Οδηγός Αποθήκευσης για τα Χειμερινά σας Παπούτσια

Κατηγορίες: ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Οδηγός Αποθήκευσης για τα Χειμερινά σας Παπούτσια

Αν θέλετε να χαρείτε και να φορέσετε και τον επόμενο χειμώνα τα τωρινά σας παπούτσια, μεγάλη προτεραιότητά σας πρέπει να γίνει η αποθήκευσή τους.  Δεν αρκεί να τα βάλετε όλα μαζί σε μια σακούλα ή σε ένα κουτί, καθώς ο κίνδυνος να φθαρούν από την μεταξύ τους επαφή, την υγρασία, την σκόνη, το νερό ή την απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας είναι μεγάλος.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τον οδηγό που ακολουθεί με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε και κοιμηθείτε ήσυχοι μετά το μάζεμα.

Πλύσιμο Καθαρίστε όλα τα παπούτσια σας από τυχόν λάσπες, χώματα και σκόνη πριν τα αποθηκεύσετε. Να θυμάστε, όμως, ότι κάθε υλικό χρειάζεται και την απαραίτητη φροντίδα. Ειδικότερα, καθαρίστε τα δερμάτινα και τα σουέτ παπούτσια σας με μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε σκόνη και βρωμιές. Αν έχουν λεκέδες, χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά παπουτσιών αποκλειστικά για δερμάτινα και σουέτ. Τα υπόλοιπα παπούτσια σας, καθαρίστε τα άφοβα με νερό και σαπούνι τρίβοντάς τα με ένα πανί.

Πώς να Κάνετε τα Πάνινα Παπούτσια να Λάμψουν Ξανά!

thehomeissue_(shoes)01

Καθαρίστε μέχρι και τον πάτο του παπουτσιού πριν το αποθηκεύσετε.

Στέγνωμα Αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν εντελώς, κατά προτίμηση σε ξηρό και αεριζόμενο περιβάλλον, πριν τα αποθηκεύσετε. Αν τα παπούτσια σας είναι ακόμα βρεγμένα και τα τοποθετήσετε στο κουτί τους, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μυρίσουν άσχημα και να αναπτυχθεί μούχλα.

Βάλτε Τέλος στα Παπούτσια που Μυρίζουν!

Τρόπος Αποθήκευσης Ξεχωρίστε τα παπούτσια σας σε ομάδες, όπως αθλητικά, μπότες, ψηλοτάκουνα παπούτσια και παντόφλες. Αποφύγετε να τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο, αλλά το ένα δίπλα στο άλλο. Κατά προτίμηση, αποθηκεύστε κάθε ζευγος σε ξεχωριστό κουτί. Αν, δεν διαθέτετε τόσα κουτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε σακούλες.

Προσοχή, τα δερμάτινα και σουέτ παπούτσια απαγορεύεται να τα αποθηκεύσετε σε πλαστικές τσάντες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν από την υγρασία που θα δημιουργηθεί. Προτιμήστε υφασμάτινες θήκες. Επιπλέον, για να μην τσακίσουν και χαλάσει το σχήμα τους μέσα στη θήκη, γεμίστε το εσωτερικό τους με εφημερίδες διπλωμένες σε μπάλες, ενώ τις ψηλές μπότες σας προστατεύστε τις τοποθετώντας στο εσωτερικό τους γυάλινα μπουκάλια κρασιού, που θα διατηρούν το σχήμα τους, όσο καιρό δεν τις χρησιμοποιείτε.

thehomeissue_(shoes)02

Τα άδεια μπουκάλια κρασιού προφυλάσσουν τις μπότες σας από το να τσακίσουν.

Χώρος Αποθήκευσης Αποφύγετε να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας στο υπόγειο, στο γκαράζ ή σε μέρος που έχει υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την ντουλάπα σας και το κρεβάτι σας για να τα αποθηκεύσετε μέσα στα κουτιά και τις θήκες τους.

Ετικέτες Έξω από κάθε κουτί, σημειώστε ποιο ζευγάρι με παπούτσια έχετε αποθηκεύσει ή κολλήστε μια φωτογραφία τους. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται να τα ανοίγετε όλα, όταν ψάχνετε κάτι, ενώ ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζετε που βρίσκεται το καθετί.

thehomeissue_(shoes)03

Κολλήστε μια φωτογραφία των παπουτσιών σας έξω από κάθε κουτί για να βρίσκετε αμέσως το κουτί που αναζητάτε.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό Είναι το Έπιπλο για να Φτιάξετε τον Τέλειο Αποθηκευτικό Χώρο

.

Απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος: Δείτε το έπιπλο που θα σας δώσει περισσότερο χώρο απ' όσο χρειάζεστε!

Η Ώρα της Μεγάλης Αλλαγής: Αποθηκεύστε τα Χειμωνιάτικα Χωρίς Κόπο

.

Ώρα να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε και να γλιτώσετε κόπο και χρήματα.

Οργάνωση Σπιτιού: Αυτά τα Tips Αποθήκευσης Βλάπτουν Σοβαρά τη Διακόσμηση

.

Προσέξτε να μην ξεφύγετε από το όριο της υπερβολικής οργάνωσης γιατί τότε θα έχετε ένα παραφορτωμένο σπίτι που θα δείχνει αποπνικτικό και κακόγουστο.

Ένας Πολύ Έξυπνος Τρόπος για να Ανοίξετε τα Παπούτσια που σας Στενεύουν

.

Μάθετε πώς να ανοίξετε τα παπούτσια που σας στενεύουν με τον πιο απλό τρόπο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θερμαινόμενο Πατάκι: οι Έξυπνες Χρήσεις του που θα σας Εντυπωσιάσουν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δημιουργήθηκαν τα Πρώτα Παιδικά Χαλιά που Σκοτώνουν Όλα τα Μικρόβια και θα τα Βρείτε Εδώ!