Εξέτασε την υγεία του εγκεφάλου σου στο σπίτι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Κατηγορίες: ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Εξέτασε την υγεία του εγκεφάλου σου στο σπίτι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Επιστήμονες από την Ιαπωνία, βρήκαν τον πιο απλό τρόπο να εξετάσουμε σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος μας…

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για να μάθουμε αν είναι υγιείς ο εγκέφαλος μας πρέπει να σταθούμε στο ένα πόδι επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι η ικανότητα αυτή αποτελεί καλό δείκτη για το αν υπάρχουν βλάβες στα μικρά αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και μειωμένη νοητική λειτουργία σε φαινομενικά υγιείς ενήλικες.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε 841 γυναίκες και 546 άνδρες, ηλικίας άνω των 50 ετών, κλήθηκαν να σταθούν στο ένα πόδι για χρονικό διάστημα έως 60 δευτερόλεπτα, έχοντας και τα δύο μάτια ανοικτά.

Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε δύο φορές και στην ανάλυση χρησιμοποιήθηκε ο καλύτερος χρόνος κάθε εθελοντή.

Οι εθελοντές υποβλήθηκαν επίσης σε μαγνητικές τομογραφίες (MRI) εγκεφάλου για να ελεγχθεί εάν έπασχαν από εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια, ενώ συμπλήρωσαν διαδικτυακά ερωτηματολόγια για να αξιολογηθούν οι νοητικές λειτουργίες τους.

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια είναι βλάβες στις μικρές αρτηρίες του εγκεφάλου, που μειώνουν την ευλυγισία τους και έτσι επεμβαίνουν στην ροή του αίματος.

Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Ωστόσο, δεν προκαλεί εμφανή συμπτώματα και έτσι οι ασθενείς δεν ξέρουν ότι πάσχουν από αυτήν.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κιότο, η ύπαρξη της εγκεφαλικής μικροαγγειοπάθειας συσχετιζόταν με αδυναμία ισορροπίας στο ένα πόδι επί περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα, καθώς και με χαμηλές επιδόσεις στα τεστ νοητικής λειτουργικότητας.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι αποτελεί σημαντικό τεστ αξιολόγησης της υγείας του εγκεφάλου», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, από το Κέντρο Γενομικής Ιατρικής του Κιότο.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας, ευεξίας, διατροφής και άσκησης στο www.faysbook.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Συμβουλές για Δυνατή Καρδιά

.

Επειδή οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι και το καθημερινό στρες μεγάλο, δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε τον οργανισμό σας και να φροντίζετε σε καθημερινή βάση την καρδιά σας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου

Αυτά που Πρέπει να Περιέχει ένα κουτί Έκτακτης Ανάγκης για να σας Σώσει τη Ζωή

.

Αν το σπίτι σας υποστεί κάποια καταστροφή πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε για να προστατέψετε εσάς και την οικογένεια σας; Δείτε τη λίστα με απλά αντικείμενα που σε δύσκολες περιστάσεις θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Μικρές Συνταγές Ευτυχίας για το 2015 (Μέρος Α)

.

σας προτείνουμε μικρές συνταγές ευτυχίας που δρουν τονωτικά για την ψυχολογία σας και θα σας βοηθήσουν να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας

Προφυλάξτε την Υγεία σας από 3 Τοξικά Σημεία του Σπιτιού

.

Σας παρουσιάζουμε 3 σημεία του σπιτιού σας, υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία είναι πιθανόν να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία σας.

Αποκτήστε ξανά τον έλεγχο στη ζωή σας!

.

Αποκτήστε ξανά τον έλεγχο της ζωής σας με ισορροπημένες δόσεις εργασίας και προσωπικού χρόνου. Προτού αρχίσετε να παραπονιέστε πόσο σκληρή και άδικη είναι η ζωή μαζί σας, αναρωτηθείτε τι λάθος κάνετε στη διαχείριση του χρόνου σας και αλλάξτε συνήθειες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Νυχτερινές Συνήθειες που Πρέπει να Υιοθετήσετε Τώρα για να Ξυπνάτε Καλύτερα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Λόγοι για να Ξεκινάτε Κάθε Μέρα σας με Χυμό Λεμονιού και Νερό
More in ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Οι Νυχτερινές Συνήθειες που Πρέπει να Υιοθετήσετε Τώρα για να Ξυπνάτε Καλύτερα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε το βράδυ για να ξεκινήσετε όμορφα την επόμενη ημέρα σας.

Close