Κουζίνα: Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Κουζίνα: Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση!

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται περισσότερο από τα υπόλοιπα, και γι’ αυτό συνήθως τη βαριόμαστε γρήγορα. Στο δεύτερο μέρος του μεγάλου αφιερώματός μας για την κουζίνα δείτε ακόμα περισσότερους εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε με ελάχιστο κόπο!

Πάγκος κουζίνας

Είναι μία κίνηση ματ! Πραγματικά δεν φαντάζεστε πόσο θα αλλάξει η εικόνα η κουζίνας σας μόνο και μόνο με την αλλαγή του πάγκου. Επιλέξτε ένα νέο υλικό και συνδυάστε το με τα υπάρχοντα πλακάκια σας ή το χρώμα που έχετε αποφασίσει να τα βάψετε. Να θυμάστε πως αφού ο πάγκος και ο καθρέφτης της κουζίνας δεν είναι ίδιο υλικό ή δεν έχουν ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το γκρι, το λευκό και το μαύρο, τότε βρείτε ένα υλικό για το πάγκο σας που να δένει με τα χρώματα της υπόλοιπης κουζίνας. Τολμήστε να κάνετε μια αντίθεση που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του χώρου. Διαβάστε παρακάτω για τις επιλογές σας:

Πώς να αξιοποιήσετε τον πάγκο στην κουζίνα σας.

Μάρμαρο Είναι φυσικό υλικό και απίστευτα ανθεκτικό, αν και  θεωρείται λίγο τσιμπημένο οικονομικά. Καλό, βέβαια, θα είναι να το ψάξετε γιατί υπάρχουν και υπέροχα μάρμαρα σε πολύ καλές τιμές. Απαιτεί ενώσεις και αρμούς. Επίσης, λόγω των πόρων που διαθέτει, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το λεμόνι και το ξύδι. Να τα ακουμπάτε πάντα σε επιφάνειες κοπής ώστε να μη λεκιάσουν το μάρμαρο. Ταιριάζει σε κάθε τύπο κουζίνας και μπορείτε να το βρείτε σε βασικούς χρωματισμούς.

Διαβάστε εδώ 10 αλήθειες για το μάρμαρο.

thehomeissue_ananeosikouzina2_02

Κουζίνα με μαρμάρινο πάγκο και επένδυση όλο το τοίχο.

Γρανίτης Άλλο ένα φυσικό υλικό που είναι αρκετά στιβαρό. Είναι ανθεκτικότερος  από το μαρμάρο, αφού δεν καταστρέφεται με τίποτα. Και αυτός απαιτεί ενώσεις κι αρμούς. Είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό, καθώς ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και δίνει ιδιαίτερα μεγαλόπρεπο χαρακτήρα στην κουζίνα, αφού ταιριάζει σε όλα τα στιλ.

Χαλαζίας Αυτά τα υλικά είναι μια πιο οικονομική πρόταση σε σχέση με τους γρανίτες και τα μάρμαρα και αντέχουν επίσης τη σκληρή μεταχείριση. Είναι ένα ανθεκτικό υλικό με μεγάλη αντοχή σε οξέα, γρατζουνιές, σπασίματα και μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα, καθώς δεν απορροφά τους λεκέδες. Έχει φυσική όψη, αισθητική γρανίτη και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Διαβάστε περισσότερα για τον πάγκο κουζίνας από χαλαζία.

Ξύλο Ο ξύλινος πάγκος ζεσταίνει το χώρο της κουζίνας. Είναι ανακυκλώσιμο υλικό και όχι ιδιαίτερα ακριβό. Θέλει σχολαστικό καθάρισμα και ιδιαίτερη προσοχή με τα νερά. Κάθε δύο χρόνια θέλει τρίψιμο και κέρωμα. Ταιριάζει περισσότερο σε ρουστίκ ή mix and match διακοσμήσεις.

thehomeissue_ananeosikouzina2_03

Όταν όλα τα άλλα στοιχεία της κουζίνας είναι λευκά τότε ο ξύλινος πάγκος είναι ο πιο κατάλληλος για να "ζεστάνει" τον χώρο.

Βακελίτες Αυτά τα υλικά άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως στους πάγκους κουζίνας τα τελευταία χρόνια. Έχουν την αντοχή του γρανίτη αλλά είναι ένα καθαρά συνθετικό υλικό που αποτελείται από χαρτί και διάφορες ρητίνες, ψημένα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στην ουσία πρόκειται για μια επένδυση περίπου 7 χιλιοστών που επικολλάται σε νοβοπάν. Είναι μια αρκετά οικονομική και πρακτική λύση. Μεγάλο αρνητικό του είναι πως γδαρσίματα και κάψιμο δεν διορθώνονται και θέλει μεγάλη προσοχή από τα νερά στην επένδυση στο μπροστά μέρος του (σόκορο) γιατί φουσκώνει και «ξεφλουδίζει».

