Γυαλιά Ηλίου: 3 Βήματα για να Διαλέξετε το Σωστό Ζευγάρι

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Γυαλιά Ηλίου: 3 Βήματα για να Διαλέξετε το Σωστό Ζευγάρι

Προστατέψτε τα μάτια σας κόντρα την ηλιακή ακτινοβολία βάζοντας της τα –(κατάλληλα) γυαλιά... ηλίου.

Εν όψει των διακοπών μπορεί να δικαιολογείται να κάνετε λίγο τα στραβά μάτια στη δουλειά και τις καθημερινές υποχρεώσεις σας. Δεν μπορείτε όμως να κάντε το ίδιο με την ήλιο. Εξάλλου, η ακτινοβολία του μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βλαβερή για τα μάτια σας γεγονός που καθιστά τα γυαλιά ηλίου απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε εξόρμηση που επιχειρείτε υπό το φως της ημέρας. Πριν όμως τα βάλετε... στο μάτι, μάθετε πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι που θα σας προσφέρει απόλυτη προστασία. Η σωστή επιλογή του, άλλωστε, κρίνεται σε 3 βήματα.

Βήμα #1 Όσο κι αν σας αρέσει το σχήμα τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξετε να πληρούν τις προϋποθέσεις καλής κατασκευής, της υψηλής απορροφητικότητας των φίλτρων και της καθαρότητας των κρυστάλλων. Προτού λοιπόν περάσετε στο ταμείο, πρέπει να ελέγξετε διεξοδικά την ετικέτα τους ώστε να βεβαιωθείτε ότι αντανακλούν ή απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ετικέτα τους πρέπει να αναγράφει ότι προσφέρει 100% προστασία από τις επικίνδυνες ακτίνες UV.

Το καλοκαίρι σημαίνει ήλιος και παραλία; Δείτε εδώ πώς θα αποχαιρετίσετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού... τρώγοντας!

Τα μάτια σας δεκατέσσερα: Πριν την απομάκρυνση από το ταμείο, ελέγξτε την ετικέτα τους για να δείτε ότι τα γυαλιά ηλίου σας πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις!

Τα μάτια σας δεκατέσσερα: Πριν την απομάκρυνση από το ταμείο, ελέγξτε την ετικέτα τους για να δείτε ότι τα γυαλιά ηλίου σας πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις!

Βήμα #2 Επιλέξτε το σκελετό με κριτήριο το σχήμα του προσώπου σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το βασικό ζητούμενο δεν είναι μόνο να σας ταιριάζει και να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας αλλά και να «κλείνει» τη δίοδο στην ηλιακή ακτινοβολία από κάθε γωνία. Σημειώστε ότι τα μεγάλα καμπυλωτά γυαλιά προσφέρουν υψηλή προστασία στα περισσότερα σχήματα προσώπου.

Πατήστε εδώ για να αποκαλύψετε μια εφαρμογή που σας λέει πόσο χρονών φαίνεστε.

Οι μεγάλες καμπύλες... μετράνε-τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα γυαλιά ηλίου!

Οι μεγάλες καμπύλες... μετράνε-τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα γυαλιά ηλίου!

Βήμα #3 Παρά την κοινή αντίληψη, οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν προστατεύουν καλύτερα τα μάτια σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και οι διάφανοι φακοί (δηλαδή εκείνοι που δεν έχουν χρώμα), απορροφούν το ίδιο καλά την ηλιακή ακτινοβολία. Βασική προϋπόθεση για να ισχύει αυτό βέβαια δεν είναι άλλη από την καλή ποιότητα των κρυστάλλων.

7 Πράγματα που δεν Ξέρατε για το Απόλυτο Καλοκαιρινό Φρούτο, το Καρπούζι!

Καθαρά και ξάστερα: οι ανοιχτόχρωμοι φακοί ηλίου προστατεύουν εξίσου αποτελεσματικά τα μάτια σας.

Καθαρά και ξάστερα: οι ανοιχτόχρωμοι φακοί ηλίου προστατεύουν εξίσου αποτελεσματικά τα μάτια σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Tips για να Προστατεύσετε τα Μάτια Σας από τον Καλοκαιρινό Ήλιο!

.

Αυτά τα 14 tip θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα μάτια σας από τον πιο ορατό κίνδυνο: τον ήλιο.

Το Μαρόκο στη βεράντα σας

.

Xρώματα, σχέδια – γιατί όχι – μυρωδιές σας ταξιδεύουν στο εξωτικό Μαρόκο, χωρίς ταλαιπωρία. Δρασκελίστε μόνο δυο βήματα από το καθιστικό σας και προσγειωθήκατε.

Αυτά Είναι Όλα Όσα Πρέπει να Έχετε στο Σπίτι Όταν Γυρίσετε από την Παραλία

.

Όταν γυρίζετε από την παραλία πρέπει να είστε σωστά εξοπλισμένοι με όλα αυτά τα πράγματα για να ελαχιστοποιήσετε την βλάβη που σας κάνει ήλιος. Δείτε τα!

Μετατρέψτε το Σπίτι σας στο πιο Εξωτικό Μέρος στο Κόσμο!

.

Μάθετε πώς μπορείτε να δώσετε στο χώρο σας εξωτικές πινελιές χωρίς να χάσει ούτε πόντο από την κομψότητά και τη φινέτσα του.

8 Τροφές που Προστατεύουν Από τον Ήλιο!

.

Η αντηλιακή προστασία δεν υπήρξε πότε πιο νόστιμη! Και το οφείλει στις 8 υπερ-τροφές που σας παρουσιάζουμε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μαυρίστε Φυσικά Φτιάχνοντας την Δική σας Κρέμα Self-Tan

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλη η Αλήθεια για το Παγωτό (Και Γιατί Τελικά Μπορείτε Να τα Απολαμβάνετε Χωρίς Ενοχές)