8 Ζευγάρια πού Έχουν Χωρίσει Δίνουν Συμβουλές για να Πετύχει ο Δικός σας Γάμος

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

8 Ζευγάρια πού Έχουν Χωρίσει Δίνουν Συμβουλές για να Πετύχει ο Δικός σας Γάμος

Κανείς ποτέ δεν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο γάμος του θα οδηγηθεί στο διαζύγιο. Δυστυχώς, όμως, τα διαζύγια είναι πλέον το αρνητικό φινάλε πολλών γάμων. Οι ιδιοκτήτες του site Reddit ζήτησαν από τους χρήστες τους να στείλουν τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν τον γάμο τους στο διαζύγιο. Πάνω από 3500 διαζευγμένοι απάντησαν και όλα όσα είπαν μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα αν είστε νεόνυμφοι ή μερικά χρόνια παντρεμένοι.

Διαλέξαμε 8 πρώην ζευγάρια που έδωσαν τις πιο χρήσιμες συμβουλές! Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μας λένε τα αίτια που τους οδήγησαν στον χωρισμό. Διαβάζοντάς τα μπορείτε να αναγνωρίσετε πράγματα που και εσείς κάνετε (και δεν θα έπρεπε) στον δικό σας γάμο.

«Με χώρισε επειδή αρρώστησα» Ένας άντρας αναφέρει την εμπειρία του από το δικό του διαζύγιο. Τρία χρόνια μετά τον γάμο του έμαθε πως θα μείνει τυφλός. Η γυναίκα του τον παράτησε τρεις μήνες αφότου έμαθαν τα δυσάρεστα νέα. Ο ίδιος μας αποκαλύπτει πως η όλη εμπειρία του διαζυγίου τον έκανε πιο δυνατό και ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Απίστευτο αυτό που Υποστηρίζουν οι Σύγχρονοι Ψυχαναλυτές για τα Διαζύγια!

Συμβουλή: Πριν παντρευτείτε θα πρέπει να έχετε σκεφτεί σαν ενδεχόμενο (έστω και φευγαλέα γιατί δεν μας αρέσει να εστιάζουμε στις δυσάρεστες σκέψεις) το πώς θα αντιδρούσατε αν ο/η αγαπημένος/η σας αρρώσταινε. Θα μένατε μαζί του; Αν δεν είστε βέβαιοι τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε ξανά το ενδεχόμενο του γάμου. Αν ήδη είστε παντρεμένοι και σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο θυμηθείτε πως μια δυσάρεστη είδηση δεν πρέπει να σας φοβίζει αλλά να σας δίνει τεράστια ενέργεια για να συνεχίσετε πιο δυναμικά στη ζωή σας.

Στην Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια το ποσοστό των διαζυγίων ήταν 23%, ενώ σήμερα είναι 37%.

Στην Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια το ποσοστό των διαζυγίων ήταν 23%, ενώ σήμερα είναι 37%.

«Με χώρισε επειδή πάχυνα» Αυτή η ιστορία είναι όντως παράλογη και όμως συμβαίνει συχνά πυκνά σε πολλά ζευγάρια. Δείτε τι γράφει ένας αναγνώστης του Reddit: «Η γυναίκα μου πήρε 77 κιλά σε 10 χρόνια. Ποτέ δεν της είπα τίποτα και υποστήριξα κάθε προσπάθεια που έκανε για να χάσει βάρος. Μια μέρα, δοκίμαζα ένα παλιό παντελόνι που δεν μου έκανε επειδή είχα πάρει 6 κιλά σε 10 χρόνια και της είπα: «Λοιπόν, μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω ένα νέο παντελόνι», και εκείνη μου απάντησε: «Δεν θα χαλάσουμε λεφτά για ένα χαζό παντελόνι. Πρέπει απλά να χάσεις βάρος».

Συμβουλή:  Σταματήστε να δίνετε τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση. Δεν έχει καμια σημασία γιατί πολύ απλά όλα είναι παροδικά. Επίσης να θυμάστε πως πάντα μπορείτε να πείτε το ίδιο πράγμα με 2 διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα..

Μην πείτε: Αγάπη μου πώς έχεις γίνει έτσι ήρθε η ώρα να χάσεις κιλά.

Πείτε: Θες να πάμε γυμναστήριο; Θα ήταν ωραίο να κάνουμε κάτι μαζί.

Η Επιστήμη το Απέδειξε: Με Αυτούς τους 8 Τρόπους Θα Βρείτε την Ευτυχία

Δυστυχώς έρευνες έδειξαν πως μόνο το 5-10% των γάμων είναι ευτυχισμένοι.

Δυστυχώς έρευνες έδειξαν πως μόνο το 5-10% των γάμων είναι ευτυχισμένοι.

