8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Σπίτι σας Πριν Φύγετε για Διακοπές

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Σπίτι σας Πριν Φύγετε για Διακοπές

Είτε σκοπεύετε να φύγετε όλο το καλοκαίρι διακοπές είτε έχετε κανονίσει να επισκεφτείτε λίγες μέρες το πατρικό σας θα πρέπει σίγουρα να είστε προσεκτικοί σε τι κατάσταση θα αφήσετε το σπίτι σας φεύγοντας.

Οι κίνδυνοι πολλοί, πόσο μάλλον αν το διάστημα που θα λείψετε είναι μεγάλο… Για να μην σας βγουν ξινές οι διακοπές και γυρίζοντας βρείτε τον προσωπικό σας χώρο ..κρανίου τόπος ακολουθήστε πιστά τις συμβουλές μας.

10 Πράγματα που Ξεχνάτε να Κάνετε Πριν Φύγετε για Διακοπές

Καθαρίστε το ψυγείο Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές είναι να καθαρίσετε το ψυγείο σας από τυχόν χαλασμένα προϊόντα ή από προϊόντα που πρόκειται να λήξουν το διάστημα που θα λείπετε. Θα είναι πολύ δυσάρεστο επιστρέφοντας να βρείτε τα χαλασμένα τρόφιμα στο ψυγείο σας. Η μυρωδιά θα είναι ανυπόφορη και ίσως σας κάνει να μετανιώσετε που γυρίσατε πίσω!

Ένα καλό ξεκαθάρισμα των τροφίμων από το ψυγείο σας κρίνεται απαραίτητο πριν τις διακοπές σας.

Ένα καλό ξεκαθάρισμα των τροφίμων από το ψυγείο σας κρίνεται απαραίτητο πριν τις διακοπές σας.

Καθαρισμός σπιτιού Υπομονή μερικές ώρες φασίνας δεν είναι τίποτα μπροστά στις διακοπές σας που έρχονται! Ένα πολύ καλό καθάρισμα του διαμερίσματός σας θα το φρεσκάρει ενώ θα το βρείτε πεντακάθαρο με την επιστροφή. Βάλτε καθαρά σεντόνια, κάντε ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και πετάξτε και τα σκουπίδια φεύγοντας! Μόλις επιστρέψετε θα βρείτε το σπίτι σας έτοιμο για ξεκούραση από την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

Όσο καλύτερα φροντίσετε το σπίτι σας πριν τις διακοπές τόσο πιο εύκολη θα είναι προσαρμογή σας μετά τις διακοπές.

Όσο καλύτερα φροντίσετε το σπίτι σας πριν τις διακοπές τόσο πιο εύκολη θα είναι η προσαρμογή σας μετά τις διακοπές.

Εξοικονομείστε ενέργεια Δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε άσκοπα ρεύμα στο σπίτι σας την περίοδο που εσείς θα απουσιάζετε. Μια καλή λύση είναι να αποσυνδέσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα ενώ σε περίπτωση που έχετε άδειο ψυγείο ή καταψύκτη μπορείτε να κατεβάσετε το γενικό. Εκτός από την εξοικονόμηση στην ενέργεια που θα κάνετε θα προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές (οθόνη υπολογιστή, συσκευή dvd, τηλεόραση κ.α.) από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ξένοιαστες Διακοπές: Αυτά Είναι τα Φυτά που Αντέχουν Μέρες Χωρίς Νερό

Φυτά και πότισμα Αν είστε από αυτούς που αγαπάτε τα φυτά και το σπίτι σας μοιάζει με ζούγκλα καλό θα ήταν να τα σκεφτείτε και τις μέρες που θα λείπετε για διακοπές μιας και τότε θα έχουν ανάγκη για νερό όσο τίποτε άλλο. Από το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ή γείτονα έτσι ώστε να τα περιποιείται συχνά πυκνά. Τώρα αν είστε πιο εξελιγμένοι στο θέμα των φυτών ενεργοποιήστε το αυτόματο πότισμα τις μέρες και ώρες που το έχουν ανάγκη.

