6 Βήματα και 5 Απίστευτα Tips για να Μετατρέψετε την Καλοκαιρινή Ντουλάπα σε Χειμερινή

Κατηγορίες: ENDLESS STORIES, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

6 Βήματα και 5 Απίστευτα Tips για να Μετατρέψετε την Καλοκαιρινή Ντουλάπα σε Χειμερινή

Μπορεί τα κρύα ακόμα να μην είναι πολλά αλλά τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να μετατρέψετε την καλοκαιρινή ντουλάπα σε χειμερινή και σας έχουμε βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να κάνετε!

Μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα αποτελεί και καλό φενγκ σούι. Μην απορήσετε λοιπόν αν, αφότου φτιάξετε και καθαρίσετε την ντουλάπα σας, δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

Βήμα 1ο: Καθαρίστε τα πατώματα
Μπορεί να αναρωτιέστε πώς ένα καθαρό πάτωμα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε καλύτερα την ντουλάπα σας. Κι όμως! Το καθάρισμα της ντουλάπας και το κατέβασμα των χειμερινών ρούχων απαιτούν καθαρά πατώματα για να μπορείτε άνετα να ακουμπάτε πράγματα (ακόμα και ρούχα) σε αυτά χωρίς να έχετε το φόβο μη λερωθούν. Το Υγρό Γενικού καθαρισμού της Endless με άρωμα ανθισμένης κοιλάδας είναι η ιδανική επιλογή για ένα σπίτι που θα μοσχοβολάει και θα αστράφτει από καθαριότητα.

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα της ντουλάπας καθαρίστε καλά όλες τις επιφάνεις και τα πατώματα καθώς εκεί μπορεί, στην πορεία της εκκαθάρισης, να ακουμπήσετε τα ρούχα σας.

Βήμα 2ο: Κατεβάστε τα χειμερινά ρούχα
Αμέσως μετά την καθαριότητα των πατωμάτων σειρά έχει το κατέβασμα των χειμερινών ρούχων. Τώρα που τα πατώματά σας είναι πεντακάθαρα μπορείτε να τοποθετήσετε τις σακούλες με τα χειμερινά ρούχα ακόμα και στο πάτωμα, ανοιχτές, ώστε να αεριστούν καλά τα ρούχα σας.

Βήμα 2ο: Αδειάστε την ντουλάπα σας
Σειρά έχει η ντουλάπα που πρέπει να αδειάσει εντελώς ώστε να μπορεί να οργανωθεί σωστά! Προσοχή! Αν δεν κάνετε τώρα σωστή δουλειά στον καθαρισμό και την οργάνωση, θα έχετε πρόβλημα οργάνωσης όλη τη σεζόν. Γι’αυτό απλώστε πάνω στο κρεβάτι σας όλα όσα υπάρχουν μέσα στην ντουλάπα σας.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε θα πρέπει πρώτα να αδειάσετε εντελώς την ντουλάπα σας.

Βήμα 3ο: Καθαρίστε την ντουλάπα σας
Δεν γίνεται να μετατρέψετε την καλοκαιρινή ντουλάπα σε χειμερινή αν προηγουμένως δεν την έχετε καθαρίσει τέλεια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Υγρό Γενικού καθαρισμού της Endless με άρωμα πράσινου σαπουνιού για να μυρίζουν τέλεια οι ντουλάπες σας αλλά και τα ρούχα σας. Το συγκεκριμένο καθαριστικό απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά και αρωματίζει διακριτικά κάθε επιφάνεια του σπιτιού. Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και το Υγρό Γενικού καθαρισμού της Endless περάστε κάθε επιφάνεια της ντουλάπας σας προσεκτικά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε στεγνό πανί για να περάσετε και πάλι όλη την ντουλάπα. Όση ώρα ξεχωρίζετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα (βήμα 4) η ντουλάπα θα στεγνώσει μόνη της και το άρωμα θα είναι ακόμα πιο έντονο για περισσότερο καιρό.

Καθαρίστε τέλεια την ντουλάπα σας και δώστε της ένα διακριτικό άρωμα πράσινου σαπουνιού, με το  Yγρό Γενικού καθαρισμού της Endless.

