Εξοικονομήστε Βενζίνη και Γλιτώστε Αρκετά Χρήματα με Αυτά τα Tips!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Εξοικονομήστε Βενζίνη και Γλιτώστε Αρκετά Χρήματα με Αυτά τα Tips!

Μπορεί τον τελευταίο καιρό η τιμή της βενζίνης να έχει σταθεροποιηθεί αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ξοδεύουμε όλοι μας καθημερινά ένα σημαντικό ποσό για να γεμίζουμε το αυτοκίνητό μας.

Με τα παρακάτω tips θα δείτε πώς θα καταφέρετε να κάνετε εξοικονόμηση βενζίνης και να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα.

Μειώστε τις εξόδους σας Δεν εννοούμε φυσικά να βγαίνετε λιγότερο από το σπίτι αλλά να συνδυάσετε εξόδους σας ώστε να κάνετε 2 και 3 δουλειές χρησιμοποιώντας μια φορά το αμάξι. Ως γνωστόν το αυτοκίνητο καίει περισσότερη βενζίνη στα πρώτα χιλιόμετρα που κάνει η κρύα του μηχανή. Αν λοιπόν το βάζετε σε λειτουργία με το παραμικρό, θα καίτε πολύ περισσότερη βενζίνη.

Βρείτε με Ένα SMS το Σημείο με την Χαμηλότερη Τιμή Βενζίνης στην Περιοχή σας

Μην οδηγείτε σε ώρες αιχμής Αν πρέπει να οδηγήσετε τις ώρες αιχμής για να πάτε στη δουλειά σας, τότε προσπαθήστε να αλλάξετε λίγο τα ωράριά σας για να μην πέφτετε πάνω στην πολύ κίνηση. Αν αυτό δε γίνεται προσπαθήστε τουλάχιστον να μην πατάτε πολύ φρένο και γκάζι και να οδηγάτε καλύτερα με ελάχιστη ταχύτητα.

Αποφύγετε να οδηγάτε σε ώρες αιχμής γιατί το αυτοκίνητο καίει περισσότερη βενζίνη όταν σταματάει και ξεκινάει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αποφύγετε να οδηγάτε σε ώρες αιχμής γιατί το αυτοκίνητο καίει περισσότερη βενζίνη όταν σταματάει και ξεκινάει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κλείστε τα παράθυρα και την οροφή (αν ανοιγοκλείνει) Μέσα στην πόλη δεν έχετε πρόβλημα, αλλά εκτός πόλης και όταν τρέχετε με μεγαλύτερη ταχύτητα ο αέρας που μπαίνει στο αυτοκίνητο λόγω των ανοιχτών παραθύρων, δημιουργεί πρόβλημα στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου και έτσι απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα βενζίνης για να κινηθεί.

Μάθετε Γιατί το Επόμενό Σας Αυτοκίνητο θα Μοιάζει με iPhone

Αποφύγετε να έχετε σχάρα στην οροφή σας Ακόμα και αν η σχάρα σας είναι άδεια πάλι για τους ίδιους λόγους, η αεροδυναμική του αυτοκινήτου σας δε λειτουργεί σωστά και απαιτείται κάψιμο περισσότερης βενζίνης. Βάλτε τη σχάρα στην οροφή μόνο όταν χρειάζεται.

Η σχάρα στην οροφή και τα ανοιχτά παράθυρα χαλάνε την αεροδυναμική του αυτοκινήτου σας με αποτέλεσμα να ξοδεύετε περισσότερη βενζίνη.

Η σχάρα στην οροφή και τα ανοιχτά παράθυρα χαλάνε την αεροδυναμική του αυτοκινήτου σας με αποτέλεσμα να ξοδεύετε περισσότερη βενζίνη.

Μην κουβαλάτε περιττό βάρος Όπως και το σώμα μας έτσι και το αυτοκίνητο για να κινηθεί χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια όταν είναι πιο βαρύ. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται περισσότερα καύσιμα. Οπότε βγάλτε από το αμάξι κάθε περιττό βάρος και αφήστε μόνο τα απαραίτητα (δεν εννοούμε φυσικά να πετάξετε έξω τη σύζυγό!)

Αυτά τα 8 Πράγματα Πρέπει να τα Έχετε Οπωσδήποτε στο Αυτοκίνητο

Κινηθείτε με τη σωστή ταχύτητα Οι ειδικοί τονίζουν πως η ιδανική ταχύτητα για να ταξιδεύετε είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα με πέμπτη ή έκτη ταχύτητα. Με αυτό το συνδυασμό καίτε τη λιγότερη δυνατή βενζίνη.

Μην πατάτε πολύ το γκάζι για να αποφύγετε να αλλάξετε ταχύτητα Καλό θα ήταν να μην πατάτε πολύ δυνατά το γκάζι προκειμένου να μη χρειαστεί να κατεβάσετε ταχύτητα. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε πολύ περισσότερη βενζίνη.

Καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε air condition γιατί το αυτοκίνητο τότε καίει περισσότερη βενζίνη.

Καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε air condition γιατί το αυτοκίνητο τότε καίει περισσότερη βενζίνη.

Διορθώστε τις Μικρογρατζουνιές στο Αυτοκίνητο Χωρίς να Ξοδέψετε μια Περιουσία

Κλείστε το air condition Δυστυχώς το air condition καταναλώνει αρκετή βενζίνη και γι'αυτό θα ήταν καλό να μην το χρησιμοποιείτε άσκοπα. Φυσικά αν ζεσταίνεστε ή κρυώνετε πολύ τότε χαλάλι του.  Θα πληρώσετε κάτι παραπάνω σε βενζίνη αλλά τουλάχιστον θα κάνετε ένα ευχάριστο ταξίδι.

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας τακτικά Όσο πιο χαμηλή είναι η πίεση των ελαστικών τόσο περισσότερη βενζίνη χρειάζεται το αυτοκίνητό σας για να κινηθεί.  Οι ειδικοί τονίζουν να αφιερώνετε 5 λεπτά κάθε 15 μέρες για να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά Είναι τα πιο Κοινά Οικονομικά Λάθη που Κάνουν οι Άνθρωποι κάτω των 40 Ετών

.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτά τα πολύ συχνά οικονομικά λάθη.

Κι όμως, Εξοικονόμησε 33.000 Ευρώ σε 13 Μήνες - Δείτε Πώς το Έκανε!

.

Πάρτε μαθήματα οικονομίας από μια γυναίκα που έβαλε σε 13 μήνες στην άκρη 33 χιλιάδες ευρώ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ευτυχισμένοι
7 Πράγματα από τα Οποία Πρέπει να Παραιτηθείτε αν Θέλετε να Είστε Ευτυχισμένοι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Τips Οργάνωσης για να Απολαμβάνετε Περισσότερο το Σπίτι σας