Τριαντάφυλλα: Μάθετε το Κρυμμένο Νόημα του Κάθε Χρώματος!

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ, PLUS +, LIVING +

Τριαντάφυλλα: Μάθετε το Κρυμμένο Νόημα του Κάθε Χρώματος!

Πολλά λουλούδια κρύβουν μηνύματα από τον αποστολέα προς τον παραλήπτη, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνωρίζουμε. Είναι ωραίο να μπορείτε να στέλνετε το κατάλληλο μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ούτε μια λέξη. Μάθετε λοιπόν τι μηνύματα κρύβουν τα τριαντάφυλλα ανάλογα με το χρώμα τους.

Κόκκινο Το κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλα είναι το πιο συνηθισμένο και κρύβει ένα μήνυμα που πλέον όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Το κόκκινο σημαίνει αγάπη και έρωτα κάθε είδους και μορφής. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα θα δώσουν το σωστό μήνυμα και θα το αναγνωρίσουν όλοι με τη μία.

Το έντονο κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλα σημαίνει πάθος, έρωτας και αγάπη.

Το έντονο κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλα σημαίνει πάθος, έρωτας και αγάπη.

Λευκό Το λευκό παλαιότερα ήταν ένα αρκετά μελαγχολικό χρώμα και σήμαινε «καρδιά χωρίς αγάπη». Με τα χρόνια το λευκό υιοθετήθηκε ως το χρώμα της αγνότητας και της αθωότητας. Σιγά σιγά έγινε το πιο συνηθισμένο χρώμα σε γάμους, βαφτίσια, επετείους και ορκωμοσίες.

Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας.

Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας.

Ροζ Το ροζ χρώμα είναι ένα από τα πιο καθωσπρέπει χρώματα για τριαντάφυλλα. Σημαίνει χάρη και σχετίζεται με τα συναισθήματα της αγάπης και ευγνωμοσύνης. Με την εξέλιξη των τεχνικών καλλιέργειας έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερο φάσμα ροζ αποχρώσεων και τα μηνύματα έχουν γίνει πιο συγκεκριμένα. Λέγεται ότι η πιο σκοτεινή ροζ απόχρωση στα τριαντάφυλλα εκφράζει ευγνωμοσύνη και εκτίμηση, ενώ τα ελαφρύτερα ροζ σχετίζονται με την ευγένεια και τον θαυμασμό.

Το ροζ σχετίζεται με τα συναισθήματα της αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Το ροζ σχετίζεται με τα συναισθήματα της αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Ροδακινί Το ροδακινί χρώμα στα τριαντάφυλλα εκφράζει σεμνότητα. Το απαλό ροδακινί χρώμα είναι ενδεικτικό χαρακτηριστικό των ντροπαλών ανθρώπων και γι’ αυτό τον λόγο η σημασία του είναι η σεμνότητα, η ευαισθησία και η αγνότητα. Επίσης χρησιμοποιείται ως δείγμα επισφράγισης μια συμφωνίας.

Το ροδακινί εκφράζει σεμνότητα.

Το ροδακινί εκφράζει σεμνότητα.

Μοβ Το μοβ χρώμα και οι βιολετί αποχρώσεις εκφράζουν γοητεία. Επίσης είναι το χρώμα που εκφράζει τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Ο αποστολέας των μοβ τριαντάφυλλων θέλει συνήθως να εκφράσει πόσο γοητευμένος είναι με τον παραλήπτη και επειδή δεν μπορεί να εκφράσει τον ενθουσιασμό του με λόγια, στέλνει τριαντάφυλλα για να δείξει πως δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε για λίγες ώρες στο αντικείμενο του πόθου του.

Το μοβ χρώμα παραπέμπει σε έρωτα με την πρώτη ματιά.

Το μοβ χρώμα παραπέμπει σε έρωτα με την πρώτη ματιά.

Διαβάστε επίσης:

Μπορντό Αυτή η βαθιά κόκκινη απόχρωση παραπέμπει στην αγάπη και τον έρωτα αλλά το βαθύ της νόημα είναι άλλο. Αντιπροσωπεύει την ομορφιά του παραλήπτη και είναι το τέλειο τονωτικό αυτοπεποίθησης.