«Δεν ήταν κοντά μου στα δύσκολα» Μια γυναίκα μας αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στο διαζύγιο. Ο άντρας της έσβησε από το κινητό της όλες τις φωτογραφίες που είχε με τον πατέρα της, μια μέρα μετά τον θάνατο του πατέρα της. Συγκεκριμένα ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας έκανε reset στο κινητό και χάθηκαν τα πάντα γνωρίζοντας ότι η γυναίκα του δεν είχε πουθενά αποθηκευμένα τα αρχεία της. Επιπλέον τον τελευταίο μήνα που ο πατέρας της ήταν άρρωστος εκείνος δεν πήγε ούτε μια φορά να τον δει. Η γυναίκα αναγκάστηκε να πάρει διαζύγιο.

Συμβουλή: Μην απομακρύνεστε από τους δικούς σας ανθρώπους τις δύσκολες ώρες μια αρρώστιας ή μιας άσχημης ψυχολογικής κατάστασης. Δείξτε κατανόηση. Ο λόγος ύπαρξής σας ως σύζυγος είναι να ανεβάζετε την ψυχολογία της συντρόφου σας και να τη βοηθάτε να ξεπερνάει πιο γρήγορα καθετί άσχημο που συμβαίνει στη ζωή της.

Συμβουλές από Μπαμπάδες σε Κόρες! Οι καλύτερες είναι αυτές...

«Η τσιγκουνιά του μας χώρισε» Μια γυναίκα από την Αμερική εξιστορεί τη δική της άσχημη εμπειρία με το διαζύγιό της. Ο άντρας της της έκανε καβγά κάθε φορά που εκείνη σταμάταγε στα McDonalds για να πιει ένα αναψυκτικό (αξία: κάτω από 1 €). Λίγο καιρό μετά της έκοψε τις κάρτες και δεν μπορούσε να βγάζει χρήματα από ATM ή τράπεζες. Το ζευγάρι χώρισε γιατί όπως ήταν αναμενόμενο η γυναίκα δεν μπορούσε να ζει κάτω από μικροσκόπιο.

Συμβουλή: Δυστυχώς η τσιγκουνιά είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα σε έναν άνθρωπο και δύσκολα αλλάζει. Είναι ένα χαρακτηριστικό που υποδηλώνει ανασφαλή χαρακτήρα. Για να αλλάξει ή να βελτιωθεί χρειάζεται ψυχανάλυση. Προσπαθήστε, λοιπόν, να πείσετε τον σύντροφό σας να κάνετε (έστω και) μαζί  ψυχανάλυση.

Τα περισσότερα διαζύγια γίνονται σε ηλικία 35-45 ετών.

Τα περισσότερα διαζύγια παίρνουν ζευγάρια ηλικίας 35-45 ετών.

Έρευνα: Αυτός είναι ο πιο Εύκολος Τρόπος για να Βελτιώσετε τη Σεξουαλική σας Ζωή

«Χωρίσαμε επειδή σταμάτησα να έχω συναισθήματα για αυτόν» Πολλοί διαζευγμένοι δηλώνουν πως το διαζύγιο δεν συμβαίνει ξαφνικά εξαιτίας ενός μεμονωμένου περιστατικού αλλά εξαιτίας χρόνιων καταστάσεων. Μια γυναίκα αναφέρει πως ο λόγος που χώρισε δεν ήταν ένας συγκεκριμένος λόγος αλλά διάφοροι λόγοι που λειτούργησαν αθροιστικά μέχρι που η ίδια έφτασε στο σημείο να μην νιώθει τίποτα για τον συγκεκριμένο άντρα. Έτσι ξαφνικά μια μέρα, την ώρα του σεξ, τον κοίταξε και (σαν να τη χτύπησε κεραμίδα) κατάλαβε πως ο γάμος της είχε τελειώσει.

Συμβουλή: Η συζήτηση είναι το παν σε ένα ζευγάρι. Όταν ένα ζευγάρι δεν συζητάει τότε αρχίζει σιγά-σιγά να απομακρύνεται χωρίς να το καταλαβαίνει. Μην αφήνετε ούτε μια μέρα να περνάει χωρίς συζήτηση. Καθίστε κάτω με τον σύντροφό σας συζητήστε για το πώς ήταν η μέρα σας και κλείστε πάντα τη συζήτηση με ένα φιλί. Επίσης οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να περνάει ούτε μια μέρα χωρίς να πείτε καλημέρα και καληνύχτα στον σύντροφό σας μαζί με τη συνοδεία ενός φιλιού και μιας αγκαλιάς. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν όλη τη διαφορά.