Συναγερμός  Αν έχετε συναγερμό στο σπίτι σας, θα ήταν σωστό να ειδοποιήσετε την εταιρεία για το διάστημα που θα λείπετε. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο θα ήταν προτιμότερο να ορίσετε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να επικοινωνήσει αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Η ασφάλεια κρίνετε απαραίτητη ασχέτως του διαστήματος που θα λείψετε.

Η ασφάλεια κρίνετε απαραίτητη ασχέτως του διαστήματος που θα λείψετε.

Χρονοδιακόπτες σε φώτα. Μια ακόμη λύση πέραν του συναγερμού είναι τα φώτα. Όσο εσείς θα λείπετε θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ένα φως αναμμένο, συνήθως βεράντας ή εισόδου, που να δείχνει ότι το σπίτι κατοικείται ενώ εσείς απουσιάζετε. Τώρα αν θέλετε να είστε πιο πειστικοί δεν έχετε παρά να βάλετε χρονοδιακόπτες ή φωτοκύτταρα σε κάποια από τα φώτα περιμετρικά της οικίας. Ενδεχομένως και να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για τους επίδοξους διαρρήκτες.

Αυτά Είναι Σύμφωνα με τους Τουρίστες τα Πανέμορφα Ελληνικά Νησιά για Έντονες Διακοπές

Χρήματα και αντικείμενα αξίας Απαραίτητη προϋπόθεση πριν φύγετε για διακοπές και για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο είναι να μην αφήσετε χρήματα ή αντικείμενα αξίας όσο θα λείπετε. Φροντίστε να μεταφέρετε κοσμήματα ή άλλα τιμαλφή σε τραπεζική θυρίδα ενώ αν έχει να κάνει με χρηματικό ποσό καλό θα ήταν να γίνει κατάθεση στην τράπεζα. Έτσι, θα είστε ακόμα πιο ξέγνοιαστοι στις διακοπές σας χωρίς επιπλέον άγχη και σκοτούρες.

Αυτοκίνητο και ασφαλές σημείο  Αφού οι απαραίτητες ενέργειες για το σπίτι έγιναν, καλό είναι να φροντίσουμε και το αυτοκίνητο αν δεν ταξιδέψουμε με αυτό. Αν δεν έχετε γκαράζ, ένα ασφαλές σημείο κοντά στο σπίτι σας και υπό το άγρυπνο βλέμμα των γειτόνων σας θα αποβάλλει το άγχος του σ’ ένα βαθμό. Τώρα αν οι διακοπές σας επιβάλλουν αυτοκίνητο ένας καλός έλεγχος σε λάδια, φρένα, λάστιχα και μηχανή είναι σχεδόν αναγκαίος.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομική Καλοκαιρινή Διακόσμηση από τον Σπύρο Σούλη και Tips Ασφάλειας για τις Διακοπές (VIDEO)

.

Δημιουργήστε μια όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με έξυπνες και οικονομικές αλλαγές!

Ο Σπύρος Σούλης σας Δείχνει Καλοκαιρινά DIY + Συμβουλές Ασφαλείας για το Σπίτι (VIDEO)

.

Ακολουθήστε μερικά εύκολα βήματα που θα αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες να... σας επισκεφτούν και θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Μπορώ να Χρησιμοποιήσω το Περσινό Αντηλιακό Φέτος;

.

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί αν σας κάνει το περσινό μαγιό σας, ενώ σας προβληματίζει αν θα πάτε φέτος διακοπές.

Tips για Όλο το Σπίτι από τον Σπύρο Σούλη που θα σας Λύσουν Όλα τα Προβλήματα (VIDEO)

.

Καθαρίστε εύκολα, οικονομικά και υγιεινά όλο το σπίτι με τις καλύτερες συμβουλές καθαρισμού!

Αυτά Είναι τα Έξοδα Διακοπών που δεν Έχετε Σκεφτεί

.

Μήπως τελικά κοστίζουν κάτι παραπάνω από οτι είχατε σκεφτεί οι διακοπές σας;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βραδινό Μπάνιο: Όλα Όσα Πρέπει να Προσέξετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μάθετε Όλη την Αλήθεια για την Κυτταρίτιδα (κι Εξαφανίστε τη)