Tip Πάρτε λίγο χαρτί κουζίνας και βρέξτε το με λίγο Υγρό Γενικού καθαρισμού της Endless με άρωμα πράσινου σαπουνιού. Περάστε τις ξύλινες κρεμάστρες που απορροφούν τις μυρωδιές εις βάθος, με το συγκεκριμένο καθαριστικό, και οι κρεμάστρες θα διατηρήσουν το υπέροχο αυτό άρωμα για πολύ καιρό. Επιπλέον θα το «μεταβιβάσουν» και στα ρούχα σας.

Οι ξύλινες κρεμάστρες απορροφούν τα αρώματα καλύτερα!

Βήμα 4ο: Περιποιηθείτε τα καλοκαιρινά ρούχα
Πριν αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως είναι καθαρά. Βάλτε στο πλυντήριο τα φορεμένα καλοκαιρινά ρούχα και χρησιμοποιήστε, κυρίως για τα έντονα χρωματιστά καλοκαιρινά ρούχα αλλά και τα σκουρόχρωμα, χρωμομαγνήτες της Endless. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σας απασχολήσει αν κάποιο ρούχο ξεβάφει ή όχι και τα ρούχα σας δεν θα έχουν πλέον ατυχήματα. Τα αγαπημένα σας ρούχα θα διατηρήσουν το χρώμα τους, σε κάθε πλύση, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας, με τα πανάκια χρωμομαγνήτη που απορροφούν τα υπολείμματα των χρωμάτων.

Με τους χρωμομαγνήτες της Endless δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε αν τα ρούχα σας θα ξεβάψουν ή όχι.

Βήμα 5ο: Ξεκαθάρισμα τώρα!
Για το ξεκαθάρισμα θα πρέπει να δημιουργήσετε τρεις διαφορετικές στίβες. Πάρτε τρεις κούτες και κολλήστε έξω από κάθε κούτα μια ετικέτα που θα γράφει «Κρατάω», «Πετάω» και «Ίσως» αντίστοιχα. Ξεκαθαρίστε τα καλοκαιρινά σας ρούχα και δείτε τι δεν έχετε φορέσει τον τελευταίο χρόνο και δεν πρόκειται να φορέσετε. Βάλτε τα ρούχα για τα οποία είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να φορέσετε στην κούτα «Πετάω». Κρατήστε τα ρούχα που σας αρέσει να φοράτε και βάλτε στην κούτα με την ετικέτα «Ίσως» αυτά που δεν ξέρετε αν θέλετε να κρατήσετε. Εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας φίλης σας. Εκείνη μπορεί να σας πει ποια ρούχα από την κούτα με τα «Ίσως» αξίζει να κρατήσετε ή να μεταποιήσετε και ποια πρέπει να πεταχτούν ή να δωριστούν σε κάποιο ίδρυμα.

Καθώς τα χειμερινά ρούχα πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τα καλοκαιρινά, θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία στο τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε. Κάντε το ίδιο και με τα καλοκαιρινά.

Βήμα 6ο: Οργανώστε τα χειμερινά ρούχα
Αν στο ξεκαθάρισμα της ανοιξιάτικης-καλοκαιρινής ντουλάπας δεν ακολουθήσατε τη σωστή μέθοδο περιποίησης των χειμερινών σας ρούχων, τότε πιθανόν κάποια από αυτά να μην είναι καθαρά. Πλύντε τα ρούχα σας με το Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων Active Plus της Endless. Το συγκεκριμένο απορρυπαντικό προσφέρει αποτελεσματική καθαριότητα σε λευκά και χρωματιστά ακόμη και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρωτοποριακή του σύνθεση με τεχνολογία καταπολέμησης των δυσάρεστων οσμών συνδυάζει την καθαριότητα και φρεσκάδα που χρειάζονται τα ρούχα σας αφήνοντας μόνο ένα ευωδιαστό άρωμα.

Το ιδανικό απορρυπαντικό για το φρεσκάρισμα και καθαρισμό των χειμερινών και καλοκαιρινών ρούχων είναι το Active Plus της Endless.

Tip Θέλετε να μυρίζουν τα βραδινά ρούχα σας όπως το άρωμά σας; Πάρτε μερικά κομματάκια από βαμβάκι και ψεκάστε τα με το αγαπημένο σας άρωμα. Βάλτε τα μέσα σε πουγκάκια και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα ρούχα σας.

Εφοδιαστείτε με συρμάτινα ή διαφανή καλάθια, ώστε να οργανώσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας καλύτερα.

