Βρείτε Αυτό που Χάσατε Μέσα στο Σπίτι με τον πιο Απλό Τρόπο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Βρείτε Αυτό που Χάσατε Μέσα στο Σπίτι με τον πιο Απλό Τρόπο

Αν είστε από αυτούς τους ανθρώπους που χάνετε συχνά πράγματα, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερο τάξη και να μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αυτά που δεν θυμάστε πού βάλατε μέσα στο σπίτι.

Ξεκινήστε εξασκώντας τη μνήμη σας Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε σε όλο το σπίτι χωρίς λόγο, σκεφτείτε για λίγα λεπτά πού θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται το αντικείμενο που χάσατε. Μην κάνετε το λάθος να ξεκινήσετε από τα σημεία που νομίζετε πως το είδατε τελευταία φορά. Απλά σκεφτείτε που συνηθίζετε να το βάζετε στην καθημερινότητά σας και το πιο πιθανόν είναι να βρίσκεται εκεί. Άλλωστε η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια.

6 Σίγουρες Κρυψώνες στο Σπίτι για τα Κοσμήματα και τα Χρήματά σας!

Σκεφτείτε καλα πριν ξεκινήσετε το ψάξιμο, σε ποια σημεία συνηθίζετε να βάζετε τα πράγματα που χάσατε

Σκεφτείτε καλα πριν ξεκινήσετε το ψάξιμο, σε ποια σημεία συνηθίζετε να βάζετε τα πράγματα που χάσατε.

Ξαναψάξτε στα σημεία που ήδη ψάξατε Όταν χάνουμε κάποιο αντικείμενο το μυαλό μας γεμίζει με σκέψεις για το πού μπορεί να είναι. Έτσι όταν ψάχνετε σε διάφορα σημεία συνήθως ψάχνετε επιφανειακά και χωρίς την πρέπουσα προσοχή εξαιτίας του μη καθαρού μυαλού σας. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και ξαναψάξτε με προσοχή σε όλα τα σημεία που ήδη έχετε περάσει. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρίσκεται το αντικείμενο που χάσατε μέσα στο συρτάρι που ήδη κοιτάξατε δύο φορές.

Μην ψάχνετε σε μεμονωμένα σημεία Σύμφωνα με έρευνα που έγινε αποδείχτηκε πως τα περισσότερα πράγματα που χάνονται μέσα στο σπίτι, συνήθως βρίσκονται λίγα εκατοστά πιο δίπλα από εκεί που πιστεύαμε πως είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα βρίσκουμε εύκολα. Το μυαλό μας από συνήθεια ψάχνει στο σημείο που πιστεύουμε οτι το είδαμε τελευταία φορά, αλλά δεν ψάχνει και στα τριγύρω σημεία. Μην κοιτάτε μόνο πάνω στο τραπεζάκι που αφήσατε τα κλειδιά σας αλλά κοιτάξτε και στην διπλανή πολυθρόνα, κάτω από το τραπέζι, δίπλα, παραδίπλα και σε όλο τον γύρω χώρο.

Έχοντας τακτοποιημένο το σπίτι σας θα έχετε το μυαλό σας καθαρό από έννοιες και δεν θα χάνετε πράγματα εύκολα

Έχοντας τακτοποιημένο το σπίτι σας θα έχετε το μυαλό σας καθαρό από έννοιες και δεν θα χάνετε πράγματα εύκολα.

Διατηρήστε τακτοποιημένο το σπίτι σας Όταν υπάρχει τάξη σε ένα σπίτι τότε δύσκολα θα χαθεί κάτι. Επίσης φροντίστε να βάζετε τα κλειδιά σας, την τσάντα σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε σε καθημερινή βάση σε συγκεκριμένο σημείο όταν επιστρέφετε σπίτι. Μην αφήνετε ποτέ κάτι πρόχειρα πάνω σε μια επιφάνεια με σκοπό να το τακτοποιήσετε αργότερα. Καλύτερα να τα τακτοποιείτε όλα με το που μπαίνετε σπίτι για να γλυτώνετε και τον χρόνο του ψαξίματος αργότερα.

Eπομένως, ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε κάτι που χάσατε είναι να τακτοποιήσετε όλη την ακαταστασία που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι σας. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρείτε πολύ γρήγορα το αντικείμενο που λείπει.

Δείτε τον χώρο σας από άλλη οπτική γωνία.

Δείτε τον χώρο σας από άλλη οπτική γωνία.

Διαβάστε εδώ ανώδυνους τρόπους για να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας παιχνιδάκι.

Κοιτάξτε τον χώρο σας από άλλη οπτική γωνία Προσπαθήστε να ψάξετε για το αντικείμενο που χάσατε ανεβαίνοντας σε ένα σκαμπό, ξαπλώνοντας στο πάτωμα ή και καθιστοί. Μερικές φορές το μυαλό σου βρίσκει πράγματα ευκολότερα όταν κοιτάει τον χώρο από μια διαφορετική οπτική.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πολύ Χρήσιμες Συνήθειες των Οργανωτικών Ανθρώπων

.

Έτσι θα οργανώσετε μια για πάντα το σπίτι σας -και τη ζωή σας- με 7 πολύ απλές συνήθειες.

Οργανώστε τις Συνταγές σας για να Βρίσκετε Πάντα Αυτήν που Θέλετε!

.

Πετάξτε το τετράδιο της γιαγιάς και οργανώστε τέλεια τις συνταγές σας με αυτούς τους τρόπους.

11 Πανέξυπνες Λύσεις με Αντικείμενα που Έχετε ήδη στην Κουζίνα σας

.

Δείτε 11 πράγματα στην κουζίνα σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας με έξυπνο τρόπο.

4 Πράγματα που Αρνείστε να Αλλάξετε στο Σπίτι σας Γιατί Είναι Μπελάς

.

Δείτε ποια είναι τα προβλήματα για τα οποία συχνά λέτε ψέμματα στον εαυτό σας για να μην τα αλλάξετε, και πώς να τα λύσετε.

4 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε το Σπίτι σας με Μηδέν Άγχος και Κούραση

.

Τακτοποιήστε το σπίτι σας γρήγορα και με μηδενικό άγχος με τα ζεν κόλπα που σας προτείνουμε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό το Χρώμα στα Μαλλιά Είναι η Νέα Μόδα του Φθινοπώρου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Σημάδια ότι δεν Είστε πια Είκοσι Χρονών