Νερό της Βροχής: Πώς Μπορείτε να το Χρησιμοποιήσετε

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νερό της Βροχής: Πώς Μπορείτε να το Χρησιμοποιήσετε

Την στιγμή που ο πλανήτης μας εκπέμπει σήμα κινδύνου και η ανάγκη για νερό είναι τεράστια σε σπίτια, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και αναψυχής, σχολεία, εμπορικά κέντρα και σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης πλήθους ανθρώπων, το βρόχινο νερό έρχεται να δώσει τη λύση.

Το νερό της βροχής, επεξεργασμένο ή μη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, και να αντικαταστήσει σημαντική ποσότητα νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Η αντικατάσταση αυτή θα έχει, όπως είναι φυσικό, θετικά αποτελέσματα και οφέλη για το περιβάλλον και για την τσέπη σας.

Εκμεταλλευτείτε το νερό της βροχής!

Εκμεταλλευτείτε το νερό της βροχής!

Χρήσεις Γενικότερα το βρόχινο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις χρήσεις, εκτός από την κατανάλωση και τη μαγειρική. Ειδικότερα, μπορείτε να το αξιοποιήσετε για:

Πότισμα φυτών ή κήπων Ποτίστε τα λουλούδια σας με νερό της βροχής. Η συγκέντρωση, μάλιστα, μεγάλης ποσότητας βρόχινου νερού μπορεί να αξιοποιηθεί και για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών σε θερμοκήπια. Δείτε εδώ Πώς να βάλετε Μόνοι σας Αυτόματο Πότισμα με Αυτόν τον Οικονομικό Τρόπο.

Ποτίστε τα φυτά σας με βρόχινο νερό.

Ποτίστε τα φυτά σας με βρόχινο νερό.

Πλύσιμο αυτοκινήτου Μπορείτε να καθαρίσετε το αμάξι σας με νερό της βροχής που θα έχετε συλλέξει. Επίσης, μπορείτε να καθαρίσετε και να πλύνετε με νερό της βροχής και τα παράθυρα και τις τζαμαρίες του σπιτιού σας, όχι μόνο του αμαξιού σας, όπως και τα παντζούρια.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει και με νερό βροχής.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει και με νερό βροχής.

Τουαλέτα Χρησιμοποιήστε το νερό που προέρχεται από τη βροχή στο καζανάκι της λεκάνης σας. Αν σκεφτείτε ότι κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι καταναλώνετε περίπου 6-10 μεγάλα μπουκάλια νερού, που αντιστοιχούν σε 9-16 λίτρα πόσιμου νερού, θα καταλάβετε πόσο απαραίτητη είναι η αξιοποίηση του βρόχινου νερού.

Αντικαταστήστε το πόσιμο νερό στο καζανάκι με νερό βροχής.

Αντικαταστήστε το πόσιμο νερό στο καζανάκι με νερό βροχής.

Γλιτώστε Χρήματα με αυτήν την Απίστευτα Οικονομική Βρύση!

Πυροπροστασία-Πυρόσβεση Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγαλύτερος, το συγκεντρωμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης και να αποδειχθεί σωτήρια λύση.

Οι Καλύτερες Ιδέες για Εξοικονόμηση Νερού Μέσα στο Σπίτι

Πώς το συλλέγετε Για να συλλέξει κάποιος βρόχινο νερό απαιτείται η τοποθέτηση δεξαμενής αποθήκευσης νερού στην ταράτσα ή υπογείως, κάτω από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακόστρωτα ή τον κήπο σας. Η τιμή αγοράς ενός τέτοιου οικιακού συστήματος αξιοποίησης και επεξεργασίας του βρόχινου νερού ξεκινά από 1000 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της δεξαμενής. Επιπλέον, θα χρειαστεί να πληρώσετε και ένα ακόμη ποσό για την εγκατάστασή του, αλλά σκεφτείτε ότι η απόσβεση των χρημάτων αυτών γίνεται γρήγορα λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που μπορείτε να συγκεντρώσετε και της οικονομίας που θα κάνετε σε σχέση με την κατανάλωση νερού.

Σχέδιο υπόγειας δεξαμενής αποθήκευσης νερού.

Σχέδιο υπόγειας δεξαμενής αποθήκευσης νερού.

Νέα Επαναστατική Συσκευή Καθαρίζει το Νερό με 0,01 Ευρώ την Ημέρα

Αν σκεφτείτε πόσο μεγάλος όγκος νερού επιστρέφει και πάλι στη θάλασσα, χωρίς να χρησιμοποιηθεί, μετά από βροχόπτωση και πόσο μεγάλη ζήτηση υπάρχει σε νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν βρέχει, θα συνειδητοποιήσετε πως κάθε σταγόνα βροχής είναι πολύτιμη. Αξιοποιήστε την, λοιπόν!

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοί οι Τοίχοι από Νερό θα Κάνουν το Σπίτι σας πιο Ζεστό

.

Την καλύτερη μόνωση δεν την προσφέρουν τα μονωτικά υλικά, αλλά κάτι πολύ πιο συχνό: το νερό! Δείτε την καινοτόμα λύση που βρήκε ένας Ούγγρος αρχιτέκτονας.

Πού Αλλού Χρησιμοποιείται το Αλάτι Εκτός από το Φαγητό

.

Το αλάτι νοστιμίζει τη ζωή σας και σας δίνει οικονομικές και οικολογικές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα καθαριότητας του σπιτιού.

Γιατί δεν Φτάνει η Ανακύκλωση που Ήδη Κάνουμε;

.

Δείτε γιατί δεν ανακυκλώνουμε την ποσότητα υλικών που θα έπρεπε.

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

.

Υιοθετήστε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με αυτά τα 12 tips.

6 Καλές Συνήθειες Που Βλάπτουν το Περιβάλλον

.

Μάθετε ποιες 6 οικολογικές συνήθειες μπορεί να αποβούν περισσότερο καταστροφικές παρά ωφέλιμες για το περιβάλλον.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε το Τέλειο Σαμπουάν που θα Χαρίσει Λάμψη στα Μαλλιά σας