Υπάρχουν 4 τρόποι για να οργανώσετε τα χειμερινά ρούχα και μπορείτε να επιλέξετε όποιον σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Με βάση την εποχή Στο εξωτερικό αυτός ο τρόπος οργάνωσης δεν συνηθίζεται τόσο αλλά στη χώρα μας, με τις τόσες πολλές ηλιόλουστες μέρες, αυτός ο τύπος οργάνωσης είναι ο πιο συνηθισμένος. Αν και εσείς φοράτε πολλά από τα καλοκαιρινά σας ρούχα χειμώνα-καλοκαίρι, τότε αυτός ο τύπος οργάνωσης είναι ιδανικός για εσάς. Ξεχωρίστε λοιπόν τα ρούχα σας σε καλοκαιρινά, φθινοπωρινά/ανοιξιάτικα και χειμερινά. Αποθηκεύστε μόνο αυτά που φοράτε αποκλειστικά το καλοκαίρι, όπως μαγιό, σορτς και φορέματα, και αφήστε στην ντουλάπα όσα μπορείτε να φορέσετε συνδυαστικά με κάποια χειμερινά ρούχα, και τον χειμώνα.

Tip: Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι για να βάζετε μέσα όλα τα χειμερινά σας αξεσουάρ.

Με βάση το είδος των ρούχων Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μέθοδο οργάνωσης ντουλάπας παγκοσμίως. Βάλτε όλα τα πουκάμισα μαζί, όλα τα παντελόνια μαζί και όλες τις μπλούζες ή τα φορέματα μαζί! Αν είστε λάτρεις της οργάνωσης, οργανώστε ακόμα περισσότερο την κάθε κατηγορία ρούχου τοποθετώντας τα και με χρωματική διαβάθμιση από τα πιο ανοιχτόχρωμα προς τα πιο σκουρόχρωμα.

Διπλώστε τα μπλουζάκια και τα τζιν σε ρολά για να πιάνουν λιγότερο χώρο.

Με βάση το πού φοράτε τι Χωρίστε τα ρούχα σας σε τρεις κατηγορίες: casual, ρούχα γραφείου και βραδινά. Έτσι θα σας είναι εύκολο να βλέπετε καθημερινά όλα τα ρούχα που μπορείτε να φορέσετε στη δουλειά και όλα όσα μπορείτε να φορέσετε σε μια έξοδο.

Tip: Χρησιμοποιήστε μια αλυσίδα για να ενώσετε πολλές κρεμάστρες μαζί. Αυτό το τρικ λειτουργεί τέλεια σε ντουλάπες με αρκετό ύψος.

Με βάση το πόσο συχνά φοράτε τα ρούχα σας Ξεκινήστε βάζοντας πρώτα τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά και στη συνέχεια αυτά που δεν φοράτε τόσο συχνά.

Tip: Χωρίστε τα ρούχα σας ανά είδος, χρώμα ή εποχή, βάζοντας ετικέτες ανάμεσα στις κρεμάστρες ώστε να είναι πιο εύκολη η οργάνωση.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Endless εδώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λυσάρι της Νοικοκυράς: 13+1 Σπιτικά Tips που Όλοι θα Ήθελαν να Ξέρουν!

.

Λύστε όλες σας τις απορίες μέσα στο σπίτι με ΑΥΤΑ τα tips και 4 απαραίτητα «αξεσουάρ» καθαριότητας.

Τα Μυστικά της Καθαριότητας: 4 Tips που Πολλοί δεν Γνωρίζουν

.

Για πεντακάθαρο σπίτι χρειάζεστε τα σωστά εργαλεία!

10 Εναλλακτικές Χρήσεις για το Χαρτί Κουζίνας που δεν Είχατε Φανταστεί!

.

Υπέροχες ιδέες και λύσεις σε διάφορα προβλήματα του σπιτιού, μόνο με τη χρήση χαρτιού κουζίνας!

Έξυπνα Tips & Tricks: Λύστε μια και Καλή το Θέμα των Λεκέδων στα Παιδικά Ρούχα

.

Οι πιο έξυπνες λύσεις για να απαλλαγείτε από κάθε δύσκολο λεκέ στα παιδικά ρούχα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε το Μάζεμα των Καλοκαιρινών Ρούχων... Παιχνιδάκι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή Είναι η Σωστή Σημασία στις Ετικέτες των Ρούχων και Αυτά τα Κατάλληλα Απορρυπαντικά