Οδηγίες για Γονείς: Πώς να Ελέγχετε το Σερφάρισμα των Παιδιών σας στο Ίντερνετ

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Οδηγίες για Γονείς: Πώς να Ελέγχετε το Σερφάρισμα των Παιδιών σας στο Ίντερνετ

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία και το ίντερνετ βρίσκονται παντού γύρω μας και όσο περνάνε τα χρόνια καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν μέσα στην τεχνολογία και το ίντερνετ. Αυτό φυσικά έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.

Σαν γονιός το μόνο πράγμα που θέλετε είναι η ασφάλεια των παιδιών σας. Έτσι για να τα προστατέψετε μέσα σε αυτόν τον τεράστιο ιντερνετικό κόσμο θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα ώστε να είστε σίγουροι πως η εμπειρία των παιδιών σας με το ίντερνετ θα είναι μόνο θετική.

Μην αφήνετε το παιδί σας ανεξέλεγκτο να σερφάρει στο ίντερνετ.

Μην αφήνετε το παιδί σας ανεξέλεγκτο να σερφάρει στο ίντερνετ.

Η γνώση είναι δύναμη Δεν γίνεται να προστατέψετε τα παιδιά σας από τις κακές επιρροές του ίντερνετ αν δεν γνωρίζετε και εσείς κάποια πράγματα γι'αυτό. Σαν γονιός οφείλεται να μάθετε καλά την τεχνολογία, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Κάντε μαθήματα, εξασκηθείτε μόνοι σας, ψάξτε καλά όλες τις παραμέτρους για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίντερνετ όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αυτό είναι το Καλύτερο Πράγμα που Μπορείτε να Κάνετε για να Μπαίνετε με Ασφάλεια στο Ίντερνετ!

Συζητήστε με τα παιδιά σας Δημιουργήστε έναν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά σας και συζητήστε για τα οφέλη και τους κινδύνους του ίντερνετ. Το παιδί πρέπει να γνωρίζει πως πρέπει να είναι προσεκτικό αλλά να ξέρει επίσης και τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύει. Συζητήστε μαζί του για να μάθετε όλα τα sites που του αρέσουν, τα παιχνίδια που παίζει και τα ενδιαφέροντά του στον ιντερνετικό κόσμο. Μην φοβάστε να ρωτήσετε τα παιδάκια σας σχετικά με το αν κάνουν chat με φίλους τους, με ποιους μιλάνε και τι λένε.

Συζητήστε με τα παιδιά σας και κάντε τα να αισθάνονται άνετα να σας λένε οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άβολα στον ιντερνετικό κόσμο.

Συζητήστε με τα παιδιά σας και κάντε τα να αισθάνονται άνετα να σας λένε οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άβολα στον ιντερνετικό κόσμο.

Προσοχή Βεβαιωθείτε πως το παιδί σας δεν μοιράζεται ποτέ προσωπικές πληροφορίες στο ίντερνετ και επίσης φροντίστε να νιώθει άνετα να συζητήσει μαζί σας αν κάποιος στο ίντερνετ το κάνει να νιώσει άβολα.

Φτιάξτε πλάνο Μην αφήνετε το παιδί σας ανεξέλεγκτο να σερφάρει στο ίντερνετ χωρίς πρόγραμμα και έλεγχο. Φτιάξτε ένα πλάνο και τοποθετήστε το κοντά στον υπολογιστή του για να ξέρει πότε και για πόση ώρα μπορεί να ασχοληθεί με αυτόν.

Μπείτε σε Καταστήματα στην Άλλη Άκρη του Κόσμου Χωρίς να Βγείτε από το Σπίτι σας (VIDEO)

Κάθε ηλικία έχει τους κινδύνους της! Γι'αυτό ενημερώστε τον υπολογιστή σας με προγράμματα που ελέγχουν τη χρήση που κάνει το παιδί σας στο ίντερνετ.

Κάθε ηλικία έχει τους κινδύνους της! Γι'αυτό ενημερώστε τον υπολογιστή σας με προγράμματα που ελέγχουν τη χρήση που κάνει το παιδί σας στο ίντερνετ.

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας Υπάρχει διαθέσιμο software που εγκαθίσταται στον υπολογιστή και μπλοκάρει ανεπιθύμητες και επικίνδυνες σελίδες, ελέγχει την ώρα που θα κάτσει το παιδί σας στον υπολογιστή και ελέγχει επίσης τα μηνύματα που δέχεται ώστε να μην είναι από αγνώστους και με ακατάλληλο περιεχόμενο.

5 Σημεία του Σπιτιού που Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε το Κινητό σας

Ασχοληθείτε και εσείς με το ίντερνετ Αν το παιδί σας ασχολείται με το ίντερνετ αρκετά τότε είναι καθήκον σας να το κάνετε και εσείς. Το να έχετε σελίδα στο facebook, στο twiter και στο instagram, δεν βοηθάει μόνο στις δικές σας διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά σας βοηθάει να ελέγχετε καλύτερα και πιο εύκολα το παιδί σας και τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα social media.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυτή την Εφαρμογή θα Επιστρέφετε Πάντα με Ασφάλεια στο Σπίτι σας

.

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πολύ πιο ασφαλής όταν κυκλοφορείτε μόνοι σας.

Jibo: Το ρομπότ που θα Γίνει το Νέο Μέλος της Οικογένειάς σας

.

Αυτό είναι το πιο όμορφο και έξυπνο ρομπότ που θα γίνει ο επόμενος αγαπημένος φίλος της οικογένειάς σας.

Φτιάξτε μια Κουζίνα Ασφαλή για Παιδιά

.

Η κουζίνα συνήθως αποτελεί απαγορευμένο χώρο για τα παιδιά λόγω των πολλών κινδύνων που κρύβει. Φτιάξτε κουζίνα φιλική προς τα παιδιά με μερικά απλά tips.

4 Απίστευτα Πανέξυπνα Gadget για το Σπίτι

.

Δείτε ποια είναι τα 4 πιο έξυπνα gadget για το σπίτι αυτή τη στιγμή.

Ασφαλίστε Απόλυτα τις Ηλεκτρονικές Συσκευές σε Σπίτι με Παιδιά

.

Προφυλάξτε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας από τα παιδιά σας (και το αντίστροφο) με αυτούς τους σίγουρους τρόπους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά είναι 8 Πράγματα που δεν Πρέπει να Φάτε πριν Πάτε για Ύπνο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποιες Τροφές Έχουν οι Διαιτολόγοι στα Ντουλάπια της Κουζίνας τους
More in LIVING +, PLUS +
Αυτά είναι 8 Πράγματα που δεν Πρέπει να Φάτε πριν Πάτε για Ύπνο

Να τι δεν πρέπει να φάτε πριν πέσετε για ύπνο!

Close