Το σκούρο κόκκινο δηλώνει την ασυνείδητη ομορφιά.

Το άλικο χρώμα δηλώνει την ομορφιά.

Πορτοκαλί Μήπως είστε ερωτευμένοι με τον καλύτερο σας φίλο; Τότε το πορτοκαλί τριαντάφυλλο είναι το κατάλληλο για εσάς. Επειδή σαν χρώμα μας θυμίζει τη φωτιά, απευθύνεται συνήθως σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως αυτές του έρωτα με έναν πολύ καλό φίλο. Το πορτοκαλί χρώμα ανακαλύφθηκε τον 20ο αιώνα όταν αναμείχθηκε κόκκινο με κίτρινο χρώμα. Έτσι εκφράζει κάτι πολύ φρέσκο, αλλά και ριψοκίνδυνο. Σε γενικές γραμμές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχαριστώ, για να δώσετε συγχαρητήρια ή για να πείτε σ’αγαπώ με έναν πιο απλό και αυθόρμητο τρόπο.

Το πορτοκαλί χρώμα μπορεί σε γενικές γραμμές να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχαριστώ, για να δώσετε συγχαρητήρια ή για να πείτε σ'αγαπώ.

Το πορτοκαλί χρώμα μπορεί σε γενικές γραμμές να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχαριστώ, για να δώσετε συγχαρητήρια ή για να πείτε σ'αγαπώ.

Κίτρινο Αν σας φέρουν κίτρινα τριαντάφυλλα, σιγουρευτείτε πρώτα πως ο αποστολέας δεν ξέρει το μήνυμά τους, γιατί αν το ξέρει ίσως θα ήταν προτιμότερο να του τα φέρετε στο κεφάλι. Το κίτρινο σημαίνει απιστία και σας ευχόμαστε ολόψυχα να μην παραλάβετε ποτέ ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα.

Το κίτρινο είναι το χρώμα της απιστίας.

Το κίτρινο είναι το χρώμα της απιστίας.

Τα τριαντάφυλλα είναι λουλούδια που εκφράζουν συνήθως θετικά συναισθήματα. Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε τριαντάφυλλα σε κάποιον δικό σας άνθρωπο φροντίστε να ξέρετε το μήνυμα που μεταδίδουν αλλά ενημερώστε με κάποιον τρόπο και τον παραλήπτη για το μήνυμά τους. Τα λουλούδια δεν είναι απλά ένα τυχαίο δώρο. Έχουν κρυφά μηνύματα και σκοπός τους είναι να τα μεταδίδουν με τον πιο γλυκό, όμορφο και μυρωδάτο τρόπο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Κόλπα για να Κάνετε τα Λουλούδια σας να Φαίνονται πιο Ακριβά

.

Αναβαθμίστε το μπουκέτο με τα λουλούδια σας με αυτά τα tips.

7 Τρόποι για να Φτιάξετε με τα Λουλούδια σας Επαγγελματικές Συνθέσεις με το Τίποτε!

.

Δεν θέλει κόπο ούτε πολλά χρήματα για να φτιάξετε απίστευτες συνθέσεις ακόμα και με τα πιο καθημερινά λουλούδια.

Δημιουργήστε τον Τέλειο Υποαλλεργικό Κήπο με Αυτά Τα Λουλούδια!

.

Τέρμα πια τα «σνιφ» και τα «αψού»: από σήμερα απολαμβάνετε και πάλι στον κήπο σας.

5 Tρόποι για να Δημιουργήσετε ένα Πανέμορφο Μπουκέτο Λουλουδιών

.

Δείτε όλα τα tips που θα κάνουν τα λουλούδια σας να ζήσουν περισσότερο και να διατηρηθούν σε τέλεια κατάσταση για πολύ περισσότερο.

Όλα Αυτά τα Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρετε για τα Τριαντάφυλλα

.

Απίστευτα γεγονότα και πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα τριαντάφυλλα και θα σας ενθουσιάσουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα πιο Αποτυχημένα και Κιτς Φωτιστικά που θα Δείτε Φέτος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Οικονομικοί Τρόποι για να Μετατρέψετε το Σπίτι σας σε Καταφύγιο Ευεξίας