Γρήγορο Καθάρισμα του Σπιτιού σε Μόνο 15 Λεπτά

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Γρήγορο Καθάρισμα του Σπιτιού σε Μόνο 15 Λεπτά

Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που δεν θα μπορείτε να αφιερώσετε όλο το χρόνο του κόσμου για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Μόλις ξεκινήσατε μία καινούργια δουλειά που είναι πολύ απαιτητική, γίνατε μητέρα ή απλά σας ειδοποίησαν οι φίλοι σας ότι θα σας επισκεφτούν σε λίγες ώρες στο σπίτι.

Υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας σε μόλις 15 λεπτά (ή και σε πολύ λιγότερο) αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω πολύ απλά tips.

Βάλτε μουσική Καταρχάς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε να παίζει μία playlist με τα αγαπημένα σας γρήγορα τραγούδια έτσι ώστε να σας δίνουν την ώθηση να κάνετε πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα τις δουλειές σας. Εννοείται πως δεν επιτρέπεται να σταματάτε για να χορέψετε... εκτός αν έχετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.

Κάντε το Καθάρισμα της Κουζίνας Μετά το Μαγείρεμα Εύκολη Υπόθεση!

thehomeissue_katharisma

15 λεπτά είναι αρκετά για να καθαρίσετε τα βασικά.

Ετοιμάστε τα εργαλεία σας Καλό είναι να έχετε έτοιμο έναν κουβά με όλα τα απαραίτητα καθαριστικά για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα βάλτε στον κουβά πετσέτες τις οποίες έχετε για καθάρισμα, ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, ένα καθαριστικό για τζάμια και ένα ξεσκονόπανο. Πάρτε τον κουβά σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού πηγαίνετε. Έτσι, δε θα χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε κάθε φορά από δωμάτιο σε δωμάτιο για να παίρνετε τα απαραίτητα.

Βάλτε χρονόμετρο Έχετε 4-5 δωμάτια να καθαρίσετε; Χωρίστε το χρόνο σας σε ίσα μέρη και αφιερώστε ίσο χρόνο σε κάθε ένα από τα δωμάτιά σας. Με το που χτυπάει το ρολόι πηγαίνετε στο επόμενο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι καθαρίσατε όλο το σπίτι και όχι μόνο τα μισά δωμάτια.

Ανώδυνοι Τρόποι για να Κάνετε το Καθάρισμα σας Παιχνιδάκι

Καθαρίστε με τη φορά του ρολογιού Ξεκινήστε από όποιο δωμάτιο θέλετε και έπειτα πηγαίντε στο επόμενο σύμφωνα με τη ροή του σπιτιού σας προς τη φορά του ρολογιού. Πηγαίνοντας από το ένα δωμάτιο σε ένα άλλο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού χάνετε πολύτιμο χρόνο. Όσο περνάει ο καιρός το μονοπάτι που ακολουθείτε θα σας γίνει δεύτερη φύση και έτσι θα γίνεστε όλο και πιο γρήγοροι.

Σκουπίστε Φυσικά το γρήγορο καθάρισμα δεν περιλαμβάνει και σφουγγάρισμα. Βγάλτε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε όλο το σπίτι με γρήγορες κινήσεις. Μην κάνετε λεπτομέρειες. Δώστε έμφαση στις μεγάλες επιφάνειες για να μην χάνετε χρόνο. Η είσοδος του σπιτιού είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή. Δείτε πώς να την οργανώσετε σωστά

Με λίγη μουσικούλα μπορεί να γίνει το καθάρισμα... παιχνιδάκι!

Με λίγη μουσικούλα μπορεί να γίνει το καθάρισμα... παιχνιδάκι!

Ξεσκονίστε μόνο τα σημεία που φαίνονται περισσότερο Ή αλλιώς η μέθοδος της πεθεράς. Σίγουρα δεν έχετε χρόνο να ξεσκονίσετε όλο το σπίτι λεπτομερώς. Επικεντρωθείτε, λοιπόν, περισσότερο στα πιο εμφανή σημεία. Τα λευκά πορτατίφ και τα μαύρα, ξύλινα τραπεζάκια έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερο τη σκόνη που έχουν μαζέψει. Έτσι, καλό είναι να ξεκινήσετε από αυτά.

Γεμίστε τα καλάθια σας Μέσα σε μόλις 15 λεπτά δεν προλαβαίνετε να βάζετε τα πάντα στη θέση τους. Kάθε δωμάτιο του σπιτιού σας καλό είναι να έχει ένα ντουλαπάκι ή έστω ένα καλάθι στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε ό,τι περισσεύει (βιβλία, παιχνίδια, παπούτσια, κάλτσες).

6 Κόλπα της Γιαγιάς για Τέλειο Καθάρισμα

Ψεκάστε και προχωρήστε Ψεκάστε με το πολυκαθαριστικό σας όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το να κάτσει για λίγο. Συνεχίστε τις δουλειές σας και περάστε μετά από λίγη ώρα όλες τις επιφάνειες με ένα πανί.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τι Κάνουν Καθημερινά όσοι Λατρεύουν την Καθαριότητα

.

Η καθαριότητα (και η συνεπακόλουθη αρχοντιά) θέλει θυσίες. Για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε ποια πράγματα φροντίζουν καθημερινά οι λάτρεις της καθαριότητας.

Οδηγός για Πεντακάθαρο Σπίτι χωρίς Κόπο

.

Καθαρίστε το σπίτι σας εύκολα. Απλοποιήστε τη ζωή σας και αφιερώστε ελάχιστο χρόνο σε ό,τι σας κουράζει.

Καθαρίστε το Σπίτι σας Χωρίς Κόπο: Δείτε πώς θα Μειώσετε την Ακαταστασία

.

Η «καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» λέει η παροιμία! Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς.

Αυτά Είναι τα 5 Πράγματα που δεν Πρέπει να Αγγίζει η Ηλεκτρική Σκούπα σας!

.

Αυτές είναι οι απαγορευμένες ζώνες στις οποίες η ηλεκτρική σκούπα σας «τρώει» πόρτα.

Τα Μυστικά της Καθαριότητας: 4 Tips που Πολλοί δεν Γνωρίζουν

.

Για πεντακάθαρο σπίτι χρειάζεστε τα σωστά εργαλεία!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παστίτσιο Μανιταριών Από τον Γιώργο Τσούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς Εξουδετερώνουν τους Συναγερμούς οι Διαρρήκτες;