Κάνετε δίαιτα: Αυτά είναι τα 5 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να Αποφύγετε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Κάνετε δίαιτα: Αυτά είναι τα 5 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να Αποφύγετε

Βγάλ' τα από το πρόγραμμα. 

Μια δίαιτα, διαθέτει συνταγή επιτυχίας, αλλά και αποτυχίας… 

Έτσι, ενώ υπάρχουν ορισμένες πρακτικές-κλειδιά, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αντίστοιχα κάποιες άλλες συνήθειες δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, ενώ μπορεί να θέσουν και επιπρόσθετα εμπόδια.

Παρακάτω, θα δείτε 5 «κανόνες» που ΔΕΝ θα πρέπει να εφαρμόζονται σε μια δίαιτα:

1. Ανυπομονησία & μη-ρεαλιστικοί στόχοι: Τα άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα αποτελούν συνήθως κύρια προσδοκία μιας δίαιτας. Ωστόσο, η προσδοκία αυτή βασίζεται συχνά σε μη-ρεαλιστικούς στόχους, οι οποίοι είναι δύσκολο –εάν όχι αδύνατο- να επιτευχθούν, με αποτέλεσμα το άτομο να αποθαρρύνεται. Ακόμη όμως και αν καταφέρει να πετύχει μεγάλη απώλεια βάρους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αυτό θα λειτουργήσει ουσιαστικά «σε βάρος» τόσο της σύστασης σώματος, καθώς η απώλεια αυτή θα οφείλεται κυρίως σε μείωση της μυϊκής μάζας και όχι του λιπώδους ιστού, όσο και της πιθανότητας μακροχρόνιας διατήρησης της απώλειας, η οποία σπάνια επιτυγχάνεται έπειτα από ταχεία μείωση του βάρους. Στοχεύστε, λοιπόν, σε έναν υγιή ρυθμό απώλειας βάρους (περίπου 0,5-1 κιλό ανά εβδομάδα), που είναι πιθανότερο να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα.

2. Πολύ χαμηλή ενεργειακή πρόσληψη: Ο αυξημένος θερμιδικός περιορισμός δεν αποτελεί «ενδεδειγμένη» πρακτική απώλειας βάρους. Στην πραγματικότητα, η μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων σε πολύ χαμηλά επίπεδα επιδρά αρνητικά στο βασικό μεταβολικό ρυθμό, με αποτέλεσμα η επιθυμητή μείωση στο βάρος να γίνεται δυσκολότερη. Συχνά δε, η εν λόγω πρακτική εφαρμόζεται μέσω της παράλειψης ορισμένων κύριων ή ενδιάμεσων γευμάτων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο αίσθημα πείνας και υπερκατανάλωση τροφής στο επόμενο γεύμα, με αποτέλεσμα το άτομο όχι μόνο να μη «γλιτώνει» θερμίδες, αλλά πολλές φορές να καταναλώνει συνολικά περισσότερες. Στόχος λοιπόν, θα πρέπει να είναι ο ήπιος θερμιδικός περιορισμός και η κατανομή της τροφής σε μικρά και συχνά γεύματα.

Αυτές τις 5 ένοχες απολαύσεις μπορείτε να απολαμβάνετε και στη δίαιτα.

3. Αποκλεισμός τροφίμων ή ομάδων τροφίμων: Αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των λεγόμενων «χημικών» διαιτών, που υπόσχονται …θαύματα. Ωστόσο, ο αποκλεισμός αυτός οδηγεί τελικά σε μονοτονία, η οποία καθιστά δύσκολη τη συμμόρφωση του ατόμου με τη δίαιτα, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο κίνδυνος επεισοδίων υπερφαγίας λόγω του στερητικού της χαρακτήρα. Ακόμη, η επανένταξη των αποκλεισμένων τροφίμων στο διαιτολόγιο, μετά το τέλος της δίαιτας επιφέρει συνήθως υπερκατανάλωσή τους και επανάκτηση του απολεσθέντος βάρους. Επομένως, επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά ποικιλία, ισορροπία και μέτρο, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

Αυτά τα απολαυστικά burger μπορείτε να τα φάτε και στη δίαιτα.

4. Λογική «όλα ή τίποτα»: Δεν είναι λίγες οι φορές που μια μικρή «παρανομία» φέρνει και το τέλος της δίαιτας, καθώς το άτομο θεωρεί πως αφού «χάλασε η δίαιτα» δεν έχει νόημα να συνεχίσει την προσπάθεια. Ακόμη όμως και αν αισθανθείτε ότι ξεφύγατε λίγο από τη δίαιτα, δε θα πρέπει να απογοητευθείτε. Μια παρασπονδία δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έχετε καταβάλλει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ούτε «καταδικάζει» την έκβαση της δίαιτας. Συνεχίστε, λοιπόν, το πρόγραμμά σας κανονικά και παράλληλα αποφύγετε τυχόν διορθωτικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα το να μειώσετε τα γεύματα της επόμενης μέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τη διατροφή.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tips για να Καταπολεμήσετε τους Πόθους σας για Junk Food

.

Δείτε πώς θα μπορέσετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή το junk food από τη ζωή σας.

Νέα Έρευνα: Αυτό το Πράγμα στην Κουζίνα σας Παχαίνει!

.

Δείτε τι είναι αυτό που έχετε στην κουζίνα σας και σας παχαίνει!

Διατροφικά Tips για Ηλικίες 40 plus

.

Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέχετε στη διατροφή σας μετά τα 40.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ΑΥΤΗ είναι η Νο1 Συνήθεια που Μολύνει την Επιδερμίδα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έχετε 5€ στο Πορτοφόλι; Φτάνουν για να Αλωνίσετε όλη την Αθήνα!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
ΑΥΤΗ είναι η Νο1 Συνήθεια που Μολύνει την Επιδερμίδα σας

Αυτή η κακή συνήθεια μπορείνα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιδερμίδα σας.

Close