Αυτές οι Τροφές Θα σας Χαρίσουν Χαμόγελα!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτές οι Τροφές Θα σας Χαρίσουν Χαμόγελα!

Αυτές οι 4 τροφές- μαγικά φίλτρα υπόσχονται να σας ανεβάσουν την διάθεση με μια μπουκιά!

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας και νιώθετε ότι η διάθεσή σας κάνει πια μόνο χαμηλές πτήσεις. Αυτά όμως μέχρι χθες: από σήμερα, βάζουμε στο πιάτο μας τις ακόλουθες 4 τροφές και αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και τη ρουτίνα μας με ένα μεγάλο χαμόγελο. Οι επιστήμονες, άλλωστε, ορκίζονται ότι αυτές οι υπερ-τροφές μας γεμίζουν θετική ενέργεια!

Σολομός Μπορεί να τον αγαπάτε για την υπέροχη γεύση του, αλλά ο σολομός –και ειδικά ο άγριος- είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τις αντικαταθλιπτικές τους ιδιότητες. Μάλιστα πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που μένουν στις χώρες που γίνεται υψηλή κατανάλωση ψαριών εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά χρόνιας κατάθλιψης. Δεν χρειάζεται να το ρίξετε στο φαγητό για να νιώσετε πιο χαλαροί και χαρούμενοι: πατήστε εδώ για να μάθετε ποιες μυρωδιές μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Δεν είστε στα χάι σας; Ρίξτε το στο σολομό!

Δεν είστε στα χάι σας; Ρίξτε το στο σολομό!

Ντομάτες Η ίδια ουσία που δίνει στις ντομάτες το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους, το λυκοπένιο, βοηθά και στη διατήρηση της καλής διάθεσης προλαμβάνοντας τη δημιουργία των φλεγμονών που συνδέονται με την εμφάνιση μελαγχολίας και κατάθλιψης. Επιπλέον, οι ντομάτες μας χαρίζουν θετική ενέργεια γιατί είναι πλούσιες και σε άλλες ουσίες που ενισχύουν την ψυχική ευεξία (π.χ. φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη Β6) καθώς είναι απαραίτητες για την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τη διάθεση.

Πάρτε την κακή διάθεση... με τις ντομάτες!

Πάρτε την κακή διάθεση... με τις ντομάτες.

Σκόρδο Το σκόρδο αποτελεί πολύ καλή πηγή χρωμίου. Αυτό το ιχνοστοιχείο επηρεάζει την απελευθέρωση της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται το αίσθημα της χαράς. Μάλιστα, τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης σχετίζονται με ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, ανυπομονησία, ανησυχία και –ως εκ τούτου- κακή διάθεση πράγμα που σημαίνει ότι, αν έχετε τις μαύρες σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγετε την επιδρομή στο τζατζίκι ή τη σάλτσα πέστο. Βουτιά στην ευτυχία: δείτε εδώ 11 τροφές που σας φέρνουν πιο κοντά της.

Φτου, σκόρδα: ρίχνουν την πίεση, κρατούν τα βαμπίρ μακριά και φτιάχνουν τη διάθεσή μας!

Φτου, σκόρδα: ρίχνουν την πίεση, κρατούν τα βαμπίρ μακριά και φτιάχνουν τη διάθεσή μας.

Παντζάρια Είναι άριστη πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και φυλλικού οξέος στοιχεία απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής διάθεσης, τη μνημονική ανάκληση και την ταχύτητα της σκέψης. Υψηλότερες συγκεντρώσεις αυτών των συστατικών στο αίμα συνδέονται με μειωμένα ποσοστά μελαγχολίας. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι μια ακόμη ουσία που περιέχεται στα παντζάρια, η ουριδίνη μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη και τη μελαγχολία εφόσον συνδυαστεί με Ω-3 λιπαρά οξέα. Με άλλα λόγια, τα παντζάρια είναι... φίλοι μας!

Το παντζάρι είναι μια βόμβα... θετικής ενέργειας!

Το παντζάρι είναι μια βόμβα... θετικής ενέργειας!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρές Συνταγές Ευτυχίας για το 2015 (Μέρος Α)

.

σας προτείνουμε μικρές συνταγές ευτυχίας που δρουν τονωτικά για την ψυχολογία σας και θα σας βοηθήσουν να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας

Χαμηλή Ενέργεια: Γράψτε Τέλος με 8 Κινήσεις!

.

Καταπολεμήστε την κούραση, αναζωογονήστε το σώμα και το πνεύμα σας και γεμίστε ενέργεια εφαρμόζοντας αυτές τις διασκεδαστικές και εύκολες στρατηγικές.

4 Καθημερινές Τροφές για να Έχετε Μυαλό Ξυράφι!

.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις τροφές και δώστε στο παιδί σας τα έξτρα "μόρια" που θα χρειαστεί για να μπει στη σχολή της επιλογής του!

15 Πράγματα που θα Κάνουν τη Ζωή σας (Άμεσα) Καλύτερη!

.

Ναι, τα μικρά πράγματα κάνουν τη (μεγάλη) διαφορά.

8 Καθημερινές Συνήθειες Που σας Φέρνουν πιο Κοντά στην Ευτυχία!

.

Αυτές οι 8 μικρές, καθημερινές συνήθειες υποδηλώνουν ότι είστε πιο ευτυχισμένοι από όσο νομίζετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πως Μπορούμε να Πετύχουμε τους Στόχους μας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι Αποκαλύπτει το Μαύρο Χρώμα για το Χαρακτήρα σας;