Γιατί ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος για έναν άντρα;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γιατί ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος για έναν άντρα;

Tι απαντά η επιστήμη, κόντρα στα στερεότυπα.

Μόλις χώρισες; Ξέρω τι σκέφτεσαι. Εκείνον να τα πίνει με τους φίλους του σε κάποιο μπαρ, φλερτάροντας με άλλες γυναίκες και απολαμβάνοντας τη ζωή του όσο ποτέ στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι όμως ότι εκείνος μπορεί να υποφέρει εξίσου με εσένα, ίσως και ακόμη περισσότερο. Γιατί; Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί.

Μετά το Διαζύγιο: Ένα Παιδί σε Δύο Σπίτια

Όπως έχουν δείξει οι έρευνες, ένα διαζύγιο (και το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για το χωρισμό μετά από μακροχρόνια σχέση)επηρεάζει περισσότερο τη σωματική και ψυχική υγεία ενός άντρα. Καταρχάς, πιθανόν γιατί οι άντρες γίνονται πιο επιρρεπείς σε παλαιότερες, ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Επιπλέον, κι αυτό είναι μάλλον το σημαντικότερο, οι άντρες είναι συνήθως πιο εξαρτημένοι συναισθηματικά από τη σύντροφό τους. Ενώ οι γυναίκες ακόμη και μετά το γάμο συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τα προσωπικά μας προβλήματα στις κολλητές μας και να βρίσκουμε στήριξη στους φίλους μας, όταν ο άντρας αποφασίσει να "ανοιχτεί" σε κάποιον, αυτός ο κάποιος πιθανότατα δεν θα είναι ο δικός του κολλητός, αλλά η γυναίκα του. Το επιβεβαιώνουν και οι στατιστικές: σε μια έρευνα, από όσους ρωτήθηκαν σε ποιον θα στρέφονταν αν ένιωθαν ότι υποφέρουν από κατάθλιψη, το 71% των αντρών επέλεξαν τη σύζυγό τους αλλά μόλις το 39% των γυναικών απάντησαν ότι θα απευθύνονταν στον άντρα τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις σχέσεις, το σεξ και την οικογένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Διαφορετικές Στάσεις Ύπνου και τι Δείχνουν για τη Σχέση σας

.

Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που μαρτυράει τα πάντα.

Αρσενικό vs Θηλυκό (και στη Διακόσμηση)

.

Η προσπάθεια για μια αρμονική συμβίωση περνάει και από τη διακόσμηση. Μη θεωρήσετε το συγκεκριμένο άρθρο ως το εγχειρίδιο της ευτυχισμένης συγκατοίκησης. Δείτε απλώς μερικές χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να συνυπάρξετε ειρηνικά σεβόμενοι ο ένας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου – που μπορεί τελικά να είναι και δικές σας.

Ένας Άντρας Ξεκινάει την Ανακαίνιση

.

H διακόσμηση μπορεί και πρέπει να γίνει και αντρική υπόθεση. Τσεκάρετε τι μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε ένα εργένικο σπίτι σε ένα δυναμικό περιβάλλον αντάξιο των επιτυχιών σας.

8 Χρήσιμα Αντικείμενα στο Σπίτι Κάθε Άντρα

.

Υπάρχουν κάποια χρήσιμα αντικείμενα που κάθε άντρας θέλει να έχει στο σπίτι του όσο μικρό (ή μεγάλο) κι αν είναι αυτό. Δείτε 8 πράγματα που είναι χρήσιμα στο σπίτι κάθε εργένη.

Καθαρίστε το Διαμέρισμά σας όπως το Αυτoκίνητό σας: Τips Καθαρισμού για Άντρες

.

Είστε άντρας και μένετε μόνος σας; Υπάρχει τρόπος να καθαρίζετε το σπίτι σας τόσο γρήγορα όσο το αυτοκίνητό σας. Δείτε τα tips καθαρισμού που θα σας λύσουν τα χέρια!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λατρεύετε το τυρί, αλλά κάνετε δίαιτα. Ε και;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

17χρονος Φτιάχνει Υπέροχα Έργα Τέχνης με Απλά, Καθημερινά Αντικείμενα