Αυτά τα Tips θα Κάνουν τη Συγκατοίκηση Παιχνιδάκι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά τα Tips θα Κάνουν τη Συγκατοίκηση Παιχνιδάκι

Αν σκέφτεστε να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σας ή έχετε μόλις ξεκινήσει την συγκατοίκιση τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε ώστε να είναι αυτή η μετάβαση από την εργένικη στην κοινή σας ζωή πιο ομαλή και για τους δύο.

Το να μετακομίσετε απλά τα πράγματά σας είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε. Υπάρχουν άλλα θέματα πιο σημαντικά, όπως να βρείτε πού ακριβώς θα βάλετε τα πράγματά σας, να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε, να συζητήσετε για οικονομικά θέματα που θα προκύψουν και να προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί πλέον θα μοιράζεστε τον χώρο σας με ένα άλλο άτομο 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Φάκελος Μετακόμιση: 6 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Αφήσετε το Παλιό σας Σπίτι!

Ετοιμάσαμε λοιπόν έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει ώστε να γίνει η συγκατοίκηση πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη.

Το πρώτο βήμα πριν τη συγκατοίκηση είναι να επιλέξετε ποια έπιπλα θα πάρετε μαζί σας στο καινούριο σας σπιτικό και ποια θα πετάξετε.

Το πρώτο βήμα πριν τη συγκατοίκηση είναι να επιλέξετε ποια έπιπλα θα πάρετε μαζί σας στο καινούριο σας σπιτικό και ποια θα πετάξετε.

Ένα βήμα πριν τη συγκατοίκηση Λίγο πριν μετακομίσετε οριστικά με τον σύντροφό σας θα πρέπει να κάνετε και οι δύο ένα ξεκαθάρισμα στα πράγματα που έχετε. Είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλά πράγματα εις διπλούν ενώ δεν χρειάζεται. Επίσης κάποια έπιπλα που ίσως είχατε στο προηγούμενο σπίτι σας, μπορεί πλέον να μην ταιριάζουν στο νέο σας χώρο ή μπορεί να θέλουν λίγη ανανέωση. Συζητήστε με τον σύντροφό σας τι στιλ διακόσμησης θα έχετε στο νέο σας σπίτι ώστε να βρείτε πιο εύκολα τι θα μείνει και τι θα φύγει.

Έξτρα τιπ Αν θελήσετε να πουλήσετε μερικά από τα έπιπλα που έχετε τότε ξεκινήστε τη διαδικασία μήνες πριν τη συγκατοίκηση για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε αγοραστή.

Project Μετακόμιση: Οι Σωστές Κινήσεις που θα Κάνετε για να μην Ταλαιπωρηθείτε

Μην είστε αυστηροί με τα πράγματα του συντρόφου σας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τη συγκατοίκηση ως αφορμή για να ξεφορτωθούν πράγματα του συντρόφου τους που δεν τους αρέσουν. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε σωστά με τον σύντροφό σας για να μην τον πληγώσετε.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας το οικονομικό θέμα αλλά και το μοίρασμα των οικιακών δουλειών.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας το οικονομικό θέμα αλλά και πώς θα μοιράσετε τις οικιακές δουλειές.

Επιλέξτε πού θα μείνετε Αν εσείς μένετε ήδη σε κάποιο σπίτι και ο σύντροφός σας μένει σε κάποιο άλλο, τι από τα παρακάτω θα κάνετε; Θα πάτε να μείνετε εσείς στο δικό του, θα έρθει αυτός στο δικό σας ή θα επιλέξετε ένα καινούριο διαμέρισμα; Αν ο ένας από τους δυο σας έχει δικό του διαμέρισμα τότε η λύση είναι απλή. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε τη συγκατοίκηση κάνοντας μια νέα αρχή τότε καλύτερα να μείνετε σε ένα καινούριο μέρος όπου θα δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις ως ζευγάρι.

thehomeissue_couple02

Με αγάπη, κατανόηση και επικοινωνία όλα τα προβλήματα λύνονται!

6 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Πετάξετε Ποτέ σε Μετακόμιση

Λύστε τα οικονομικά θέματα άμεσα Όταν συγκατοικείτε με κάποιον, το οικονομικό θέμα είναι ένα από τα πρώτα που πρέπει να συζητηθούν. Καθίστε κάτω και αναλύστε όλα τα κοινά σας έξοδα και αποφασίστε πώς θα οργανώσετε τα οικονομικά σας ώστε να είναι όλα δίκαια και για τους δύο. Μην σας αγχώνουν τα οικονομικά θέματα. Με την επικοινωνία όλα μπορούν να λυθούν.

Αν είστε απλά δυο φίλοι που πρόκειται να μετακομίσετε μαζί τότε το δίκαιο είναι να πληρώνετε από μισά όλα τα έξοδα του σπιτιού. Στα ζευγάρια όμως αυτός ο κανόνας δεν ισχύει πάντα. Αν για παράδειγμα, ο ένας από τους δύο βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα, τότε καλό θα ήταν αυτός που είναι πιο οικονομικά άνετος να πληρώνει κάτι παραπάνω.

Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα μεταξύ σας το πρώτο καιρό της συγκατοίκησης μην ξεχνάτε πως απέναντί σας έχετε τον άνθρωπο της ζωής σας.

Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα μεταξύ σας το πρώτο καιρό της συγκατοίκησης μην ξεχνάτε πως απέναντί σας έχετε τον άνθρωπο της ζωής σας.

