Ξύλινα Ντουλάπια Κουζίνας: 5 Tips για να τα Βάψετε!

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ξύλινα Ντουλάπια Κουζίνας: 5 Tips για να τα Βάψετε!

Τα λευκά ντουλάπια είναι η – όχι και τόσο – νέα μόδα στα ντουλάπια της κουζίνας και όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα για να δώσουν στην κουζίνα τους ένα μοντέρνο στυλ.

Το εγχείρημα, ωστόσο, κρύβει τις παγίδες του. Όταν προσπαθείτε να βάψετε λευκά τα ντουλάπια που βρίσκονται σε σκουρότερη απόχρωση, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η σκούρα απόχρωση να φαίνεται και να καταστρέφει το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά όταν μιλάμε για ξύλινα ντουλάπια, τότε το λευκό είναι στο άλλο άκρο του χρωματικού φάσματος. Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

Βάλτε Ταπετσαρία Εκεί που δεν Φαντάζεστε

Χρησιμοποιήστε αστάρι Το αστάρι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, ειδικά αν θέλετε να ξεφλουδίσετε το παλιό χρώμα και να δημιουργήσετε μια φρέσκια επιφάνεια βαφής. Θα αποτρέψει την από κάτω απόχρωση να «βγει» στην καινούργια, θα βοηθήσει στην εφαρμογή του χρώματος και θα προστατεύσει το ξύλο από την υγρασία.

ντουλάπια

Το αστάρι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο.

Διορθώστε τις ατέλειες Οποιαδήποτε ατέλεια στα ντουλάπια σας πρέπει να διορθωθεί πριν αυτά βαφούν. Αν δεν το κάνετε, τότε η ατέλεια θα μεγεθυνθεί κάτω από το άσπρο φόντο. Γρατσουνιές και βαθουλώματα μπορούν να καλυφθούν με στόκο επιδιόρθωσης ξύλου ώστε να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια για να περάσετε το χρώμα σας.

ντουλάπια

Οποιαδήποτε ατέλεια στα ντουλάπια σας πρέπει να διορθωθεί πριν αυτά βαφούν.

Βάψιμο Επίπλων: Αυτά είναι τα 5 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι

Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χρώμα Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας χρώμα αν θέλετε να έχει το καλύτερο δυνατό λευκό. Όσο πιο «παχύ» είναι το χρώμα, τόσο καλύτερα θα καλύψει τα ντουλάπια σας.

ντουλάπια

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας χρώμα.

Επιλέξτε το σωστό λευκό Αν διαλέξετε κάποιο λευκό με πολύ γκρι, το χρώμα σας θα βγει «λασπωμένο». Αν διαλέξετε κάποιο λευκό με πολύ καφέ η κίτρινο, το αποτέλεσμα θα μοιάζει ξεπερασμένο, ενώ ένα λευκό χωρίς καμία απόχρωση θα μοιάζει αποστειρωμένο. Η καλύτερη λύση είναι να δοκιμάσετε 1-2 λευκά στην κουζίνα σας πριν καταλήξετε σ’ αυτό που θα χρησιμοποιήσετε.

ντουλάπια

Αν διαλέξετε κάποιο λευκό με πολύ γκρι, το χρώμα σας θα βγει «λασπωμένο».

3+1 Πράγματα που Ίσως δεν Γνωρίζετε ότι Μπορείτε να Επισκευάσετε Μόνοι σας

Προετοιμαστείτε για ένα έξτρα χέρι Τα περισσότερα ντουλάπια χρειάζονται δύο χέρια για να βαφούν. Ωστόσο, με το λευκό ενδεχομένως να χρειαστεί και ένα τρίτο χέρι. Αν έχετε τελειώσει και το δεύτερο και δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεται τρίτο, απλά κάντε το. Καλύτερα να αφιερώσετε 1-2 μέρες παραπάνω στη διαδικασία, παρά να συνειδητοποιήσετε αργότερα ότι θα θέλατε να είχαν βαφτεί λίγο καλύτερα τα ντουλάπια σας.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ΑΥΤΟ το DIY θα Δώσετε Χρώμα στην Κουζίνα με Φυσικό Τρόπο

.

Μια υπέροχη ιδέα για να εξοικονομήσετε χώρο στα ντουλάπια σας.

3 Οικονομικοί Τρόποι για να Ανανεώσετε τα Ντουλάπια της Κουζίνας

.

Βάλτε τέλος στη «βαρετή» διακόσμηση και ανανεώστε τον χώρο της αλλάζοντας όψη μόνο στα ντουλάπια κουζίνας.

Ένας τοίχος με προσωπικότητα

.

Έχετε σκεφτεί ότι ένας τοίχος δεν χρειάζεται να είναι βαρετός; Υπάρχουν τεχνικές για να επιτύχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα και να κάνετε τον τοίχο σας να ξεχωρίζει.

5 Projects που θα Μεταμορφώσουν το Σπίτι σας Μόνο με Χρώμα

.

Ανανεώστε τον χώρο σας με χρώμα, ακολουθώντας αυτά τα projects.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

2 Βήματα για να Αφαιρέσετε Πλακάκια Χωρίς Κόπο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μια Απίθανη Τεχνική Βαψίματος για να Μεταμορφώσετε τον Τοίχο σας!