Έτσι Kαθαρίζονταν τα Xαλιά πριν την Aνακάλυψη της Hλεκτρικής Σκούπας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Έτσι Kαθαρίζονταν τα Xαλιά πριν την Aνακάλυψη της Hλεκτρικής Σκούπας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς καθάριζαν τα χαλιά τα παλαιότερα χρόνια πριν ανακαλυφθεί η ηλεκτρική σκούπα; Ίσως να σας δημιουργηθεί αυτή η απορία αν τύχει να χαλάσει η δική σας ηλεκτρική σκούπα.

Τα χαλιά, λοιπόν, καθαρίζονταν με πολύ συγκεκριμένο και κουραστικό τρόπο.

Απλώνονταν σε σχοινιά και τα χτυπούσαν οι γυναίκες με ειδικές βέργες πολύ δυνατά και για αρκετή ώρα. Αυτή ήταν μια δουλειά που συνήθως γινόταν από υπηρέτες καθώς χαλιά εκείνα τα χρόνια είχαν οι πιο εύποροι άνθρωποι. Οπότε αν κάποιος είχε χαλιά θα είχε και υπηρέτρια για να τα καθαρίζει.

Καθαρίστε την Ηλεκτρική Σκούπα σας Γρήγορα και Εύκολα

Τα παλιά χρόνια, τα χαλιά καθαρίζονταν με πολύ χτύπημα με ειδικές βέργες.

Τα παλιά χρόνια, τα χαλιά καθαρίζονταν με πολύ χτύπημα με ειδικές βέργες.

Βέβαια τα χαλιά όπως τα ξέρουμε σήμερα δεν υπήρχαν εκείνα τα χρόνια. Συγκεκριμένα πριν την ανακάλυψη της ηλεκτρικής σκούπας υπήρχαν πιο μικρά χαλιά που ήταν πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν από τα τεράστια και ογκώδη χαλιά που κυκλοφόρησαν αργότερα.

Αυτά είναι τα 4 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι Όταν Διαλέγουμε Χαλί!

Όταν ανακαλύφθηκαν οι σκούπες, όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να βάζει χαλιά στο σπίτι του.

Όταν ανακαλύφθηκαν οι σκούπες, όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να βάζει χαλιά στο σπίτι του.

Η ηλεκτρική σκούπα στην πρώτη της μορφή ανακαλύφθηκε το 1860 και τα χαλιά στις αρχές του 19ου αιώνα προστατεύονταν με άλλα υφάσματα που τοποθετούνταν πάνω σε επιφάνειες που χρησιμοποιούνταν συχνότερα. Αν για παράδειγμα, τα παιδιά της οικογένειας ήθελαν να παίξουν πάνω στο χαλί, τοποθετούνταν άλλα μικρότερα λεπτά χαλιά ή υφάσματα πάνω στα οποία κάθονταν τα παιδιά.

Layering: To Νέο Trend που Στρώνει Χαλί Πάνω σε Άλλο Χαλί

όπως θα δείτε σε αυτόν τον πίνακα, στο σημείο που κάθονταν τα παιδιά υπήρχε στρωμένο άλλο χαλάκι για να προστατεύεται το κυρίως χαλί.

Όπως βλέπετε σε αυτόν τον πίνακα, στο σημείο που κάθονταν τα παιδιά υπήρχε στρωμένο άλλο χαλάκι για να προστατεύεται το κυρίως χαλί.

Τον 19ο αιώνα τα χαλιά καλύπτονταν από ένα μεγάλο ύφασμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί ήθελαν να τα προστατεύουν από το φως του ήλιου. Όλο το δωμάτιο καλυπτόταν από υφάσματα για να διατηρείται έτσι το χαλί σε καλή κατάσταση για τον επόμενο χειμώνα.

Οι υπηρέτριες της εποχής αναλάμβαναν να χτυπάνε ανελέητα τα χαλιά της οικογένειας.

Οι υπηρέτριες της εποχής αναλάμβαναν να χτυπάνε ανελέητα τα χαλιά της οικογένειας.

Για να καθαριστούν τα χαλιά τα χτυπούσαν με βέργες και για να αφαιρεθούν λεκέδες είχαν συγκεκριμένο τρόπο καθαρισμού. Για λεκέδες μελανιού έβαζαν πάνω στο λεκέ λεμόνι. Αν έπεφτε λάδι πάνω στο χαλί, το καθάριζαν με νερό και μετά έβαζαν πάνω στο λεκέ ένα ζεστό καρβέλι λευκού ψωμιού. Τοποθετούσαν το μισό ψωμί πάνω στο λεκέ και το άλλο μισό από κάτω και έτσι τρίβανε τον λεκέ και από τις δύο μεριές. Στο τέλος κρεμάγανε το χαλί σε σχοινιά και το άφηναν εκεί για 1-2 μέρες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τι Κάνουν Καθημερινά όσοι Λατρεύουν την Καθαριότητα

.

Η καθαριότητα (και η συνεπακόλουθη αρχοντιά) θέλει θυσίες. Για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε ποια πράγματα φροντίζουν καθημερινά οι λάτρεις της καθαριότητας.

Γρήγορο Καθάρισμα του Σπιτιού σε Μόνο 15 Λεπτά

.

Ακόμα και αν δεν έχετε καθόλου χρόνο στη διάθεσή σας μπορείτε μέσα σε 15 λεπτά να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού σας.

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε το Στρώμα σας (VIDEO)

.

Υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το στρώμα σας. Ποια είναι αυτά;

Πλήρης Οδηγός για να Αγοράσετε το Σωστό Χαλί!

.

Αν και είναι πολύ ευχάριστο να περπατήσετε ξυπόλυτοι στο χαλί όταν γυρνάτε σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα, τα οφέλη της χρήσης των χαλιών είναι ακόμα περισσότερα από το να μην παγώνουν τα πόδια σας.

7 Συμβουλές για ένα Υγιές και Καθαρό Σπίτι

.

Σκόνη, ρύποι, χημικές ουσίες, μικρόβια μπορούν να πλήξουν την υγεία σας. Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον…


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πείτε Αντίο στην Ακμή και Δείτε το Πρόσωπό σας να Λάμπει (Χωρίς να Ξοδέψετε Τίποτα)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά που Πρέπει να Περιέχει ένα κουτί Έκτακτης Ανάγκης για να σας Σώσει τη Ζωή