Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

Δεν φτάνει να έχετε το σωστό κλιματιστικό, πρέπει να το χρησιμοποιείτε και σωστά για να κάνετε οικονομία και να εξοικονομείτε ενέργεια. Δείτε πώς θα το πετύχετε με 6 πολύ απλές συμβουλές. 

1 Επιλέξτε το μοντέλο του κλιματιστικού με βάση τον χώρο και τις προδιαγραφές του. Δεν θα βάλετε ένα τεράστιο κλιματιστικό στην κρεβατοκάμαρά σας γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πάει χαμένο σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο. Αντιθέτως δεν θα επιλέξετε ένα μικρό κλιματιστικό για το σαλόνι που καλύπτει πιο μεγάλη έκταση.

2 Ελέγχετε έτσι ώστε η συσκευή κλιματισμού που θα αγοράσετε να έχει Ετικέτα Ενεργειακής Σήμανσης που εξασφαλίζει οικονομία μέχρι και 30%. Επιπλέον φροντίζετε να ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας στους 25 βαθμούς για να μην επιβαρύνετε άσκοπα το λογαριασμό σας.

Μεγάλος Οδηγός: Ποιο Είναι το Σωστό Κλιματιστικό για Εσάς;

thehomeissue_energeiaaircondition02

Η θέση που θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την απόδοσή του.

3 Για την αγορά των κλιματιστικών (αλλά και όλων των ηλεκτρικών συσκευών) επιλέγετε συσκευές με την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης να είναι στην πράσινη γραμμή (Α, Β ή C).

4 Καθαρίζετε ή αλλάζετε συχνά το φίλτρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, διότι έτσι λειτουργεί και αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό σας. Δείτε εδώ πως μπορείτε να καθαρίζετε ακόμα και μόνοι σας το φίλτρο του κλιματιστικού σας.

thehomeissue_energeiaaircondition03

Μπορείτε να καθαρίσετε το κλιματιστικό μόνοι σας αλλά μην ξεχάσετε να καλέσετε και έναν τεχνικό μια φορά τον χρόνο.

5 Στον κλιματιζόμενο χώρο, πόρτες και παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά για να μην χάνεται πολύτιμη ενέργεια. Δεν έχει κανένα νόημα να αφήνετε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα ενώ έχετε αναμμένο το κλιματιστικό σας. Ανάψτε το για λίγο και μόλις νιώθετε ότι αρχίζετε να δροσίζεστε μπορείτε να το κλείσετε. Αν δεν έχετε καμιά πόρτα ανοιχτή, η δροσιά θα μείνει στον χώρο σας για πολύ περισσότερο.

6 Ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να δροσίσει ένα δωμάτιο σχεδόν όσο ένα κλιματιστικό (μέχρι κάποια θερμοκρασία, βέβαια) αλλά με το 1/6 της κατανάλωσης του κλιματιστικού. Επομένως δεν είναι κακή ιδέα αντί για κλιματιστικό να βάλετε σε κάποιον χώρο (ή και σε όλους) ανεμιστήρα οροφής που είναι και πολύ πιο υγιεινός. Επίσης, ο ανεμιστήρας οροφής λειτουργεί βοηθητικά του κλιματιστικού.

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματισμός: Πώς να αγοράσετε σωστά air condition

.

Τα έξι πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κλιματιστικά.

Αυτές οι Συσκευές στο Σπίτι Καίνε το Περισσότερο Ρεύμα

.

Υπάρχουν μερικές συσκευές που δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.

6 Εύκολοι Τρόποι για να Μειώσετε την Κατανάλωση Ενέργειας στο Σπίτι σας

.

Με αυτούς τους τρόπους θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και θα κάνετε οικονομία.

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία

.

Ένα κλιματιστικό είναι η καλύτερη επένδυση για εσάς και τους δικούς σας. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

6 Μυστικά για να Χρησιμοποιήσετε πιο Αποτελεσματικά το Κλιματιστικό σας το Χειμώνα

.

Για να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά το κλιματιστικό σας ακολουθήστε αυτά τα 6 tips.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Αξιοποιήσετε το πιο Χρήσιμο Ανοιξιάτικο Βότανο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πού Αλλού Χρησιμοποιείται το Αλάτι Εκτός από το Φαγητό