Αποφασίστε αν θα μετακομίσετε μόνοι σας ή θα προσλάβετε άτομα να σας βοηθήσουν Αν έχετε μετακομίσει ξανά και ξέρετε ήδη άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν δωρεάν και πού θα βρείτε δωρεάν κούτες, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αν όμως μετακομίζετε σε άλλη περιοχή που είναι αρκετά μακριά από εκεί που μένατε και δεν έχετε ξαναμετακομίσει ποτέ, τότε ίσως μια μεταφορική εταιρία να σας λύσει τα χέρια. Αν δεν έχετε πολλά πράγματα τότε μπορείτε να «αγγαρέψετε» 2-3 φίλους με αυτοκίνητα και να τελειώσετε μέσα σε λίγες ώρες. Αν πάλι κάνετε ολική μετακόμιση εμπιστευτείτε καλύτερα τους ειδικούς.

Διακόσμηση Σπιτιού Μέσα σε 10 Λεπτά

Η πρώτη εβδομάδα Η πρώτη εβδομάδα συγκατοίκησης είναι αρκετά κρίσιμη γιατί μέσα σε αυτήν μπορούν να ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα και να μπούνε οι πρώτοι κανόνες. Η ύπαρξη κανόνων είναι μια συζήτηση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να μοιράζεστε τις οικιακές δουλειές με τους συντρόφους σας, τότε θα πρέπει από την αρχή να μπούνε κανόνες για το ποιος θα κάνει τι και πότε. Οι κανόνες πρέπει να αυστηροί ώστε να μπορείτε να έχετε μια ομαλή καθημερινότητα μέσα στο σπίτι σας. Αν δεν εφαρμοστούν από την αρχή να ξέρετε πως κάποιος από τους δύο θα το χάσει το παιχνίδι και πολύ πιθανόν να είναι αυτός που θα καταλήξει να κάνει τις περισσότερες δουλειές μέσα στο σπίτι. Θέστε από την αρχή όρια για να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Tip Αν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με τον διαμοιρασμό των δουλειών του σπιτιού, ίσως θα πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική λύση. Αν δηλαδή, η μόνη αιτία τσακωμού σας είναι οι δουλειές, μην αφήσετε αυτό το πρόβλημα να καταβάλει τη σχέση σας. Απλά δείτε πώς θα μπορούσατε να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε σε άλλα πράγματα ώστε να αποταμιεύετε περισσότερα και να μπορέσετε να προσλάβετε κάποια γυναίκα να σας βοηθάει με τις δουλειές.

Δείτε όσα Πρέπει και δεν Πρέπει να Κάνετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

Μην ξεχνάτε ποτέ πως απέναντί σας έχετε τον άντρα ή τη γυναίκα της ζωής σας Μπορεί μέσα στην καθημερινότητα πολλοί έρωτες να έχουν χαθεί και ξεχαστεί αλλά αν έχετε λίγο το νου σας μπορείτε να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα το ότι μένετε με τον σύντροφό σας δε σημαίνει πως πρέπει να ξυρίζεστε μπροστά του ή να βγάζετε τα φρύδια και το μουστάκι σας. Αντίστοιχα για αυτόν συγκατοίκηση δε σημαίνει να κυκλοφορεί με το εσώρουχο όλη μέρα και να πετάει σε όλο το σπίτι άπλυτα. Διατηρήστε τον έρωτά σας ζωντανό κρατώντας κάποιες προσωπικές συνήθειες μόνο για εσάς.

Αφιερώστε χρόνο σε εσάς Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται πολλές φορές στη συγκατοίκηση, είναι όταν ο ένας από τους δύο αρχίζει να ζει τη ζωή του άλλου και αρχίζει να ακολουθεί το πρόγραμμα του άλλου. Μην ξεχνάτε πως για να είστε ευτυχισμένοι σαν άνθρωποι θα πρέπει να ζείτε με τον τρόπο που σας αρέσει. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας θέλει να κοιμάται από τις 10 και εσείς αγαπάτε το ξενύχτι, τότε ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα. Το ότι συγκατοικήσατε δεν σημαίνει πως παύσατε να είστε μεμονωμένα άτομα και ότι γίνατε ένα. Για να παραμείνετε ευτυχισμένοι θα πρέπει να μείνετε πιστοί στα θέλω σας, κάνοντας μικρούς συμβιβασμούς προς όφελος της σχέσης.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπνοδωμάτιο: 8 Υπέροχες Ιδέες για να το Βάψετε

.

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί για να βάλετε χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας.

Αυτά τα Χρώματα Θέλουν οι Άντρες στο Σπίτι τους!

.

Οι 7 αποχρώσεις που θα βρείτε παρακάτω είναι αυτές που θέλουν... οι άντρες.

Αόρατα Πράγματα Μέσα στο Σπίτι: Κι όμως, Πρέπει να Υπάρχουν!

.

Αυτά είναι τα 5 αόρατα πράγματα που καλό θα ήταν να έχετε στο σπίτι σας.

Αυτά Είναι τα Αντικείμενα που Όλες οι Γυναίκες Πρέπει να Πετάξουν από το Σπίτι τους!

.

Το σπίτι σας αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα σας. Δείτε ποια πράγματα μπαίνουν από σήμερα στη μαύρη λίστα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε αν Υποψιάζεστε ότι σας Απατά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Απίστευτη Έρευνα: Αποκαλύπτει Πόσα Λεπτά Σπαταλούν Ημερησιώς οι Γυναίκες για να Βρουν τι θα Φορέσουν