Η Απίστευτη Έρευνα που Αποκαλύπτει το πώς η Τσάντα σας Επηρεάζει τα Ψώνια σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Η Απίστευτη Έρευνα που Αποκαλύπτει το πώς η Τσάντα σας Επηρεάζει τα Ψώνια σας

Εσείς χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια σας; Αν ναι τότε θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας που αποδεικνύει πως όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες τσάντες ίσως και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε junk food.

Οι ερευνητές Uma Karmarkar και Bryan Bollinger κάνοντας ενδελεχή έρευνα κατέλειξαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον και καθόλου αναμενόμενο συμπέρασμα: «Οι άνθρωποι που κουβαλάνε τις δικές τους τσάντες για τα ψώνια τους είναι πιο επιρρεπείς στο να αγοράσουν βιολογικά τρόφιμα αλλά και junk food».

Όσον αφορά το συμπέρασμα πως οι άνθρωποι με επαναχρησιμοποιούμνες τσάντες ψωνίζουν βιολογικά τρόφιμα, το κατανοούμε απόλυτα. Νοιάζονται για το περιβάλλον αλλά και την οικολογία. Επίσης, θέλουν να φροντίζουν και τον εαυτό τους κι έτσι προτιμούν να αγοράζουν βιολογικές τροφές.

Οι άνθρωποι που κουβαλάνε οικολογικές τσάντες ψωνίζουν τόσο βιολογικά προιόντα όσο και junk τροφές

Οι άνθρωποι που ψωνίζουν με οικολογικές τσάντες ψωνίζουν τόσο βιολογικά προϊόντα όσο και junk τροφές.

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι πώς γίνεται ένας άνθρωπος με οικολογικές ευαισθησίες να αγοράζει περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα από έναν άνθρωπο χωρίς καμία περιβαλλοντική ή διατροφική ανησυχία. Η ερευνήτρια Uma Karmarkar εξηγεί: «Στην ψυχολογία των καταναλωτών, η λέξη 'αδειοδότηση' είναι το κλειδί. Αν συμπεριφέρoμαι καλά σε μια κατάσταση, εγώ ο ίδιος δίνω την άδεια στον εαυτό μου να φερθεί άσχημα σε μια άλλη κατάσταση. Παρόμοια έρευνα έχει επίσης γίνει στις αποφάσεις για την υγεία. Προτιμώ να πάρω ένα αναψυκτικό διαίτης; Eπιτρέπω στον εαυτό μου να φάει ένα χάμπουργκερ. Στην περίπτωση αυτή, φέρνοντας μια οικολογική τσάντα για τα ψώνια σας, σας κάνει να νομίζετε ότι είστε φιλικοί προς το περιβάλλον, έτσι ώστε να μπορέσετε να δικαιολογήσετε στον εαυτό σας ένα παγωτό ή κέικ. Αισθάνεστε ότι έχετε κερδίσει».

Εσείς έχετε παρατηρήσει να συνοδεύετε το χάμπουργκερ σας με διαιτιτικό αναψυκτικό

Εσείς έχετε παρατηρήσει να συνοδεύετε το μπέργκερ σας με διαιτητικό αναψυκτικό;

«Φέρνοντας μια τέτοια τσάντα από το σπίτι σας κάνει να αισθάνεστε ενάρετοι, έτσι ώστε να αισθάνεστε καλά για να πάρετε μια άλλη απόφαση που ίσως να μην είναι και τόσο ενάρετη. Έτσι αισθάνεστε ότι έχετε εξισορροπήσει τη συμπεριφορά σας».

Αυτή η συμπεριφορά ίσως να σας φαίνεται οικεία ακόμα κι αν δεν παίρνετε οικολογικές τσάντες στο σούπερ μάρκετ. Μήπως έχετε παρατηρήσει πως όταν γεμίζετε το καλάθι σας με λαχανικά και φρούτα, στη συνέχεια επιτρέπετε στον εαυτό σας να πάρει και μερικές σοκολάτες ή παγωτά; Και σε αυτήν την περίπτωση ακολουθείτε την ίδια τακτική. Νιώθωντας ικανοποιημένοι με την απόφασή σας να τρώτε υγιεινά, δωροδοκείτε τον εαυτό σας με λιχουδιές - κάτι που φυσικά είναι τελείως λάθος.

Η οικολογική τσάντα ωθεί τους ανθρώπους να αγοράζουν ανθυγιεινά τρόφιμα

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες ίσως να ωθούν τους ανθρώπους να κάνουν κακές διατροφικές επιλογές.

Βέβαια, η λύση δεν είναι να μην παίρνετε επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, μιας και έτσι κάνετε πολύ καλό και στο περιβάλλον, αλλά και στον εαυτό σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις αυτόματες επιλογές σας - και να τις διορθώσετε.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Αυτό το Σκεύος που Χρησιμοποιείτε Καθημερινά Μπορεί να Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία σας!

.

Μια νέα έρευνα έρχεται να σας πει ποιο είναι το κουζινικό σκεύος που υπονομεύει την υγεία σας καθημερινά.

Αυτή Είναι η Ζυγαριά του Μέλλοντος που σας Λέει Πόσο Υγιεινό είναι το Φαγητό σας

.

Δείτε τη σούπερ ζυγαριά που σας λέει πόσο φρέσκο και θρεπτικό είναι το φαγητό σας.

Έρευνα: Ο Απίστευτος Λόγος που οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερη Ξεκούραση από τους Άντρες

.

Νέα έρευνα έρχεται να μας πει για ποιο λόγο οι γυναίκες κουράζονται περισσότερο από τους άνδρες.

9 Έξυπνες Συνήθειες Που Αδυνατίζουν και Φέρνουν τη Φύση στο Πιάτο σας!

.

Οι ακόλουθοι κανόνες υπόσχονται να σας βοηθήσουν να τρώτε πιο υγιεινά να σας απαλλάξουν από τις περιττές θερμίδες και να φέρουν τη φύση στη διατροφή σας!

Τρομακτική Έρευνα: Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό Αμέσως πριν τον Ύπνο

.

Όλοι ασχολούνται με το κινητό ή το τάμπλετ πριν κοιμηθούν; Ξέρατε, όμως, πόσο κακό κάνει στην υγεία σας; Δείτε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμήσετε ένα βιβλίο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Νέες Έρευνες Αποκαλύπτουν Γιατί Όλοι Είδαμε "Το Φόρεμα" με Διαφορετικά Χρώματα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Καθημερινές Τροφές για να Έχετε Μυαλό Ξυράφι!