Φτιάξτε μια Κουζίνα Ασφαλή για Παιδιά

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Φτιάξτε μια Κουζίνα Ασφαλή για Παιδιά

Η κουζίνα συνήθως αποτελεί απαγορευμένο χώρο για τα παιδιά λόγω των πολλών κινδύνων που κρύβει. Φτιάξτε μία φιλική προς τα παιδιά κουζίνα ακολουθώντας μερικά απλά tips.

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους των παιδιών, καθώς θεωρούν πως εκεί βρίσκονται ένα σωρό θησαυροί. Μαρμελάδες, γλυκά, και οτιδήποτε σε υγρή ή στερεή μορφή αποτελεί το τέλειο παιχνίδι για τα παιδιά. Έτσι, καλό είναι να οργανώσετε την κουζίνα σας καλύτερα ώστε να γίνει φιλική -και ασφαλής- προς τα παιδιά! Δείτε τα βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσετε.

Σκεφτείτε όπως ένα παιδί Όταν αποκτάτε παιδιά, καλό είναι να επαναδιαμορφώνετε τον χώρο σας έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κάθε φορά που θα πρέπει να λείψετε ακόμα και 30 δευτερόλεπτα από την κουζίνα. Σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μπορούσε η κουζίνα σας να γίνει πιο λειτουργική για τα παιδιά σας και μην κάνετε το κλασικό λάθος να προσπαθείτε να τους απαγορεύσετε την είσοδο εκεί. Δημιουργείστε ένα ράφι πάνω στο οποίο το παιδί σας θα μπορεί να βάζει ό,τι θέλει και φροντίστε να είναι σε σημείο που να μπορεί να φτάσει χωρίς βοήθεια.

Κρύψτε τα επικίνδυνα αντικείμενα Καλό είναι η κουζίνα να γίνει προσιτή στα παιδιά αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε σε κοινή θέα μαχαίρια, ψαλίδια, και οτιδήποτε αιχμηρό ή που θα μπορούσε να προκαλέσει κακό στα παιδάκια σας. Διαμορφώστε την κουζίνα με τέτοιο τρόπο ώστε μετά το μαγείρεμα να μπορούν όλα να μπουν σε ντουλάπια ή ψηλά ράφια.

Κρύψτε όλα τα σνακ μέσα σε άλλα κουτιά ή δοχεία Αν θέλετε να έχετε στο σπίτι σνακ, μπισκότα, σοκολάτες και γλυκά, τότε απλά φροντίστε να είναι καλά κρυμμένα μέσα σε δοχεία, βάζα και κουτιά, τα οποία θα τοποθετήσετε σε ψηλά συρτάρια ή ράφια που να μην μπορούν να φτάσουν τα παιδιά αλλά και που να μην μπορούν ούτε καν να τα δούνε. Είναι λάθος να βάλετε ένα κουτί μπισκότα σε ένα ντουλάπι με τζάμι, καθώς το παιδί μόλις τα δει θα ψάξει να βρει τρόπο να το φτάσει. Και αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να φάει ολόκληρο το κουτί με τα μπισκότα.

thehomeissue_kitchensafe02

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να πλησιάζουν τα μάτια της κουζίνας όταν μαγειρεύετε.

Βάλτε τον φούρνο σας ψηλά Μπορεί να μην είναι πολύ εύκολη λύση αυτό αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να μην φτάνουν τα παιδιά σας τον φούρνο. Πολλά ατυχήματα συμβαίνουν με παιδιά που βάζουν τα χέρια τους μέσα σε αναμμένους φούρνους ή προσπαθούν μερικές φορές να μπουν και ολόκληρα μέσα σε αυτούς. Αν θεωρείτε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό (ή είναι πολύ ακριβό) ψάξτε να δείτε μήπως ο φούρνος σας μπορεί να κλειδώσει. Τα μάτια της κουζίνας κλειδώνουν με το συνεχές πάτημα ενός κουμπιού και ξεκλειδώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σε καμία περίπτωση μην ξεκλειδώνετε τα μάτια της κουζίνας μπροστά στα παιδιά σας καθώς υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν κάποια στιγμή να σας μιμηθούν. Τέλος, προσέχετε όταν μαγειρεύετε να μην αφήνετε κατσαρόλες με νερό που βράζει ή με φαγητό που μαγειρεύεται σε κάποιο μάτι της κουζίνας το οποίο φτάνει το παιδί σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προστατευτείτε από τους Κινδύνους του Σπιτιού

.

Δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα κατοικίδια και φυσικά τους εαυτούς σας μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Αυτά Είναι τα Επικίνδυνα Πράγματα που Κρύβονται σε Κάθε Σπίτι

.

Δείτε ποια είναι τα επικίνδυνα καθαριστικά είδη που βλάπτουν σοβαρά την υγεία σας και την υγεία των δικών σας ανθρώπων.

Κουζίνα: 6 Σημεία της που Είναι Γεμάτα Μικρόβια

.

Κάποια μικρόβια έχουν μάθει να κρύβονται καλά και στην κουζίνα! Μάθετε πού...

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

5 Λάθη που Όλοι Κάνουν Όταν Μαγειρεύουν Μακαρόνια

.

Αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να πάρετε Master στα μακαρόνια. Δείτε τα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Συμβουλές για το Τέλειο Πάρτι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μικρές Συνταγές Ευτυχίας για το 2015 (Μέρος Α)