Μη βαριέσαι! To κόλπο των 5 λεπτών θα σου δώσει κίνητρο για να κάνεις τα πάντα

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μη βαριέσαι! To κόλπο των 5 λεπτών θα σου δώσει κίνητρο για να κάνεις τα πάντα

Ψάχνεις κίνητρο για να πλύνεις τα πιάτα;

Κάποιες φορές, το να βρεις κίνητρο για να κάνεις ένα task δεν είναι και τόσο εύκολο. Ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και θέλεις να βγεις έξω για να κάνεις τη βόλτα σου, ή είσαι κουρασμένη από τη δουλειά και το μόνο που έχεις ανάγκη είναι να ξαπλώσεις στον καναπέ σου κάνοντας ζάπινγκ όλο το βράδυ. Όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους. Το 99u.com και ο συγγραφέας Benjamin Spall μας δίνει μία τέλεια ιδέα για να εκτελέσεις μία καταναγκαστική εργασία όταν δεν έχεις κανένα απολύτως κίνητρο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πεις στον εαυτό σου ότι αυτή η δουλειά θα πάρει μόνο 5 λεπτά από το χρόνο σου. Ούτε ένα λεπτό παραπάνω! Μόλις 5 λεπτά χρειάζονται και για να τακτοποιήσεις την κουζίνα σου. 

Ο Spall εξηγεί: 

Το σκεπτικό είναι ότι αν πεις στον εαυτό σου ότι θα γυμναστείς, θα γράψεις, θα πλύνεις τα πιάτα ή θα καθαρίσεις το διαμέρισμά σου μόνο «για πέντε λεπτά», ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να αντιδράσει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε το ίδιο το μυαλό σου ότι τα πέντε λεπτά είναι αρκετός χρόνος, οπότε θα προχωρήσεις στο αμέσως επόμενο βήμα. 

Φυσικά, αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι να μην σταματάς στα 5 λεπτά και να συνεχίζεις την εκτέλεση της εργασίας σου. Συνειδητοποιείς ότι δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο όσο νόμιζες και ξαφνικά θέλεις να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες. 

Δεν είναι κακή ιδέα. Τι είναι άλλωστε 5 λεπτάκια; 

Συνεχίστε στο www.followme.gr και ανακαλύψτε πολλές ακόμα ιδέες, προτάσεις και ρεπορτάζ αγοράς που θα κάνουν την καθημερινότητά σας καλύτερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 σημάδια που δείχνουν πως είσαι πετυχημένη ακόμα και αν εσύ δεν νοιώθεις έτσι!

.

Αυτά είναι τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι είστε επιτυχημένες ακόμα και αν δεν το ξέρετε.

5 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να γίνεις χαρούμενος τώρα

.

Αυτοί είναι οι 5 τρόποι θα σας κάνουν χαρούμενους τώρα.

Οι Τρεις Σκέψεις που Εμποδίζουν την Επιτυχία

.

Με δεδομένο πως επιτυχία είναι αυτό που ο καθένας αυστηρώς προσωπικά ορίζει ως στόχο, υπάρχουν κάποιες σκέψεις που κάνουμε οι οποίες μπορούν να παίξουν ανασταλτικό ρόλο

Ευτυχισμένοι Άνθρωποι: 6 Πράγματα που Κάνουν Κάθε Πρωί!

.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε πρωί.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά τα Μικροσκοπικά Έντομα Ζουν στο Πρόσωπο Όλων μας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

28 απλοί τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου