Γλιτώστε το Καθαριστήριο με Αυτές τις Οδηγίες κι Εξοικονομήστε Χρήματα

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, PLUS +, LIVING +

Γλιτώστε το Καθαριστήριο με Αυτές τις Οδηγίες κι Εξοικονομήστε Χρήματα

Πόσο πολύ θα θέλατε να πηγαίνετε όλα σας τα ρούχα στο καθαριστήριο αλλά τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να κάνετε κάτι τέτοιο σε καθημερινή ή τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση; Ορίστε πώς θα το γλιτώσετε.

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται το 65% των ρούχων που πηγαίνει ο κόσμος στο καθαριστήριο, θα μπορούσαν να πλυθούν στο χέρι. Σε αυτό φταίνε οι κατασκευαστές των ρούχων οι οποίοι θέλοντας να είναι πιο συντηρητικοί και να δίνουν έμφαση στην προσοχή που θα πρέπει να δίνεται στο πλύσιμο κάποιων ρούχων, βάζουν ετικέτες που στην ουσία δεν έχουν καμία βάση. Γλιτώστε χρήματα μαθαίνοντας τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να πλύνετε τελικά μόνοι σας.

Οδηγός της Νοικοκυράς: Δείτε τι Σημαίνουν τα Σύμβολα στις Ετικέτες των Ρούχων.

Αφήστε το υλικό του ρούχου να σας καθοδηγήσει Αν το ρούχο σας είναι φτιαγμένο από ρεγιόν (τεχνητό μετάξι), βελούδο, δέρμα, μετάξι και ταφτά καλό είναι να το αφήσετε στους επαγγελματίες. Αν, από την άλλη μεριά, είναι από μαλλί, βαμβάκι, λινό ή πολυέστερ, μπορείτε άνετα να το πλύνετε στο σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες φορές μπορείτε να πλένετε στο σπίτι και τα μεταξωτά σας ρούχα αλλά επειδή είναι λίγο παρακινδυνευμένο, καλό είναι να τα πηγαίνετε στο καθαριστήριο.

thehomeissue_stegnokatharisma01

Με λίγη προσοχή μπορείτε να πλύνετε στο χέρι όλα τα μάλλινα ρούχα σας που συνηθίζουν να γράφουν στο ταμπελάκι τους ότι θέλουν στεγνό καθάρισμα.

Πηγαίντε το σιγά-σιγά Αν έχετε αποφασίσει να πλύνετε ένα «επικίνδυνο» ρούχο στο σπίτι κάντε το πολύ προσεκτικά. Πλύντε το στο χέρι με κρύο νερό για να μην μπει. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ή μερικές σταγόνες baby shampoo για να καθαρίσετε λεκέδες από λάδι. Βουτήξτε το ρούχο σας μέσα στο νερό απαλά και αφήστε το να μουλιάσει για μερικά λεπτά. Ξεπλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει σε οριζόντια επιφάνεια για να μην ξεχειλωθεί την ώρα του στεγνώματος.

Σιδερώστε τα με προσοχή Η αλήθεια είναι πως όλα τα ρούχα μετά το πλύσιμο είναι τσαλακωμένα και χρειάζονται σιδέρωμα. Μπορείτε να σιδερώνετε ακόμα και τα ρούχα που λένε πως δεν πρέπει να σιδερώνονται βάζοντας από πάνω τους μία πετσέτα. Αμέσως μετά κρεμάστε τα σε μία κρεμάστρα για να ισιώσουν ακόμα περισσότερο.

Σιδερώστε τα Ρούχα σας Χωρίς Σίδερο με 7 Πανεύκολους Τρόπους.

Βέβαια, πριν κάνετε οτιδήποτε από τα παραπάνω δοκιμάστε την κάθε κίνηση σε μια γωνιά του ρούχου που δεν φαίνεται για να δείτε αν το ρούχο αποχρωματίζεται ή καταστρέφεται με οποιοδήποτε τρόπο, και μετά συνεχίστε σε όλο το ρούχο. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, καλύτερα πηγαίνετέ το στο καθαριστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδερώστε Καλύτερα με Αυτόν τον Έξυπνο Τρόπο!

.

Θέλετε να μάθετε πώς θα σιδερώνετε με πιο εύκολο τρόπο χωρίς να μειώσετε καθόλου το καλό αποτέλεσμα των σιδερωμένων ρούχων σας; Το μόνο που θα μειώσετε είναι ο χρόνος που θα είσαστε με το σίδερο στο χέρι.

Μάλλινα: Απαλλαγείτε από το Χνούδι τους σε Χρόνο dt!

.

Αυτό είναι το πιο απλό tip για να ξεφορτωθείτε το χνούδι από τα μάλλινα ρούχα σας.

Αυτές Είναι οι 10 Καλύτερες Συμβουλές για το Πλύσιμο των Ρούχων

.

Ανακαλύψτε τα μυστικά του πλυντηρίου με έναν μίνι-οδηγό που θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε το πλύσιμο ρούχων.

Οι Σίγουροι Τρόποι για να Εξαφανίσετε Αυτούς τους 5 Επίμονους Λεκέδες

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και εξολοθρεύστε ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες εύκολα και -προπάντων- αποτελεσματικά.

Αυτό είναι το Πλυντήριο Ρούχων που θα σας Λύσει τα Χέρια

.

Αυτό είναι το δίδυμο πλυντήριο ρούχων που σας γλιτώνει χρήματα σε κάθε πλύση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Στείλτε τον Γιο σας για Μπάσκετ και Μπορεί να Αποκτήσει Ένα Τέτοιο Διαμέρισμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 σημαντικοί λόγοι για να σταματήσετε να κυνηγάτε την τελειότητα