Ξένοιαστη Απόδραση: Καθαρίστε το Εξοχικό σε Μόλις 90 λεπτά!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Ξένοιαστη Απόδραση: Καθαρίστε το Εξοχικό σε Μόλις 90 λεπτά!

Ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και κάντε το σπίτι στο χωριό ή το εξοχικό σας να λάμψει στο άψε-σβήσε!

Είστε από τους τυχερούς που έχουν εξοχικό ή σπίτι στο χωριό; Τέλεια! Αλλά τι γίνεται όταν μπαίνετε σε αυτό μετά από μήνες απουσίας και αντί για την καλύτερη θέση στον καναπέ, πρέπει να πιάσετε το ξεσκονόπανο; Επειδή σας καταλαβαίνουμε, παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να κάνετε το εξοχικό σπίτι σας λαμπίκο σε λιγότερο από δύο ώρες!

00:00-14:59
Συγκεντρώστε όλα τα καθαριστικά προϊόντα που θα χρειαστείτε (π.χ. ξεσκονόπανα, σκούπα, απορρυπαντικά, καθαριστικό για τα τζάμια, κλπ.) σε έναν κουβά ή ένα δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.

Καθαρίστε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας –τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Ξεσκονίστε τα στόρια, τινάξτε τις κουρτίνες και σκουπίστε καλά τα παντζούρια και τα περβάζια.

15:00-29:59
Ελέγξτε το σπίτι για ιστούς αράχνης και σημάδια τρωκτικών. Φροντίστε να τσεκάρετε τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τα φωτιστικά, τις γωνίες των δωματίων αλλά και πίσω από μεγάλα έπιπλα ή έπιπλα που σπάνια μετακινείτε όταν καθαρίζετε το εξοχικό σας. Σε περίπτωση που δείτε κάτι... περίεργο, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να γίνετε ιδιαίτερα σχολαστικοί με τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου και μην ξεχάσετε να ρίξετε χλωρίνη ή κάποιο άλλο καθαριστικό με απολυμαντική δράση.

Δείτε τα Σούπερ Δυνατά και Φυσικά Καθαριστικά που Έχετε ήδη Σπίτι σας

Ξεσκονίστε με ένα βρεγμένο πανί καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας: από τις πόρτες και τις κάσες τους μέχρι τους πάγκους, τις ντουλάπες και τα ντουλάπια της κουζίνας. Όταν τελειώσετε, κάνετε το ίδιο με τα φωτιστικά και τους διακόπτες. Σημειώστε ότι καλό είναι να καθαρίζετε κάθε δωμάτιο από πάνω προς τα κάτω (δηλαδή από το ταβάνι και τα ντουλάπια προς το πάτωμα) ώστε η σκόνη να μην πέφτει πάνω στις επιφάνειες που έχετε ήδη ξεσκονίσει ή σκουπίσει.

Προτού κάνετε ότιδήποτε άλλο, ξεσκονίστε καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας.

Προτού κάνετε ότιδήποτε άλλο, ξεσκονίστε καλά όλες τις ξύλινες επιφάνειες του εξοχικού σας.

30:00-44:59
Σειρά τώρα έχει το μπάνιο: ξεκινήσετε τρίβοντας και καθαρίζοντας καλά την μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, τον νιπτήρα, τη βρύση και τη λεκάνη της τουαλέτας.

Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Μόλις 5 Λεπτά

45:00-54:59
Πηγαίντε στην κουζίνα και καθαρίστε καλά το ψυγείο προτού το θέσετε ξανά σε λειτουργία. Τέλος, περάστε με λίγο καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες τη βρύση, το φούρνο και τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που θέλετε να επανατοποθετήσετε στον πάγκο της κουζίνας.

55:00-69:59
Με ένα βρεγμένο πανί, περάστε τα έπιπλα κάθε δωματίου. Στη συνέχεια, καθαρίστε όλους τους καθρέφτες που υπάρχουν στο εξοχικό σας.

Γίνεται να καθαρίσετε το καθιστικό σας σε 15 λεπτά; Πατήστε εδώ για να μάθετε.

70:00-90:00
Τελειώσατε το ξεσκόνισμα; Ήρθε η ώρα να πιάσετε την σκούπα! Σκουπίστε, λοιπόν, καλά το δάπεδο του σπιτιού και, τέλος, σφουγγαρίστε το για να το δείτε να γυαλίζει.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στη Γενική Καθαριότητα με Αυτά τα Tips!

.

Δείτε τις συνήθειες που θα σας γλιτώσουν από πολλή ταλαιπωρία την ώρα της γενικής καθαριότητας.

5 Σίγουρες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα

.

Βρείτε εύκολες και γρήγορες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα του σπιτιού!

5 Μύθοι Καθαρισμού που τους Πιστεύει και η Μαμά σας (και Γιατί Είναι Λάθος)

.

Αυτοί οι 5 μύθοι καθαρισμού σας κάνουν κακό. Αποφύγετέ τους κάθε φορά που καθαρίζετε το σπίτι σας.

Ο Βασικός Οδηγός για Πεντακάθαρο Σπίτι χωρίς Κόπο

.

Καθαρίστε το σπίτι σας εύκολα. Απλοποιήστε τη ζωή σας και αφιερώστε ελάχιστο χρόνο σε ό,τι σας κουράζει.

Πανεύκολοι Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα το Σπίτι

.

Με τη σωστή οργάνωση οι δουλειές του σπιτιού γίνονται πιο εύκολες. Μάθετε πώς να γλιτώσετε χρόνο και κόπο ακολουθώντας ανώδυνους τρόπους για το καθάρισμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το Νο1 Καλοκαιρινό Χρώμα Μαλλιών!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτές οι 9 Μπανιέρες είναι ό,τι πιο Πολυτελές Έχετε Δει