Μεγάλος Οδηγός: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μεγάλος Οδηγός: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

Ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό; Μην βιαστείτε να απαντήσετε! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια έπιπλα είναι τα πλέον κατάλληλα για να διεκδικήσουν μια θέση στη βεράντα και τον κήπο σας!

Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε έπιπλα εξωτερικού χώρου τα οποία διαθέτουν φινετσάτο και διαχρονικό σχεδιασμό, γερή κατασκευή, να είναι εύκολα στη μεταφορά και τον καθαρισμό τους και, τέλος, να είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, πολύ συχνά δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το κατάλληλο υλικό με βάση τις πρακτικές ανάγκες και τους διακοσμητικούς σκοπούς που θέλουμε να πληρούν τα έπιπλα που, εν τέλει, καταλήγουν στη βεράντα και τον κήπο μας. Για να κάνουμε την επιλογή των κατάλληλων επίπλων... εύκολη υπόθεση, παρακάτω θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα υλικά κατασκευής τους προτού πάρετε την τελική απόφαση.

Σε γενικές γραμμές, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου κατασκευάζονται τόσο από φυσικά όσο και από τεχνητά υλικά με πιο συχνούς «πρωταγωνιστές» το πλαστικό, το ξύλο, την ψάθα και το μέταλλο.

Ξύλο
Πλεονεκτήματα Τα ξύλινα έπιπλα χαρίζουν στον κήπο και τη βεράντα σας ζεστό, φιλόξενο, κομψό και φυσικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, τα διαφορετικά είδη ξύλου (teak, πεύκο, ευκάλυπτος, κέδρος, σεκόγια, κ.ά.) από τα οποία κατασκευάζονται προσφέρουν απίστευτη διακοσμητική ευελιξία. Σε γενικές γραμμές, τα έπιπλα που είναι φτιαγμένα από φυλλοβόλα δέντρα τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο με τη διάρκεια ζωής του teak, του meranti και του ευκαλύπτου (ποικιλίας jarrah) να αγγίζει τα 50 χρόνια και της σεκόγιας και της βελανιδιάς, τα 25 χρόνια. Τέλος, αν η βεράντα σας δε διαθέτει τέντες ή κάποιο άλλο μέσο σκίασης, καλό είναι να θυμάστε ότι τα έπιπλα από ξύλο είναι περισσότερο ανθεκτικά στον ήλιο (και τη θερμότητά του) από ότι το πλαστικό και το μέταλλο. Μειονεκτήματα Μπορεί να αντέχουν στον... χρόνο, ωστόσο τα έπιπλα από ξύλο χρήζουν τακτικής συντήρησης με ειδικό λάδι ή κερί. Αν είστε φαν του ξύλου στην ακατέργαστη μορφή του, μην αμελείτε την αποθήκευσή των επίπλων σε εσωτερικό χώρο κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα στη σήψη και τις αλλοιώσεις.

thehomeissue_epiplaexoterikouxorou02

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να βάψετε τα ξύλινα έπιπλα όποιο χρώμα θέλετε χωρίς να μειωθεί η "ζεστασιά" του φυσικού αυτού υλικού.

Πλαστικό
Πλεονεκτήματα Το πλαστικό αποτελεί την πιο φθηνή και οικονομική επιλογή. Παράλληλα, τα πλαστικά έπιπλα αποθηκεύονται και μεταφέρονται εύκολα. Η οικολογική συνείδησή σας σάς αναγκάζει να πείτε «όχι» σε αυτά; Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κάνετε λάθος: πολλά πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου πλέον κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Παράλληλα, τα πλαστικά έπιπλα συντηρούνται εύκολα ενώ ο καθαρισμός τους είναι παιχνιδάκι (αρκεί να τα περάσετε με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό για να τα δείτε να λάμπουν!). Τέλος, τα έπιπλα από πλαστικό που κυκλοφορούν στην αγορά διαθέτουν απίστευτη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων μιας και το υλικό είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Μειονεκτήματα Δυστυχώς, το πλαστικό δεν αποτελεί απαραίτητα την πιο... καλαίσθητη επιλογή. Επιπλέον, οι κατασκευές από απλό πλαστικό δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο νερό και τον αέρα, ενώ πρέπει να τις αποθηκεύετε πάντα κατά τους χειμερινούς μήνες για να τις προστατεύσετε από πιθανές φυσικές φθορές (π.χ. αποχρωματισμός, χαρακιές, λακκούβες στην επιφάνειά τους, κ.ά.)

thehomeissue_epiplaexoterikouxorou03

Tα πλαστικά έπιπλα θα δώσουν χρώμα και παιχνιδιάρικο τόνο στη βεράντα και τον κήπο σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έπιπλα για τον κήπο σας με... τσιμεντόλιθους!

