Μήπως σας "μεθάει” και εσάς ο Ύπνος σας;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μήπως σας

Την ώρα που ξυπνάς αργείς να συνειδητοποιήσεις πού βρίσκεσαι; Για όλα φταίει η υπνική μέθη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σου έχει τύχει ποτέ να πεταχτείς αγχωμένη από το κρεβάτι και να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για δουλειά προτού συνειδητοποιήσεις ότι είναι Σάββατο; Δεν είσαι η μόνη που μόλις ξυπνάς τελείς, μερικές φορές, υπό προσωρινή σύγχυση. Το φαινόμενο είναι αρκετά συνηθισμένο και ονομάζεται υπνική μέθη. Πρόσφατα μάλιστα μελετήθηκε για πρώτη φορά στον γενικό πληθυσμό, συμφωνα με μια δημοσίευση στην επιθεώρηση Neurology.

Να γιατί δεν πρέπει να ασχολείστε με το κινητό σας λίγο πριν κοιμηθείτε.

Οι ερευνητές, αφού διεξήγαγαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε πάνω από 19.000 υγιείς ενήλικες, διαπίστωσαν ότι το 15% των υποκειμένων είχαν ζήσει κάποιο επεισόδιο υπνικής μέθης μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ το 8% βιώνει την υπνική μέθη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. 

Κάποια από τα περιστατικά που αφηγήθηκαν οι συνεντευξιαζόμενοι στους ερευνητές ήταν αρκετά διασκεδαστικά. Για παράδειγμα ένας άντρας έπιασε τον εαυτό του να μιλάει επί δύο λεπτά στο ξυπνητήρι του, το οποίο είχε μπερδέψει με το κινητό του, ενώ μια γυναίκα που ξύπνησε στη διάρκεια της νύχτας δεν μπορούσε να βρει το μπάνιο μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Άλλες μαρτυρίες αναφέρονται στην παραπλανητική αίσθηση που ζούμε κάποια πρωινά Σαββάτου ότι είναι καθημερινή, ή στην εμπειρία να ξυπνάμε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και να αργούμε να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε.

Δείτε επίσης πώς μπορείτε να γίνετε πρωινός τύπος σε 21 ημέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 σημάδια που φανερώνουν πως έχετε αϋπνία

.

Αυτά είναι τα σημάδια που σας λένε πως έχετε αϋπνία.

Τι Λέει ο Τρόπος που Κοιμόμαστε για τον Χαρακτήρα μας

.

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι στον ύπνο μας από ό,τι στον ξύπνιο μας; Κι αν ναι, πώς μπορείς να καταλάβεις ποιος είσαι πραγματικά;

Κοιμηθήκατε Λίγο το Προηγούμενο Βράδυ; Δείτε 9 Τρόπους για να Ξυπνήσετε για τα Καλά!

.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε κοιμηθεί πολύ λίγο το προηγούμενο βράδυ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Λόγοι που ο Καφές θα Αλλάξει Εντελώς Μορφή σε Λίγα Χρόνια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ταλαιπωρείστε από Αϋπνίες; Δείτε ποιο Φρούτο μπορεί να σας Βοηθήσει!