Ημέρα της Γης: Σώστε τον Πλανήτη και την Τσέπη σας Κάνοντας Αυτά!

Κατηγορίες: ECO LIVING

Ημέρα της Γης: Σώστε τον Πλανήτη και την Τσέπη σας Κάνοντας Αυτά!

Την στιγμή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και οι κλιματικές αλλαγές είναι ολοφάνερες, υπάρχουν «μικρά» πράγματα που ο καθένας μπορεί να κάνει, τα οποία, όμως, θα έχουν τόσο μεγάλο αποτέλεσμα!

Ξεκινήστε από σήμερα έναν νέο τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον και υιοθετήστε νέες συνήθειες που θα σας ωφελήσουν. Ό,τι χρειάζεται να κάνετε από εδώ και πέρα, βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

Εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει γίνει τόσο απαραίτητο, που καμία δραστηριότητα ή καθημερινή συνήθεια δεν μπορεί να γίνει, χωρίς αυτό.  Γι΄αυτό κρίνεται απαραίτητο να το χρησιμοποιείτε με σύνεση και δίχως σπατάλες. Για να το πετύχετε, φροντίστε τα παρακάτω.

Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης. Οι λαμπτήρες οικονομίας διαρκούν 10 φορές περισσότερο και καταναλώνουν 75% λιγότερο ρεύμα. Φροντίστε, επίσης, να μην αφήνετε άσκοπα τα φώτα ανοιχτά, όταν δεν τα χρειάζεστε.

Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.

Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.

Οικιακές ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κλάσης  Όταν αγοράζετε μια νέα ηλεκτρική συσκευή, όπως το κλιματιστικό ή το ψυγείο,  επιλέξτε να είναι ενεργειακής κλάσης Α, που σημαίνει ότι είναι ενεργειακά πιο αποδοτικές και καταναλώνουν λιγότερο. Ακόμη, τις συσκευές σας, όπως την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, φροντίστε να τις απενεργοποιείτε από τον διακόπτη και να τις βγάζετε από την πρίζα και όχι απλώς να τις κλείνετε με το τηλεχειριστήριο. Εξοικονομήστε, όσον το δυνατόν περισσότερη ενέργεια γίνεται! Δείτε Ποιες Συσκευές Καίνε το Περισσότερο Ρεύμα.

Θερμοκρασία Ψυγείου Ρυθμίστε το ψυγείο σας στους 2 έως 5 βαθμούς στην ψύξη και στους -15 έως -18 στην κατάψυξη, μιας και σε ένα μέσο σπίτι το ψυγείο καταναλώνει περισσότερο από το 1/4 του συνολικού ρεύματος.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος!

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος!

Θερμοσίφωνας Ένα 20% του ρεύματος καταναλώνεται και από τον θερμοσίφωνα, που πολλές φορές μπορεί να ξεχαστεί αναμμένος πολύ περισσότερο από ότι πρέπει. Φροντίστε να μην το ξεχνάτε και να τον έχετε ρυθμίσει σε σχετικά, όχι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως τους 60 βαθμούς. Αν, μάλιστα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ηλιακό, θα ήταν μια ιδανική κίνηση και λύση.

Διαβάστε επίσης

Θέρμανση Μειώνοντας τη θερμοκρασία του καλοριφέρ κατά έναν βαθμό, κάνετε έως και 10% οικονομία στην τσέπη σας. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, φροντίστε να αλλάζετε το φίλτρο του μια φορά το μήνα και η θερμοκρασία του, όταν χρησιμοποιείται να μην ξεπερνά τους 26 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, φροντίστε να έχετε μονώσει καλά χαραμάδες, πόρτες και παράθυρα για να αποτρέψετε σημαντική απώλεια θερμότητας. Αυτοί Είναι οι πιο Οικονομικοί Τρόποι Θέρμανσης και οι Νέες Τεχνολογίες.

Αν χρησιμοποιείτε air condition για να ζεσταθείτε, ρυθμίστε το, ώστε η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αν χρησιμοποιείτε air condition για να ζεσταθείτε, ρυθμίστε το, ώστε η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Εξοικονόμηση νερού Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν είναι απεριόριστο. Γι’ αυτό φροντίστε τα εξής:

Βρύση με τρεχούμενο νερό Εξοικονομήστε μέχρι και 10 λίτρα νερό κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα, βουρτσίζετε τα δόντια σας ή ξυρίζεστε, κλείνοντας, απλώς, τη βρύση τις ενδιάμεσες στιγμές που δεν τη χρειάζεστε. Γλιτώστε Χρήματα με αυτήν την Απίστευτα Οικονομική Βρύση!