Σφυρήλατο Σίδερο
Πλεονεκτήματα: Τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο αποτελούν σίγουρα την πιο κλασική και διαχρονική επιλογή. Πέρα από τον ευέλικτο σχεδιασμό τους (ο οποίος εκτείνεται από κλασικός μέχρι μίνιμαλ), τα έπιπλα αυτά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις φθορές που προκαλούνται από τη χρήση, δεν χρειάζονται αποθήκευση, ενώ μπορείτε να αλλάξετε εύκολα την όψη τους, βάφοντας τα. Μειονεκτήματα Τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο είναι βαριά κι απαιτούν ειδική φροντίδα ενάντια στη σκουριά και τη διάβρωση. Επιπλέον, επειδή τείνουν να απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία, η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται σε σκιερό και δροσερό μέρος κατά το καλοκαίρι. Τέλος, θα χρειαστεί να προνοήσετε κάποιο budget για μαξιλάρια μιας και, χωρίς αυτά, είναι αρκετά άβολα.

Αλουμίνιο
Πλεονεκτήματα Τα έπιπλα από αλουμίνιο είναι ιδανικά αν είστε φαν του μίνιμαλ και του αφαιρετικού στιλ διακόσμησης. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά όχι μόνο στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στη σκουριά με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να τα αποθηκεύετε κατά τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, απαιτούν λιγότερη συντήρηση, καθαρίζονται πιο εύκολα και είναι πιο ελαφριά από τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο. Μειονεκτήματα Λόγω της υψηλής αντοχής τους και της ευκολίας στη χρήση τους, τα έπιπλα από αλουμίνιο είναι ακριβά.

Επιμένετε... κλασικά; Επιλέξτε τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο για το απόλυτο διαχρονικό και ρομαντικό look.

Επιμένετε... κλασικά; Επιλέξτε τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο για το απόλυτο διαχρονικό και ρομαντικό look.

Ψάθα
Πλεονεκτήματα Τα έπιπλα από ψάθα δίνουν στους εξωτερικούς χώρους χαλαρό ύφος και ρουστίκ κι εξωτικό look. Επιπλέον, η ψάθα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό κι ελαφρύ υλικό ανεξάρτητα από την πρώτη ύλη από την οποία προήλθε (μπαμπού, ινδικός κάλαμος, ζαχαροκάλαμο). Για τη βεράντα σας, προτιμήστε τα έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά ή έχουν υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία τα οποία, άλλωστε, διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μειονεκτήματα Τα ψάθινα έπιπλα τείνουν να είναι πιο ακριβά και ογκώδη.

Τα έπιπλα μπαμπού θα μετατρέψουν στη βεράντα σας στο πιο εξωτικό σημείο του σπιτιού σας.

Τα έπιπλα μπαμπού θα μετατρέψουν στη βεράντα σας στο πιο εξωτικό σημείο του σπιτιού σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ζωή (έξω) είναι ωραία

.

Υλικά, χρώματα και συνδυασμοί επίπλων που θα σας βοηθήσουν να αποδράσετε από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τη δροσιά στη βεράντα ή στον κήπο σας με τον Sinatra να τραγουδά «Summertime an' the livin' is easy…».

Έπιπλα από Παλέτες: Δείτε τι Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

.

Διαβάστε μερικές γρήγορες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήστε τις παλέτες στο σπίτι ή τη βεράντα, για ένα μοντέρνο και οικονομικό αποτέλεσμα.

Πώς να ανανεώσετε τη βεράντα σας

.

5 ιδέες για να ανανεώσετε τη βεράντα σας και να ομορφύνετε την καθημερινότητα σας στην πόλη.

Κάντε το μπαλκόνι σας... Παράδεισο! (video)

.

Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας σε ένα καταπράσινο κήπο, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής σας και την εικόνα του σπιτιού σας!

Το Μαρόκο στη βεράντα σας

.

Xρώματα, σχέδια – γιατί όχι – μυρωδιές σας ταξιδεύουν στο εξωτικό Μαρόκο, χωρίς ταλαιπωρία. Δρασκελίστε μόνο δυο βήματα από το καθιστικό σας και προσγειωθήκατε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Tip: Προσθέστε ΑΥΤΟ το Συστατικό στο Μπάνιο σας και δεν θα Ζεσταθείτε για όλο το Βράδυ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Νόστιμα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με μια Παγοθήκη