Ανοξείδωτοι πάγκοι Χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιομηχανίες και χώρους εστίασης, λόγω της πρακτικότητάς τους. Θα ταίριαζε στον χώρο σας αν είστε οπαδός του industrial design.

thehomeissue_ananeosikouzina2_05

Είναι ψυχρό υλικό και ταιριάζει μόνο σε πολύ σύγχρονες κουζίνες.

Corian Είναι ένα συνθετικό και πολύ ανθεκτικό υλικό. Δεν έχει ενώσεις και αρμούς κι αυτό το καθιστά προτεινόμενο απ’ όλους τους τεχνίτες κουζίνας.  Επίσης, δεν έχει πόρους για να φωλιάζουν τα μικρόβια. Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν κάνει εύκολα γρατζουνιές, αλλά και να κάνει, αφαιρούνται εύκολα με καθαριστικό και σφουγγαράκι ή με λεπτό γυαλόχαρτο. Βρίσκεται σε πολλά χρώματα αλλά και σε απομίμηση γρανίτη.

thehomeissue_ananeosikouzina2_04

Το corian είναι μια ακριβή πρόταση και ταιριάζει περισσότερο σε μίνιμαλ διακόσμηση.

Ανανεώστε τον νεροχύτη σας Αφού αλλάξατε το πάγκο και θα ανοίξετε ξανά τρύπες στην επιφάνεια, είναι ευκαιρία να αγοράσετε έναν νιπτήρα που με το πέρας του χρόνου αν είναι λευκός έχει γαριάσει ή αν είναι ανοξείδωτος έχει κάνει γραμμές. Να θυμάστε ότι αν ο νεροχύτης σας είναι μαρμάρινος, είστε τυχεροί γιατί αν τον προσέχετε δεν θα χρειαστεί να τον αλλάξετε ποτέ. Ακόμα κι αν αλλάξετε κουζίνα ο μαρμάρινος νεροχύτης μπορεί να επανατοποθετηθεί και να δώσει φοβερό στιλ. Αποφύγετε, όμως, τον λευκό νεροχύτη γιατί γαριάζει.

Αλλάξτε μπαταρία Μια νέα μπαταρία θα δώσει την σύγχρονη εικόνα που θέλετε. Επιλέξτε μια ψηλή μπαταρία ώστε να χωρούν από κάτω οι κατσαρόλες σας. Τέλος, αν θέλετε την κουζίνα σας στην κόψη του design, επιλέξτε λευκή ή μαύρη μπαταρία που θα κάνουν ωραία αντίθεση και αποτελούν νέα τάση.

Οργανώστε τα ντουλάπια σας

Κουτιά από Μπαμπού Είναι ο τέλειος αποθηκευτικός χώρος στα ανοιχτά ντουλάπια: Είπαμε για ανοιχτά ντουλάπια αλλά μπορεί να θέλουμε να κρύψουμε και κάποια πράγματα. Τα κουτιά και τα καλάθια από μπαμπού μπορούν να δώσουν χρώμα στην κουζίνα σας και να “κρύψουν” πολλά πράγματα!

Οργανωμένα ντουλάπια Είτε τα ντουλάπια μας είναι ανοιχτά, είτε είναι κλειστά πρέπει να είναι οργανωμένα. Επιλέξτε δοχεία σε διάφορα μεγέθη, πλαστικά, γυάλινα ή ακόμη και παλιά τσίγκινα που μπορεί να έχετε και τοποθετήστε μέσα τους τα τρόφιμά σας. Έτσι δεν θα έχετε σακουλάκια που σκίζουν και κάνουν χάλια τα ντουλάπια σας.

Δείτε Ποια Είναι η Νέα Μόδα στα Ντουλάπια Κουζίνας.

Βάλτε καρτελάκια Πάρτε όμορφα αυτοκόλλητα τετραδίων και γράψτε τι περιέχει το κάθε δοχείο καθώς και την ημερομηνία λήξης του. Δεν φαντάζεστε τι όμορφο που θα δείχνει το ντουλάπι σας όταν το ανοίγετε εσείς ή η πεθερά σας που ήρθε να μαγειρέψει…!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές τις 5 Πανέμορφες Κουζίνες θα Θέλαμε να τις Έχουμε στο Δικό μας Σπίτι

.

Δείτε αυτές τις 5 εκπληκτικές κουζίνες και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε την δική σας.

Ανανεώστε την Κουζίνα σας με Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες!

.

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται περισσότερο και γι' αυτό τη βαριόμαστε εύκολα. Δείτε εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε!

Ένα Μοναδικό Κόλπο για να Μειώσετε την Υγρασία σε Κάθε Χώρο σας

.

Για να μην δείτε ποτέ ξανά υγρασία σε κανέναν χώρο του σπιτιού σας.

Αυτό Είναι το Κοινό Πράγμα που Έχουν Όλες οι Αγαπημένες μας Κουζίνες

.

Αυτό το πράγμα στις κουζίνες τους δίνει στιλ και κομψότητα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς Διακοσμούν το Σπίτι τους τα 12 Ζώδια (Μέρος Α)’

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπάνια
Θυμηθείτε μας: Αυτές τις Τάσεις θα τις Δούμε σε Πολλά Μπάνια και το 2022!