Έτσι θα Διαλέξετε Σωστά το Χαλί της Τραπεζαρίας σας!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Έτσι θα Διαλέξετε Σωστά το Χαλί της Τραπεζαρίας σας!

Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι συνδεδεμένος με ευχάριστες στιγμές που έχουμε περάσει με αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή, τοποθετώντας ένα χαλί κάτω από την τραπεζαρία, πρέπει να προσέξετε τα επόμενα 4 βασικά χαρακτηριστικά για να επιλέξετε το χαλί που θα ταιριάζει ακριβώς στον χώρο σας και στις ανάγκες σας.

thehomeissue_(carpet)01

Κάθε τραπεζαρία χρειάζεται το δικό της χαλί!

Εύκολο πλύσιμο Το χαλί της τραπεζαρίας έχει περισσότερες πιθανότητες να λερωθεί από το χαλί του σαλονιού. Αυτό συμβαίνει καθώς χρησιμοποιούμε τον χώρο της τραπεζαρίας για κάθε γεύμα ή δείπνο που οργανώνουμε, με αποτέλεσμα κάθε φαγητό ή ποτό που σερβίρουμε να υπάρχει περίπτωση να πέσει πάνω στο χαλί και να δημιουργήσει ανεπιθύμητους λεκέδες. Γι’ αυτό προτιμήστε είτε χαλιά που χωρούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων ή αλέκιαστα χαλιά για την δική σας ευκολία και ξεγνοιασιά σε κάθε συγκέντρωσή σας.

Πώς να Καθαρίσετε Καλύτερα τα Χαλιά σας Ανάλογα με τη Σύνθεσή τους

Σχήμα Το σχήμα του χαλιού σας εξαρτάται άμεσα από την τραπεζαρία σας. Αν, για παράδειγμα, έχετε στρογγυλή τραπεζαρία, προτιμήστε στρογγυλό χαλί, ενώ αν έχετε ορθογώνια, επιλέξτε ορθογώνιο χαλί. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται και φαίνεται μεγαλύτερη η τραπεζαρία σας.

thehomeissue_(carpet)02

Ένα συχνό λάθος είναι τα ορθογώνια χαλιά σε στρογγυλές τραπεζαρίες και το αντίστροφο.

Μέγεθος Το σωστό χαλί για την τραπεζαρία σας δεν χρειάζεται να καλύπτει ούτε από άκρη σε άκρη όλον τον χώρο, ούτε μόνο το κομμάτι ακριβώς κάτω από την τραπεζαρία. Για να υπολογίσετε τις σωστές διαστάσεις, έχετε στο νου σας, ότι το χαλί πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να χωρούν άνετα και να πατούν πάντα πάνω σε αυτό και τα 4 πόδια κάθε καρέκλας, όταν αυτές χρησιμοποιούνται.

thehomeissue_(carpet)03

Δεν έχετε επιλέξει σωστό μέγεθος χαλιού, όταν τα πόδια της καρέκλας δεν ακουμπόυν σε αυτό!

Μάθετε Πρώτοι Ποιες Είναι οι Νέες Τάσεις στα Χαλιά!

Θέση τραπεζαρίας πάνω στο χαλί Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε την τραπεζαρία σας στο κέντρο του δωματίου, προτιμήσετε να πάρετε ένα χαλί που θα ταιριάζει και θα καλύπτει σχεδόν όλον τον χώρο, με βάση και το παραπάνω κριτήριο για το μέγεθος και τις διαστάσεις. Αν, όμως, θέλετε να τοποθετήσετε την τραπεζαρία σας στην άκρη του δωματίου, ή σε κάποια γωνία, προτιμήστε ένα μικρότερο χαλί που θα καλύπτει αποκλειστικά τον χώρο εκείνον, για να υπάρχει αρμονία και αναλογία στον χώρο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίνι-Οδηγός: Έτσι θα Καθαρίσετε Τέλεια τα Ευαίσθητα Χαλιά σας

.

Από το σκούπισμα μέχρι τους λεκέδες σας αποκαλύπτουμε πώς θα κρατήσετε τα ευαίσθητα χαλιά σας πεντακάθαρα!

Τραπεζαρία: Τετράγωνη, μακρόστενη ή στρογγυλή;

.

Επειδή εκτός από το σχήμα μετράει και το μέγεθος της τραπεζαρίας σας, βρείτε ποια είναι η καταλληλότερη για τον δικό σας χώρο και θα μπουν όλα και όλοι στη θέση τους.

Χαλιά: Πλήρης Οδηγός για Σωστό Καθαρισμό και Φύλαξη Μέχρι του Χρόνου

.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σωστό μάζεμα των χαλιών σας!

Πλήρης Οδηγός για να Αγοράσετε το Σωστό Χαλί!

.

Αν και είναι πολύ ευχάριστο να περπατήσετε ξυπόλυτοι στο χαλί όταν γυρνάτε σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα, τα οφέλη της χρήσης των χαλιών είναι ακόμα περισσότερα από το να μην παγώνουν τα πόδια σας.

Layering: To Νέο Trend που Στρώνει Χαλί Πάνω σε Άλλο Χαλί

.

Hot Trend: Δώστε έξτρα χειμωνιάτικο στιλ στον χώρο σας στρώνοντας ακόμη ένα χαλί (ή και περισσότερα) πάνω σε αυτό που ήδη έχετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαρίστε τους Καθρέφτες με 2 Υλικά που Έχετε στο Σπίτι σας (VIDEO)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπνοδωμάτια
Θέλετε Σωστό Φωτισμό στο Υπνοδωμάτιο; Να τι Πρέπει να Γνωρίζετε!