6 Εύκολοι Τρόποι για να Μειώσετε την Κατανάλωση Ενέργειας στο Σπίτι σας

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6 Εύκολοι Τρόποι για να Μειώσετε την Κατανάλωση Ενέργειας στο Σπίτι σας

Η υπερκατανάλωση ενέργειας είναι ένα θέμα που συζητείται όλο και περισσότερο, καθώς αφορά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού: την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αν και έχουν ληφθεί αρκετά προφυλακτικά μέτρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα

Εσείς, ωστόσο, μπορείτε να συμβάλετε στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με τον δικό σας τρόπο. Αφενός θα υιοθετήσετε μία συμπεριφορά φιλική προς το περιβάλλον και αφετέρου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Διαβάστε παρακάτω 6 εύκολους τρόπους για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σας!

Εκμεταλλευτείτε την ηλιακή ενέργεια Η χρήση ηλιακής ενέργειας έχει γνωρίσει αύξηση της τάξεως του 900% την περίοδο 2009-2015. Αρκετοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν προτιμήσει τις ηλιακές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου. Δεν είναι όλα τα σπίτια κατάλληλα για αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις, αλλά πάντα μπορείτε να χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με ηλιακό φορτιστή για την ενέργεια των ηλεκτρικών συσκευών. Στο εμπόριο θα βρείτε ηλιακούς φορτιστές για να φορτίζετε το laptop και τα κινητά σας τηλέφωνα.

Εκμεταλλευτείτε την ηλιακή ενέργεια.

Ενέργεια: Σχεδιάστε σωστά το σπίτι

Βασιστείτε στο φυσικό φως αντί σε πηγές τεχνητού φωτισμού Σίγουρα δεν μπορείτε να αποφύγετε το τεχνητό φως το βράδυ, αλλά όσοι ζείτε σε μέρη που έχουν φως, προσπαθήστε να βασίζεστε σε αυτό κατά τη διάρκεια της μέρας. Δεν θα εξοικονομήσετε απλώς ενέργεια, αλλά και θα φέρετε ζέστη στο σπίτι σας ανοίγοντας τις κουρτίνες και αφήνοντας τον ήλιο να μπει στο εσωτερικό.

Βασιστείτε στο φυσικό φως αντί σε πηγές τεχνητού φωτισμού.

Αποφύγετε τις ηλεκτρικές συσκευές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι γενικά ιδανική εποχή για εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο ένα μπάρμπεκιου από τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας. Αποφύγετε να στεγνώνετε τα ρούχα σας σε τεχνητό στεγνωτήριο και απλώστε τα. Τέτοιες μικρές κινήσεις θα εξοικονομήσουν ενέργεια και θα μειώσουν κατά πολύ τους λογαριασμούς σας.

Αποφύγετε τις ηλεκτρικές συσκευές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αντικαταστήστε τα παλιά παράθυρα και πόρτες Τα παλιά παράθυρα και πόρτες, ιδιαίτερα αυτά που είναι πιο μεγάλα, είναι γνωστό πως επιτρέπουν στη ζέστη να δραπετεύσει από το εσωτερικό του σπιτιού κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών. Ως αποτέλεσμα χρησιμοποιείτε περισσότερη ενέργεια για θέρμανση τον χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα έρχεται περισσότερη ζέστη μέσα το καλοκαίρι και χρησιμοποιείτε περισσότερο τον κλιματισμό. Προσπαθήστε να τα αντικαταστήσετε.

Αντικαταστήστε τα παλιά παράθυρα και πόρτες.

Κάντε Οικονομία στον Θερμοσίφωνα με τους πιο Απλούς Τρόπους

Εγκαταστήστε μόνωση Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, περισσότερο από το 50% της ενέργειας που χρησιμοποιείτε τον χειμώνα στο σπίτι σας, φεύγει από σημεία που δεν έχουν καλή μόνωση. Σαν γενικός κανόνας εξοικονόμησης ενέργειας, είναι καλό να μην βγαίνει και να μην μπαίνει θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Μια καλή μόνωση θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Εγκαταστήστε μόνωση.

Βγάλτε από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά κρύβει μια παγίδα. Οι τηλεοράσεις, τα dvd και τα Blu-Ray players, τα ηχητικά συστήματα και οι κονσόλες video games καταναλώνουν ποσότητες ενέργειας ακόμα και όταν είναι κλειστά και δεν χρησιμοποιούνται. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να τα βγάζετε από την πρίζα – σε ετήσια βάση θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα και θα συμβάλετε σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον στάση ζωής!

Βγάλτε από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές οι Συσκευές στο Σπίτι Καίνε το Περισσότερο Ρεύμα

.

Υπάρχουν μερικές συσκευές που δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

.

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας -και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας- μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.

Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

.

5+1 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία ενώ χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό.

9 Λόγοι για να Βάλετε Φυσικό Αέριο στο Σπίτι σας

.

Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες. Είναι οικονομικό, αποδοτικό και θα κάνετε σύντομα απόσβεση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι Το Πανίσχυρο Καθαριστικό για τα Χαλιά σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Μυστικά για να Χρησιμοποιήσετε πιο Αποτελεσματικά το Κλιματιστικό σας το Χειμώνα