Αυτά Είναι τα 2 Σημεία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Βάζετε Αντηλιακό

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα 2 Σημεία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Βάζετε Αντηλιακό

Το αντηλιακό και η προστασία από τον ήλιο με καπέλα, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμα ρούχα μπορούν όντως να σώσουν ζωές. Ποια 2 σημεία όμως είναι αυτά που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πατούσες και οι παλάμες είναι δύο σημεία αρκετά επικίνδυνα για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Ο λόγος είναι επειδή ο περισσότερος κόσμος ξεχνάει να βάλει αντηλιακό σε αυτά τα δύο σημεία ή δεν θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα αν παραληφθούν την ώρα της επάλειψης με αντηλιακό. Αυτός είναι ένας πολύ γενικός κανόνας όμως, καθώς κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Αυτός Είναι ο Μοναδικός Τρόπος για να Διατηρήσετε το Μαύρισμα σας Περισσότερο Καιρό

Χαρείτε τον ήλιο αλλά με προστασία. Δεν αρκεί να βάλετε αντηλιακό σε όλο το σώμα και όχι στις πατούσες ή στα χέρια. Δώστε μεγάλη προσοχή στα σημεία που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

Χαρείτε τον ήλιο αλλά με προστασία. Δεν αρκεί να βάλετε αντηλιακό σε όλο το σώμα και όχι στις πατούσες ή στα χέρια. Δώστε μεγάλη προσοχή στα σημεία που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

Τα πιο συνηθισμένα σημεία που εμφανίζεται πρώτα ο καρκίνος του δέρματος είναι αυτά που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον ήλιο και συγκεκριμένα το πρόσωπο, τα αφτιά, ο λαιμός, τα χείλη, τα χέρια και τα πόδια.

«Οι πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρκίνο στις παλάμες, στις πατούσες και πίσω από τα νύχια», τονίζει η Whitney Bowe, γνωστή δερματολόγος της Νέας Υόρκης, στο site womenshealthmag.com.

Έξυπνα Tips για να μην Ξεφλουδίσετε από τον Ήλιο

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες εμφανίζουν πιο εύκολα καρκίνο του δέρματος αλλα ο καρκίνος στα σκούρα δέρματα είναι πιο δύσκολα ανιχνεύσιμος και άρα πιο θανατηφόρος.

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες εμφανίζουν πιο εύκολα καρκίνο του δέρματος αλλα ο καρκίνος στα σκούρα δέρματα είναι πιο δύσκολα ανιχνεύσιμος και άρα πιο θανατηφόρος.

Κι όμως, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται ο καρκίνος του δέρματος είναι πιο θανατηφόρος για τους Αφροαμερικάνους. Αυτό συμβαίνει λόγω της σκουρότητας του δέρματός τους που κάνει τον καρκίνο δύσκολα ανιχνεύσιμο.

Στις πιο καστανές επιδερμίδες μπορεί πιο εύκολα να εμφανιστεί κάποιο είδος καρκίνου στο κεφάλι και στον λαιμό, ειδικά αν τα μαλλιά είναι κοντά και ο λαιμός είναι εκτεθειμένος στον ήλιο.

Σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες υπάρχει κίνδυνος καρκίνου σε μεγαλύτερο βαθμό επειδή αυτοί οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν τεχνητό μαύρισμα για να μην δείχνουν πολλοί άσπροι. Σύμφωνα με την γιατρό Bowe οι πιο ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν τεχνητό μαύρισμα ή να επιλέγουν τουλάχιστον μια πιο ασφαλή μέθοδο μαυρίσματος.

Δείτε σε ποιές Παραλίες Μπορείτε να Κολυμπήσετε Άφοβα στην Αττική!

«Συνηθισμένα σημεία που οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι ξεχνάνε να προστατέψουν, και συχνά κάνω διάγνωση καρκίνου του δέρματος είναι η γραμμή των μαλλιών, τα αυτιά, το κεφάλι, τα βλέφαρα και η περιοχή γύρω από τα χείλη», τονίζει η Whitney Bowe.

Βάλτε αντηλιακό με προσοχή σε όλο το σώμα και μην παραλείπετε ποτέ το πρόσωπο, τις πατούσες και τα χέρια.

Βάλτε αντηλιακό με προσοχή σε όλο το σώμα και μην παραλείπετε ποτέ το πρόσωπο, τις πατούσες και τα χέρια.

Κάθε χρόνο σε περίπου 5.4 εκατομμύρια άνθρωποι γίνεται διάγνωση για μελάνωμα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε όμως είναι πως το μελάνωμα αν εντοπιστεί έγκαιρα μπορεί να είναι 100% θεραπεύσιμο. Ωστόσο πρέπει να παρατηρείτε τακτικά το σώμα σας για τυχόν αλλοιώσεις στην όψη του καθώς ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου προκαλεί δυστυχώς τους περισσότερους θανάτους.

Μπορώ να Χρησιμοποιήσω το Περσινό Αντηλιακό Φέτος;

Συμπέρασμα Οι γιατροί τονίζουν πως άσχετα από το χρώμα δέρματος που έχετε πρέπει πάντα να φοράτε αντηλιακό (όχι μόνο τις μέρες που πάτε για μπάνιο) και να παρατηρείτε το σώμα σας για τυχόν αλλαγές. Επίσης να μην κάθεστε στον ήλιο πολλή ώρα και ειδικά τις ώρες που ο ήλιος καίει πιο πολύ (11-16.00) και να προστατεύετε πάντα το κεφάλι σας με καπέλο και τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου. Τέλος, φροντίστε να μην ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό σε εκείνα τα σημεία του σώματος που αναφέραμε παραπάνω και είναι πιο επικίνδυνα για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πείτε Αντίο στην Κυτταρίτιδα με Αυτό το DIY Λάδι

.

Φτιάξτε το λάδι που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, λειαίνει και σφίγγει κάθε σημείο του σώματός σας!

Φάτε Αυτές τις Τροφές για Βαθύ και Διαρκές Μαύρισμα!

.

Λίγο οι διακοπές που καθυστερούν να έρθουν, λίγο η συννεφιά που κάνει την εμφάνισή της και το άγχος τους μαυρίσματος καλά κρατεί.

Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης: Ο Δωδεκάλογος των Διακοπών!

.

Πετάξτε το άγχος από τη βαλίτσα σας, διασφαλίστε την ηρεμία των διακοπών σας κι απολαύστε στο έπακρον το μεγάλο, φωτεινό, ελληνικό καλοκαίρι με αυτόν τον μίνι οδηγό επιβίωσης.

Μάθετε πως δεν θα Καείτε Ποτέ Ξανά από τον Ήλιο

.

Ήρθε η ώρα που τα καλοκαιρινά καψίματα θα αποτελούν μόνο… παρελθόν.

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Αντικαρκινικές Τροφές

.

Αυτές είναι οι 7 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να τρώτε για να προφυλαχθείτε από τον καρκίνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Απίστευτο Κόλπο για να Διατηρείτε Δροσερό το Εσωτερικό του Αυτοκινήτου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

συσκευές της κουζίνας
Νέα Έρευνα Αποκαλύπτει Πόσο Συχνά (ή Σπάνια) Καθαρίζουν οι Περισσότεροι τις Συσκευές της Κουζίνας!