Japandi: Το Στιλ που δίνει Μορφή στο Well Being

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Japandi: Το Στιλ που δίνει Μορφή στο Well Being

 

Το Japandi είναι μια τάση που ήρθε για μείνει γιατί "εξυπηρετεί" τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης. Στην πραγματικότητα είναι το "πάντρεμα" των καλύτερων στοιχείων από δύο διαφορετικά στιλ. Του ιαπωνικού και του σκανδιναβικού. Πιο συγκεκριμένα η minimal ιαπωνική αισθητική γίνεται “ένα’ με τη σκανδιναβική λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι χώροι πολύ κομψοί, άνετοι και φιλόξενοι.

Το στιλ αυτό παρά την αφαιρετική του διάθεση εκπέμπει ιδιαίτερα ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας φυσικά υλικά, το στοιχείο του χειροποίητου και απαλές παλέτες χρωμάτων.

Το ξύλο, είναι χαρακτηριστικό υλικό στα σκανδιναβικά και στα ιαπωνικά έπιπλα και δάπεδα. Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση είναι πιο ανοιχτές οι αποχρώσεις του, ενώ στη δεύτερη πιο σκούρες. Το Japandi προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για να συνδυαστούν μεταξύ τους και να προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους χώρους.

5 «Παλιές» Τάσεις της Διακόσμησης που δεν μας Έχουν Κουράσει Καθόλου

Η αφαιρετική τάση και η ουδετερότητα, συναντούν τη λειτουργικότητα του σκανδιναβικού στιλ, το οποίο έχει αρκετές mid-century επιρροές. Στους χώρους επικρατεί το λευκό, το απαλό γκρι, η φυσική απόχρωση των ξύλων, αλλά και αρκετές αντιθέσεις πάλι με ουδέτερα χρώματα, όπως το σκούρο γκρι ακόμα και το μαύρο.

Τα έπιπλα έχουν καθαρές γραμμές και είναι πάντοτε αναπαυτικά, όπως ορίζει η σκανδιναβική αισθητική. Ωστόσο οι χώροι περιλαμβάνουν και στοιχεία ιαπωνικής διακόσμησης όπως τα χειροποίητα κομμάτια που είναι συνήθως τα πιο statement, αυτά δηλαδή που ξεχωρίζουν μέσα στον χώρο.

Τα κεραμικά πλέον είναι μεγάλη τάση λόγω του χειροποίητου και οικολογικού τους χαρακτήρα και αποτελούν βασικά διακοσμητικά στοιχεία στο japandi. Επομένως δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο ύφος του.

Υπνοδωμάτιο 2023: Αυτές Είναι οι Μεγαλύτερες Τάσεις Διακόσμησης Φέτος!

Ένα ακόμα πολύ δυνατό στοιχείο είναι τα φυτά γιατί φέρνουν τη φύση μέσα στο σπίτι και δημιουργούν ένα πολύ ήρεμο και φιλικό περιβάλλον. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε με αυτά το σπίτι. Μία καλή ιδέα και πολύ μεγάλη τάση είναι να δημιουργήσετε μια πράσινη γωνιά με πολλά φυτά σε διαφορετικά είδη και μεγέθη. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μεγάλο φυτό σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού για να δείχνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Πολύ όμορφα όμως είναι και τα μικρότερα φυτά πάνω σε έπιπλα και ράφια.

Αυτό το Διακοσμητικό Αντικείμενο Έχουν στο Σπίτι τους Όλοι οι Άνθρωποι που Έχουν Στιλ

Ο λόγος που το japandi αποκτά διαχρονικότητα στον χώρο του design και της διακόσμησης, είναι γιατί προωθεί έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής και δίνει προσοχή σε ό,τι έχει πραγματικά αξία στην καθημερινότητα μας. «Αγκαλιάζει» όλη τη φιλοσοφία του well being, δηλαδή της ευημερίας, η οποία ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι.  Γι' αυτό είναι σημαντικό να νιώθουμε άνετοι, χαρούμενοι και υγιείς μέσα σε αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Διακοσμητικό Trend που θα Δείτε Παντού!

.

Αυτό το διακοσμητικό trend μπορείτε να το βάλετε παντού.

7 Στιλάτες Ιδέες για να Μεταμορφώσετε έναν Μεγάλο Άδειο Τοίχο

.

7 υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε έναν μεγάλο άδειο τοίχο.

Τα Μεγάλα Μυστικά των Interior Designer στη Διακόσμηση

.

Μάθετε τα μυστικά των διακοσμητών: δείτε πώς θα κάνετε το χώρο σας να δείχνει σαν να έχει φτιαχτεί από χέρι ειδικού, προσέχοντας ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες.

6 Απαραίτητα Πράγματα για Κάθε Υπνοδωμάτιο

.

Δημιουργήστε το ιδανικό υπνοδωμάτιο ενσωματώνοντας στον χώρο αυτά τα 6 πράγματα.

Η No1 Τάση στη Διακόσμηση για Φέτος!

.

Μήπως να βάλετε και εσείς αυτό το trend στο σπίτι σας φέτος;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Καθαρίσετε Αποτελεσματικά το Πληκτρολόγιο του Λάπτοπ σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Λόγοι που Είναι Απαραίτητο το Συρματάκι της Κουζίνας