Μεγάλο Σαλόνι: Εύκολη Διακόσμηση για να Φαίνεται πιο Γεμάτο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Μεγάλο Σαλόνι: Εύκολη Διακόσμηση για να Φαίνεται πιο Γεμάτο

Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά σπίτια που έχουν δυσανάλογα μεγάλο καθιστικό και μικρότερα τα υπόλοιπα δωμάτια. Αν και εσείς έχετε έναν τέτοιο μεγάλο χώρο και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να το γεμίσετε, μπορείτε να πάρετε μερικές έξυπνες ιδέες διαβάζοντας παρακάτω.

Οργανώστε τις ανάγκες σας Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση σκεφτείτε όλες τις δραστηριότητες που θα σας άρεσε να κάνετε στο καθιστικό σας. Σας αρέσει να χαλαρώνετε, να βλέπετε ταινίες, να παίζετε παιχνίδια, να διαβάζετε, να δουλεύετε; Ξεχωρίστε ποιες είναι οι ανάγκες σας για να προχωρήσετε στη συνέχεια στην κατάλληλη διακόσμηση.

Προσέξτε τα διακοσμητικά λάθη που κάνουν όλοι και δεν το καταλαβαίνουν!

Προσθέστε τραπεζαρία κια γραφείο για να γεμήσετε το σαλόνι σας

Προσθέστε στο σαλόνι τραπεζαρία και γραφείο για να γεμίσετε το σαλόνι σας.

Προσθέστε χαλιά Τα χαλιά αποτελούν ένα πολύ ωραίο τεχνητό διαχωριστικό που θα δημιουργήσει διαφορετικά «δωμάτια» στον ίδιο χώρο. Βάλτε ένα μεγάλο χαλί που να καλύπτει την έκταση που θέλετε να έχετε ως σαλόνι και προσθέστε ένα διαφορετικό χαλί δημιουργώντας χώρο για τραπεζαρία. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα τρίτο χαλί αν θέλετε να φτιάξετε και γραφείο.

Διαβάστε πώς να δημιουργήσετε σωστά έναν ενιαίο χώρο.

Βάλτε χρώμα Ένας χώρος μπορεί να φαίνεται πολύ άδειος ακόμα κι αν δεν είναι. Συνήθως σε αυτή την περίπτωση φταίει η έλλειψη χρώματος. Βάλτε χρωματιστές πινελιές σε διάφορα σημεία του σαλονιού για να ενισχύσετε τον χώρο με ένταση και ζωντάνια.

Οι κουρτίνες αποτελούν μία καλή λύση για να χωρίσετε ένα δωμάτιο σε επιμέρους χώρους

Οι κουρτίνες αποτελούν μία καλή λύση για να χωρίσετε ένα μεγάλο δωμάτιο σε επιμέρους χώρους.

Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα Ένα μεγάλο καθιστικό χρειάζεται και μεγάλο καναπέ για να γεμίσει. Επιλέξτε γωνιακό καναπέ ή δύο μεγάλους καναπέδες για να γεμίσετε τον χώρο σας.

Δώστε υφή Η επιλογή πολλών διαφορετικών υφών ενισχύει έναν χώρο και τον κάνει να φαίνεται πιο γεμάτος. Επιλέξτε να βάλετε ξύλο, γυαλί, γούνα, μαλλί, δαντέλα ή μέταλλο επιλέγοντας το σωστό συνδυασμό υφών.

Βάλτε γωνιακό καναπέ για να φανεί το σαλόνι πιο γεμάτο

Βάλτε γωνιακό καναπέ για να φανεί το σαλόνι πιο γεμάτο.

Ξύλινα πατώματα Για την ανακαίνιση του νέου σας σπιτιού επιλέξτε ξύλινα πατώματα για να δώσετε ζεστασιά στο μεγάλο σας σαλόνι. Προτιμήστε στενές σανίδες για να κάνετε έναν στενόμακρο χώρο να φαίνεται πιο φαρδύς και πλατιές για να ισορροπήσετε τις αναλογίες ενός μεγάλου δωματίου. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το ξύλινο δάπεδο.

Προσθέστε κουρτίνες Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το σαλόνι σας δείχνει και πάλι πολύ μεγάλο, τότε μπορείτε να προσθέσετε κουρτίνες ή διαχωριστικό από γυψοσανίδα για να χωρίσετε τον χώρο σε μικρότερους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε ένα Απόλυτα Ισορροπημένο Καθιστικό

.

Τσεκάρετε μερικές πρακτικές συμβουλές και μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την τέλεια ισορροπία στο καθιστικό σας.

8 Coffee Tables που μου Τράβηξαν την Προσοχή! Από τον Σπύρο Σούλη

.

Τα πιο λειτουργικά και όμορφα coffee tables που διάλεξα για το δικό σας σαλόνι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καφέ
Να Γιατί Δεν Πρέπει να Πετάτε τον Χρησιμοποιημένο σας Καφέ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διακοσμητικό trend
5 Τρόποι να Βάλετε το πιο Δυνατό Διακοσμητικό Trend στο Σπίτι σας!