Το Μοναδικό Πράγμα που Μπορείτε να Κάνετε στο Σπίτι σας για να Γίνει η Ζωή σας πιο Απλή!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Το Μοναδικό Πράγμα που Μπορείτε να Κάνετε στο Σπίτι σας για να Γίνει η Ζωή σας πιο Απλή!

Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας ολοκληρωτικά; Νιώθετε πώς εδώ και καιρό μένετε στάσιμοι και δεν προχωράτε καθόλου μπροστά; Αν ναι, τότε υπάρχει 1 πράγμα που αν ξεκινούσατε να κάνετε τακτικά θα άλλαζε ολόκληρη τη ζωή σας.

Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα που μπορεί να απλοποιήσει τη ζωή σας και να σας πάει παρακάτω;

Το να ξεφορτωθείτε κάθε αντικείμενο μέσα στο σπίτι που δεν σας χρειάζεται και απλά γεμίζει το χώρο σας και μειώνει την ενέργειά σας.

Ξεκινήστε κάνοντας την εξής ερώτηση στον εαυτό σας (για κάθε αντικείμενο που έχετε μέσα στο σπίτι σας): Αυτό το αντικείμενο μου δίνει χαρά; Φανταστείτε να φτιάξετε έτσι το σπίτι σας ώστε να υπάρχουν μέσα σε αυτό μόνο πράγματα που σας γεμίζουν χαρά! Η ζωή σας θα αλλάξει και θα γίνετε ένας πολύ πιο ευτυχισμένος άνθρωπος.

Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει αλλά η ακαταστασία στο σπίτι, φορτώνει το μυαλό μας με πολλές σκέψεις. Πετάξτε καθετί άχρηστο από το σπίτι σας και νιώστε αμέσως το μυαλό σας να καθαρίζει.

Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει αλλά η ακαταστασία στο σπίτι, φορτώνει το μυαλό μας με πολλές σκέψεις. 

Μια νεαρή γυναίκα, η Sara, ακολούθησε αυτό το πλάνο και μας μεταφέρει όλα όσα ξεφορτώθηκε: 12 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια και 10 κουτιά με βιβλία, προϊόντα μακιγιάζ, ηλεκτρονικά είδη και άλλα αντικείμενα. Μέσα στα ρούχα που ξεφορτώθηκε υπήρχαν 107 μπλουζάκια, 61 παπούτσια, 32 φορέματα, 50 κολιέ και 23 φουλάρια! Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο άδειασε το σπίτι της ύστερα από αυτό το μαζικό ξεφόρτωμα αντικειμένων και πραγμάτων που δεν χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό.

Η Sara άλλαξε τη ζωή της και μας μεταφέρει όλα όσα έμαθε από αυτήν την εμπειρία:

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που τελικά δεν τα χρειαζόμαστε στη ζωή Είμαστε υπερκαταναλωτικά όντα και γεμίζουμε το σπίτι μας με πράγματα και το μυαλό μας με σκέψεις. Όσο πιο πολύ γεμίζει το σπίτι μας με πράγματα τόσο πιο ασφυκτικά αρχίζουμε να νιώθουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε πολλές φορές την αιτία του προβλήματος. Όσο πιο λίγα πράγματα έχουμε στο σπίτι μας τόσο πιο απλή και όμορφη θα είναι η ζωή μας.

Μην κρατάτε ρούχα και παπούτσια που δεν πρόκειται να φορέσετε. Κάντε χώρο για καινούρια πράγματα στη ζωή σας.

Μην κρατάτε ρούχα και παπούτσια που δεν πρόκειται να φορέσετε. Κάντε χώρο για καινούρια πράγματα στη ζωή σας.

Μια ζωή χωρίς ακαταστασία δημιουργεί καθαρό μυαλό Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό αλλά μόνο αν το κάνετε θα καταλάβετε τι εννοούμε. Μπορεί σε καθημερινή βάση να μην σκέφτεστε το ακατάστατο δωμάτιό σας ή πόσα βερνίκια νυχιών έχετε στο ντουλάπι σας που δεν τα χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια. Όμως, όταν αρχίσετε τη διαδικασία του ξεφορτώματος θα πάθετε πλάκα με το πόσο πιο άδειο και καθαρό θα είναι το μυαλό σας. Αμέσως το μυαλό θα αποκτήσει χώρο για να το γεμίσετε με νέα πράγματα που σας ενθουσιάζουν.

Με λιγότερα ρούχα θα μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα σύνολα Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσα περισσότερα πράγματα έχουν στη ντουλάπα τους τόσο πιο πολλά σύνολα μπορούν να δημιουργήσουν. Δυστυχώς αυτή η πεποίθηση είναι λάθος. Όταν έχετε πολλά ρούχα στη ντουλάπα σας καταλήγετε πάντα να φοράτε τα ίδια και τα ίδια γιατί δεν μπορείτε να δείτε τις επιλογές που έχετε. Με λιγότερα ρούχα στη ντουλάπα θα βλέπετε ξεκάθαρα όλα τα σύνολα που μπορείτε να δημιουργήσετε και έτσι θα αρχίσετε να φοράτε ολα εκείνα τα ρούχα που είχατε αλλά δεν τα φορούσατε ποτέ.

Μην φορτώνετε το σπίτι σας με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Επιλέξτε πιο μίνιμαλ διακόσμηση.

Μην φορτώνετε το σπίτι σας με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Επιλέξτε πιο μίνιμαλ διακόσμηση.

Το ξεκαθάρισμα θα γίνει και σε άλλους τομείς της ζωής σας Επαναλαμβάνοντας συνέχεια την ερώτηση «Αυτό το αντικείμενο δίνει χαρά στη ζωή μου;» θα μεταμορφώσετε τη ζωή σας σε πολλούς τομείς. Αφού το κάνετε στο σπίτι σας μετά θα παρατηρήσετε πως το ίδιο πράγμα θα θέλετε να γίνει και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Η Sara τονίζει πως μετά το ξεκαθάρισμα στο σπίτι άρχισε να κάνει το ίδιο και με τα mail της, τα νούμερα που είχε αποθηκευμένα στο κινητό της, τους λογαριασμούς στα social media, αλλά και το γραφείο της, το αυτοκίνητό της και τον υπολογιστή της.

Η ζωή σας θα γεμίσει με χαρά Έχοντας ξεφορτωθεί όλα τα αντικείμενα που δεν σας γεμίζουν με χαρά, θα παρατηρήσετε πως πλέον στο σπίτι σας υπάρχουν μόνο πράγματα που σας ευχαριστούν. Έτσι θα πηγαίνετε πιο χαρούμενοι για ύπνο, θα κοιμάστε καλύτερα, θα ξυπνάτε πιο φρέσκοι, θα νιώθετε πιο ελεύθεροι και θα απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε το Πρωί για να Έχετε μια Ευτυχισμένη Μέρα!

.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ξεκινήστε την ημέρα σας με αυτόν τον τρόπο για να είστε χαρούμενοι μέχρι να πέσετε για ύπνο!

63 Αντικείμενα που Πρέπει να Πετάξετε από το Σπίτι σας

.

Δείτε ποια αντικείμενα πρέπει να ξεφορτωθείτε οπωσδήποτε από το σπίτι σας.

7 Επιστημονικοί Τρόποι για να Είστε πιο Χαρούμενοι στο Σπίτι

.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να ανακαλύψετε την ευτυχία μέσα στο σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Μηλόξυδο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Νο stress: 5 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε για να Απαλλαγείτε από το Άγχος!