα  και συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος της ημέρας.
Σιγά σιγά, θα εξασκήσεις τον εγκέφαλό σου να θυμάται όλο και περισσότερα πράγματα με αποτέλεσμα να μη χάνεις καθόλου χρόνο από την καθημερινότητά σου, και να κοντρολάρεις καλύτερα το χρόνο σου.

Δείτε, επίσης, 7 tips για πιο εύκολη ζωή σήμερα.

3-  Κάνε ένα διάλειμμα:
Όπως το ανθρώπινο σώμα μετά από εντατική εκγύμναση μπορεί αν πάθει over burn, έτσι και ο εγκέφαλος έχει τα όρια του! Οι περισσότεροι ενήλικες μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα ζήτημα μόνο για 60 λεπτά. Μην υπερ κουράζεις με σκέψεις και έγνοιες το μυαλό σου λοιπόν, πάνω από μια ώρα. Κάνε μια βόλτα ανά ώρα, για να… φρεσκάρεις το μυαλό σου και να δουλέψει καλυτέρα και πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε περισσότερα θέματα που αφορούν την ψυχολογία στο www.faysbook.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί Άραγε δεν Μπορούμε να Θυμηθούμε Ονόματα;

.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θυμάστε εύκολα ονόματα!

5 τρόποι για να αποκτήσεις καλύτερη διάθεση, τώρα!

.

Αποκτήστε καλύτερη διάθεση τώρα με 5 τρόπους.

Μπορείτε να Εκπαιδεύσετε το Μυαλό σας να τα Κάνετε όλα πιο Γρήγορα; Κι όμως Γίνεται

.

Μάθετε πώς θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να τα κάνει όλα πολύ πιο γρήγορα. Από εσάς εξαρτάται!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε τη Λάμπα που θα Συναρπάσει τους Μικρούς σας Ινδιάνους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Την αρπάξατε; Αυτά είναι τα 10 ροφήματα που θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της γρίπης