7 Αλλαγές στο Σπίτι για να Ξεπεράσετε Εύκολα τον Χωρισμό

«Ήταν αναίσθητος» Ακόμα μια γυναίκα μοιράζεται την εμπειρία που την οδήγησε στο διαζύγιο. «Τον κάλεσα στο τηλέφωνο να του πω ότι πέθανε η μαμά μου και η απάντησή του ήταν «ΟΚ»».

Συμβουλή: Όσο αδιάφοροι και αν σας είναι οι γονείς ή οι συγγενείς του/της συντρόφου σας ποτέ μα ποτέ μην το δείχνετε. Για αυτούς είναι ο κόσμος τους όλος! Ακόμα και αν δεν τους συμπαθείτε, λοιπόν, ποτέ μην αδιαφορείτε για αυτούς και φυσικά ποτέ μην πείτε άσχημες κουβέντες για αυτούς.

«Δεν ήταν γραφτό να είμαστε μαζί» Ένα ακόμα ζευγάρι αναφέρει πως οι δυο τους δεν ήταν απλά γραφτό να είναι μαζί και πως με το πέρασμα του καιρού κατάλαβαν πως δεν ήταν κατάλληλος ο ένας για τον άλλον.

Ο γνωστός ψυχίατρος, Ματθαίος Γιωσαφάτ, πιστεύει ότι ο γάμος δεν θα πεθάνει, αλλά θα υποστεί διάφορες αλλαγές, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής.

Ο γνωστός ψυχίατρος, Ματθαίος Γιωσαφάτ, πιστεύει ότι ο γάμος δεν θα πεθάνει, αλλά θα υποστεί διάφορες αλλαγές, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής.

Φενγκ Σούι Tips για να Φέρετε την Παλιά σας Σχέση Πίσω

Συμβουλή: Αν και δεν μας αρέσει να παίζουμε με τη μοίρα, αν σας συμβεί κάτι ανάλογο, τότε δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε. Ίσως κάποιοι άνθρωποι όντως δεν είναι γραφτό να είναι μαζί. Ίσως πάλι να νομίζουν πως δεν είναι γραφτό να είναι μαζί και με τη βοήθεια της ψυχανάλυσης να συνειδητοποιήσουν πως τα πάντα τελικά είναι στο μυαλό.

«Ήταν τεμπέλης» «Ο πρώην σύζυγός μου δεν έβρισκε δουλειά. Έκανε ολόκληρο θέμα πως δεν μπορούσε να βρει δουλειά, πως έστελνε συνέχεια βιογραφικά. Όταν βρήκα τα βιογραφικά κρυμμένα στο αμάξι και συνειδητοποίησα πως δεν τα είχε στείλει ποτέ αποφάσισα να χωρίσω.»

Συμβουλή: Κάποιοι άνθρωποι είναι τεμπέληδες και κάποιοι άλλοι έχουν μάθει να ζούνε μια τέτοια ζωή αλλά θα μπορούσαν να αλλάξουν με τα κατάλληλα κίνητρα. Να θυμάστε πως ακόμα και τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου έχουν τον λόγο ύπαρξής τους (και συνήθως τα πάντα ξεκινάνε από βιώματα της παιδικής ηλικίας). Βρείτε ποια είναι η αιτία που τους κάνει τεμπέληδες για να μπορέσετε να τους βοηθήσετε.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Να τι Πρέπει να Κάνετε για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή

.

Αυτή η έρευνα θα σας δείξει το μυστικό για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

Ακατάστατος Σύντροφος; Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε!

.

Αυτές είναι οι λύσεις για να κάνετε τον ακατάστατο σύντροφό σας να δει τις δουλειές με άλλο μάτι.

19 Tips για να Περάσετε ένα Ρομαντικό Βράδυ στο Σπίτι

.

Απογειώστε την ερωτική ζωή και τη λίμπιντό σας με 19 tips-φωτιά.

Έρευνα: Δεν θα Πιστέψετε τι Είναι Αυτό που «Ρίχνει» τη Λίμπιντο στους Άνδρες

.

Μια έρευνα έρχεται να μας πει γιατί οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι έχουν λιγότερη όρεξη για σεξ.

Όλα όσα Πρέπει να Έχει μια Κρεβατοκάμαρα Ζευγαριού!

.

Θέλετε να φτιάξετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας; Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτά τα 6 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να έχει στην κρεβατοκάμαρά του.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φλιτζανάκια
Δεν θα Πιστέψετε από τι Είναι Φτιαγμένα Αυτά τα Φλιτζανάκια Καφέ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κυτταρίτιδα
Περιορίστε Σημαντικά την Κυτταρίτιδα σε 2 Εβδομάδες με Αυτόν τον Τρόπο