«Τι να Διαλέξω για τον Πάγκο της Κουζίνας, Γρανίτη ή Χαλαζία;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τι να Διαλέξω για τον Πάγκο της Κουζίνας, Γρανίτη ή Χαλαζία;»

Η φίλη μας  Μαρίνα Μπατού, από τον Άλιμο, μας εξέφρασε το δίλημμά της μεταξύ του γρανίτη και του χαλαζία για τον πάγκο της κουζίνας της. Τα δύο αυτά υλικά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά τόσο στο χρόνο όσο και στη συχνή χρήση. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν μεταξύ τους ποικίλουν.

Ο γρανίτης είναι ένα 100% φυσικό υλικό, παράγωγο εξόρυξης από λατομεία ανά τον κόσμο, το οποίο κόβεται σε διαχειρίσιμα μεγέθη για την εύκολη επεξεργασία του και στη συνέχεια λαμβάνει ένα λεπτό φινίρισμα. Σε αντίθεση, ο χαλαζίας είναι ένα σχεδόν (93 - 95%) φυσικό υλικό αφού το κράμα είναι αποτελούμενο από θραύσματα χαλαζιακού πετρώματος και ρητίνες.

Μια συγκριτική παράθεση των τεσσάρων βασικών παραμέτρων που λαμβάνουμε συνήθως υπόψη πριν τη αγορά ενός αντικειμένου ίσως να βοηθήσει στην τελική  επιλογή.

Ο μαύρος γρανίτης έχει μεγαλύτερο συντελεστή σκληρότητας.

Ο μαύρος γρανίτης έχει μεγαλύτερο συντελεστή σκληρότητας.

Αυτό είναι το No1 Μυστικό για να Αποκτήσετε την πιο Ενδιαφέρουσα Κουζίνα

Εμφάνιση

Ο γρανίτης ως πέτρωμα με κοκκώδη ιστό παρέχει μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια που η εικόνα του έρχεται περισσότερο κοντά με αυτή του μωσαϊκού και πάλι όμως σε μικρότερης έκτασης σχέδια. Οι εκάστοτε ενώσεις των κόκκων μπορούν να δώσουν διαφορετικές αποχρώσεις κάτι που ταυτόχρονα κάνει την εύρεση μια συγκεκριμένης απόχρωσης μια λίγο, δύσκολη διαδικασία για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς. Από την άλλη, ένας από τους λόγους που ο χαλαζίας κερδίζει σε δημοφιλία είναι εξαιτίας της ποικιλίας και τις ομοιομορφίας των χρωμάτων του καθώς οι μορφές του είναι πολλές και διαφορετικές σε αντίθεση με τα φυσικά πετρώματα, κάτι που καθιστά ευκολότερη τη διαδικασία επιλογής.

Συντήρηση

Και τα δύο υλικά θέλουν προσοχή και φροντίδα. Αυτό σημαίνει πως ως φυσικά υλικά είναι ευάλωτα σε λεκέδες από οξέα και έλαια, κάτι που για το χώρο της κουζίνας η αποφυγή χρήσης και των δύο επίμαχων κατηγοριών είναι σχεδόν αδύνατη. Ένας καθημερινός καθαρισμός με νερό και ήπιο καθαριστικό οικιακής χρήσης θα βοηθούσε στη συντήρησή τους.

Η λεία επιφάνεια του χαλαζία είναι πολύ ανθεκτική και σκληρή.

Η λεία επιφάνεια του χαλαζία είναι πολύ ανθεκτική και σκληρή.

7 Tips για να Αποκτήσετε την Κουζίνα των Ονείρων σας!

Αντοχή

Τόσο ο γρανίτης όσο και ο χαλαζίας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και σκληρά υλικά. Ο γρανίτης έχει μεγάλη αντοχή στη θερμοκρασία και στα γδαρσίματα, ως πορώδες όμως υλικό δεν παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα στη σκουριά και στους υγρούς λεκέδες καθώς τους απορροφά σχεδόν αυτόματα ως μια καθαρά φυσική διαδικασία. Ο χαλαζίας, από την άλλη, είναι σκληρότερο ως υλικό από το γρανίτη και ως εκ τούτου πιο ανθεκτικό. Σε σχέση με την μη πορώδη φύση του καθίσταται ισχυρότερος ενάντια στη συντήρηση μικροβίων.

Απίστευτοι Πάγκοι Κουζίνας: Δείτε τους πιο Ξεχωριστούς

Τιμή

Σε γενικές γραμμές ο γρανίτης ως φυσικό υλικό έχει υψηλό κόστος αγοράς ωστόσο η απόκτηση ενός πάγκου από χαλαζία ίσως και να κοστίσει περισσότερο λόγω του ότι οι πλάκες από χαλαζία πωλούνται σε μικρές διαστάσεις (λειτουργικά ζητήματα) γεγονός που απαιτεί περισσότερες για μια ολοκληρωμένη κατασκευή.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν και Μετά: Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα!

.

Μια ξεπερασμένη κουζίνα μπορεί να αλλάξει τελείως εικόνα ακολουθώντας μερικά βασικά τιπς. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Κουζίνα: Παλιές Τάσεις που Επιστρέφουν Δυναμικά!

.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες, ή μάλλον παλιές, διακοσμητικές συνήθειες που επιστρέφουν στην κουζίνα μας!

Έτσι θα Δημιουργήσετε την πιο Όμορφη «Βρετανική» Κουζίνα

.

Η κουζίνα δεν σταματά ποτέ να θέλει ανανέωση. Πάρτε ιδέες από αυτήν την διάσημη κουζίνα και κάντε τη δική σας αγνώριστη!

Αυτή η Κουζίνα Εξοικονομεί και την Παραμικρή Γωνία του Χώρου σας

.

Δείτε τι κρύβει μέσα στα ντουλάπια της αυτή η απίστευτα λειτουργική κουζίνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καπάκια από Βαζάκια: Υπέροχες Ιδέες για να τα Χρησιμοποιήσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

9 Πράγματα που δεν Σκεφτήκατε Ποτέ να Βάλετε σε Κάδρο (Ενώ θα Έπρεπε)