Ντους Ένα μπάνιο με γεμάτη τη μπανιέρα νερό φαντάζει πολύ απολαυστικό. Σκεφτείτε, όμως. ότι για να γεμίσετε την μπανιέρα χρειάζεστε τόσο νερό, όσο θα θέλατε για να κάνετε 4 φορές ντους.

Σπαταλήστε λιγότερο νερό κάνοντας ντους.

Σπαταλήστε λιγότερο νερό κάνοντας ντους.

Καζανάκι Το 30% του συνολικού οικιακού νερού που καταναλώνεται πάει στην τουαλέτα! Τα καζανάκια διπλής λειτουργίας  χρειάζονται 4 με 6 λίτρα πόσιμου νερού, ενώ τα παραδοσιακά καζανάκια ξοδεύουν 13 λίτρα πόσιμου νερού σε κάθε χρήση. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε πώς κάθε πάτημα, μετράει!

Ποτίστε και πλύνετε δίχως υπερβολές Προτιμήστε το αυτόματο πότισμα, ενώ κάθε φορά που θέλετε να πλύνετε το μπαλκόνι σας η το αυτοκίνητό σας, αποφύγετε το λάστιχο και χρησιμοποιήστε έναν κουβά για να υπολογίζετε καλύτερα την ποσότητα νερού που καταναλώνετε. Βάλτε Μόνοι σας Αυτόματο Πότισμα με Αυτόν τον Οικονομικό Τρόπο!

Το αυτόματο πότισμα βοηθά στην εξοικονόμηση νερού.

Το αυτόματο πότισμα βοηθά στην εξοικονόμηση νερού.

Φυτέψτε Έστω κι ένα δέντρο αρκεί, μιας και απορροφά 4,5 κιλά διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει πολύτιμο οξυγόνο.

Αν κάθε άνθρωπος φύτευε από ένα δέντρο, ο πλανήτης μας θα ήταν πιο πράσινος!

Αν κάθε άνθρωπος φύτευε από ένα δέντρο, ο πλανήτης μας θα ήταν πιο πράσινος!

Ανακύκλωση ως τρόπος ζωής Αποφύγετε τη χρήση πλαστικών. Σκεφτείτε ότι μια πλαστική σακούλα κατασκευάζεται σε 1 δευτερόλεπτο, χρησιμοποιείται 10 λεπτά και διαλύεται σε 50 χρόνια. Προτιμήστε πιο φιλικά προς το περιβάλλον ανακυκλώσιμα υλικά, όπως το χαρτί, το γυαλί και το αλουμίνιο. Δείτε εδώ Γιατί δεν Φτάνει η Ανακύκλωση που Ήδη Κάνουμε.

Ανακυκλώστε τα σκουπίδια σας!

Φτιάξτε τους δικούς σας κάδους ανακύκλωσης στο σπίτι σας!

Περπατήστε ή χρησιμοποιήστε ποδήλατο για τις  καθημερινές σας μετακινήσεις  Εκτός από το γεγονός ότι η άσκηση θα κάνει καλό στην υγεία σας, θα σώσετε και το περιβάλλον, μιας και στο αυτοκίνητο οφείλεται το 75-90% της ρύπανσης της ατμόσφαιρας των πόλεων.

Προτιμήστε το ποδήλατο, παρά το αυτοκίνητό σας!

Προτιμήστε το ποδήλατο, παρά το αυτοκίνητό σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικολογία στο Σπίτι: 10 Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε

.

Η οικολογική συνείδηση γίνεται όλο και πιο απαραίτητη όσο το περιβάλλον επιβαρύνεται. Δείτε τι αλλαγές να κάνετε στο σπίτι σας για να γίνει πιο οικολογικό.

Έξυπνα Tips για να Εξοικονομήστε Ενέργεια και Χρήματα στο Σπίτι

.

Είναι σημαντικό να εξοικονομούμε ενέργεια στο σπίτι γιατί κάνουμε καλό στον πλανήτη αλλά και στο πορτοφόλι μας.

5 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ Ξανά να Πετάξετε στα Σκουπίδια

.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναπετάξετε στα σκουπίδια.

9 Λόγοι για να Βάλετε Φυσικό Αέριο στο Σπίτι σας

.

Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες. Είναι οικονομικό, αποδοτικό και θα κάνετε σύντομα απόσβεση.

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

.

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας -και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας- μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Μυστικά για να Χρησιμοποιήσετε πιο Αποτελεσματικά το Κλιματιστικό σας το Χειμώνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία