Η Ανακαίνιση της Χρονιάς Είναι Αυτή και Έγινε στο Λονδίνο!

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Η Ανακαίνιση της Χρονιάς Είναι Αυτή και Έγινε στο Λονδίνο!

Αυτή η ανακαίνιση που έγινε στο Λονδίνο μετέτρεψε ένα σπίτι που της βικτοριανής εποχής σε μοντέρνο αριστούργημα. Υπεύθυνοι είναι οι αρχιτέκτονες Jay Gort και Fiona Scott. Δείτε το τελικό αποτέλεσμα.

thehomeissue_londino02

Η κουζίνα είναι γεμάτη παράθυρα για να μπαίνει άπλετο φως.

thehomeissue_londino01

Το σκούρο μπλε της τραπεζαρίας συνδυάζεται όμορφα με τα εμφανή τούβλα που υπάρχουν στο σπίτι από τη δεκαετία του '50.

Δείτε τα 10 πιο όμορφα ιστορικά κτίρια στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας κομμάτια από τη δομή του σπιτιού όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη ανακαίνιση (που έγινε τη δεκαετία του '50), οι αρχιτέκτονες αναδιοργάνωσαν το εσωτερικό του σπιτιού. Ο στόχος τους ήταν να φέρουν το φως του ήλιου μέσα στο σπίτι και όπως βλέπετε το κατάφεραν.

Η κουζίνα μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη και έχει μια πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα που κάνει τον χώρο της ενιαίο με τον καταπράσινο κήπο του σπιτιού.

thehomeissue_londino05

Πόσο όμορφος μπορεί να είναι ο συνδυασμός του παλιού με το νέο.

thehomeissue_londino04

Μια τεράστια μπαλκονόπορτα οδηγεί στην καταπράσινη αυλή του σπιτιού.

Οι αρχιτέκτονες επανασχεδίασαν τον χώρο ρίχνοντας μερικούς τοίχους και προσθέτοντας νέα ανοίγματα προκειμένου να συνδέσουν χώρους μεταξύ τους. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα και να συνδυάσουν τέλεια την παλαιότητα και τον χαρακτήρα του κτιρίου με το μοντέρνο στοιχείο που κυριαρχεί στο εσωτερικό του.

Δείτε εδώ πώς ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα που στη συνέχεια έγινε φυλακές, είναι σήμερα ένα μουσικό σχολείο!

thehomeissue_londino03

Το ξύλινο ταβάνι είναι αρκετά ιδιαίτερο ενώ πάνω από την κουζίνα υπάρχει και ένας φεγγίτης από τον οποίο μπαίνει άπλετο φως στο χώρο.

Στο εσωτερικό του σπιτιού η κουζίνα είναι ανοιχτή ενώ το ίδιο ισχύει με την τραπεζαρία και το μικρό σαλόνι. Οι χώροι του καθιστικού περιβάλλουν την σκάλα του σπιτιού ενώ δύο μεγάλοι φεγγίτες φέρνουν φυσικό φως μέσα στον χώρο. Το περίτεχνο ξύλινο ταβάνι του σπιτιού δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο εσωτερικό του σπιτιού ενώ το ίδιο κάνουν και οι τοίχοι που είναι βαμμένοι σε λευκό και γαλάζιο και αφήνουν και μερικά τούβλα και κεραμικά πλακάκια να φαίνονται σε μερικά σημεία.

Δείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο που Έγινε Έργο Τέχνης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλτα στην όχι και τόσο μακρινή Αθήνα, Μέρος 1ο: Η δεκαετία του `50

.

Πάμε μία βόλτα στην Αθήνα των `50s; Στην αγαπημένη μας Αθήνα; Όχι σε αυτή που βιώνουμε καθημερινά όσοι ζούμε και εργαζόμαστε στην πρωτεύουσα, αλλά σε αυτή που πέρασε και πήρε μαζί της πολλά τα οποία δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν.

Βόλτα στην όχι και τόσο μακρινή Αθήνα, Μέρος 3ο: Η δεκαετία του `70

.

Η ψηφιακή μας βόλτα στην παλιά Αθήνα κλείνει με την δεκαετία του `70. Η πρωτεύουσα αλλάζει σταδιακά αφήνοντας πίσω της πολλά που σήμερα αγνοούμε και φέρνοντας περισσότερα που ακόμα και σήμερα αποτελούν τμήμα της καθημερινότητας μας.

O ‘Hρωας του Σπιτιού Ξεκινά από την Κουζίνα

.

Μήνας ευκαιριών για να δημιουργήσεις την κουζίνα που ονειρεύεσαι.

Αυτοί οι Τοίχοι από Νερό θα Κάνουν το Σπίτι σας πιο Ζεστό

.

Την καλύτερη μόνωση δεν την προσφέρουν τα μονωτικά υλικά, αλλά κάτι πολύ πιο συχνό: το νερό! Δείτε την καινοτόμα λύση που βρήκε ένας Ούγγρος αρχιτέκτονας.

Βόλτα στην όχι και τόσο μακρινή Αθήνα, Μέρος 2ο: Η δεκαετία του `60

.

Πάμε μία ακόμα βόλτα στην παλιά Αθήνα; Στην Αθήνα της δεκαετίας του `60 αυτή τη φορά; Να δούμε την πρωτεύουσα μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής που πέρασε και πήρε μαζί της πολλά τα οποία δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι προκαλεί η έλλειψη ύπνου στο σώμα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 γρήγοροι (και εφικτοί) τρόποι να μαζέψετε χρήματα